Ontdek je Essentie – de weg naar succesvol ondernemen
Juli, 2015

Hoe vind ik mijn essentie?
In deze E-zine lees je het volgende:

Berichtje van Mary: Ontdek je Essentie – de weg naar succesvol ondernemen

Hoofdartikel: 6 manieren waarin je contact kunt maken met jouw essentie

Bij Astro-Essence: Individueel 3 maanden Coachingsprogramma In 6 stappen meer plezier in je werk en toenemende verdiensten

Hallo lieve lezers,

Jaren geleden was ik bij een bijzondere lezing en dansoptreden van Xokonoschtletl Gomora. Xokonoschtletl is een indiaan, een native American van de Azteken. Hij is spreker, schrijver en traditionele danser.

Tijdens zijn lezing vertelde hij over indianen en hoe indianen naar de wereld kijken. De Azteken indianen hebben twee namen, vertelde hij. De eerste naam is de naam van de sterren, die uniek is. Deze naam wordt gegeven aan het kind volgens de stand van de sterren op het moment van de geboorte. De tweede naam is gekozen op basis van uiterlijke karakterkenmerken van de pasgeboren baby.

Iedereen heeft een ‘persoonlijke’ en een ‘kosmische’ afkomst. Zoals bij de indianen is de eerste naam de naam van de sterren, van de kosmos; van de ziel en essentie. En de tweede naam van uiterlijke karakterkenmerken; van de persoonlijkheid en ego. Naast je familielijn heb je dus ook een kosmische lijn.

In de astrologie wordt de samenhang tussen ‘micro’ kosmos en ‘macro’ kosmos beschreven als ‘Zo Boven, Zo Beneden’. “Zo binnen zo buiten” Het betekent dat de mens, of onze aardse wereld, een afspiegeling is van het universum, ofwel: de mens is de microkosmos, het universum de macrokosmos.

Gebeurtenissen aan de hemel hebben invloed op, of gaan samen met gebeurtenissen op aarde. De astroloog probeert met zijn methode de mogelijke uitwerkingen te achterhalen van de posities van de planeten.

Astrologie als een extra deur naar meer zelfinzicht. Hoe weet je welke zielskwaliteit, of essentie, welke kosmische identiteit bij jou als persoon hoort? Dit is zichtbaar in de spirituele geboortehoroscoop. Maar ook via intuïtie en meditatie kun je die achterhalen. Door naar je intuitie te luisteren en je impulsen te volgen waar je blij van wordt. Door je er bewust van te worden, zul je ontdekken dat je een enorme drang voelt om deze kwaliteit tot uiting te brengen. Het ontwikkelen van je zielskwaliteit geeft een enorme vreugde.

De meeste van ons zijn vergeten wat hun essentie is, ze zijn dat kosmische lijntje naar boven kwijtgeraakt. Als kind ben je nog in staat om naar de stem van je ziel te luisteren. Door de invloed van je omgeving verlies je het contact met je essentie. Je ware zelf is niet gezien. Wie jij werkelijk bent is ontkend of genegeerd.

Wat is eigenlijk je essentie? Je essentie is je innerlijke leiding, je aangeboren innerlijk weten, je hogere zelf, je oerbewustzijn dat is en altijd zal zijn. Ofwel je kernkwaliteit, je geestelijke kern, de bron, het goddelijke, je ware zelf, je contact met gene zijde, je gouden intuïtie, (welke naam je het ook wil geven). Het is de bedoeling dat je niet alleen je kleine zelf (persoonlijkheid en ego) maar ook je grotere zelf (ziel en essentie) goed leert kennen. En weer verbinding met de universele energie te hebben.

Uit onderzoek blijkt dat ons gevoel veel van ons leven bepaalt. Dus als je succes wil hebben moet je je eerst succesvol voelen. Maar hoe doe je dat? Door te ontdekken wie je werkelijk in essentie bent. Dit doe je onder andere door te luisteren naar je intuïtie, gevoelens, verlangens en ingevingen. Daarnaast kun je je overtuigingen onderzoeken, wat je omgeving je heeft verteld en wat je bent gaan geloven. Door te kijken of ze ook waar zijn, en ze te vervangen wanneer ze niet kloppen met wie je werkelijk bent.

Door je zielsverlangen, je hartsverlangen te volgen kom je bij je kern, je authentieke zelf, Door je hart te openen, te volgen en te delen volg je de weg van de minste weerstand.

Bron: Monique Leurink

Als je wilt weten wie je werkelijk bent. Als je wilt weten wat het doel of de zin van je leven is. En als je wilt weten waar jou essentie over gaat, lees het volgende artikel:

❀❀❀❀❀❀

6 manieren waarin je contact kunt maken met jouw essentie

1) Neem elke dag tijd om stil te staan bij jezelf
We zijn vaak druk, gehaast en bezig met van alles en nog wat en hebben veel aan ons hoofd. We proberen veel ballen in de lucht te houden, we praten en telefoneren, kijken tv, computeren, werk, kinderen, familie, huishouden, bezigheden, sociale contacten.
Als je intuïtie je iets wil vertellen hoor je dat niet door al dat lawaai om je heen én in jezelf.
Elke dag even stil staan bij jezelf helpt. Neem de tijd om te luisteren naar jezelf, naar de natuur. Neem de tijd om te dromen. Mediteer dagelijks. Gewoon door 10 minuten te gaan zitten op een stoel. Merk je gedachten op en laat ze voorbij drijven op een denkbeeldige wolk. Als dat niet lukt, is het ook goed. Mediteren gaat niet om presteren. Het gaat om ZIJN.

2) Leef met je aandacht in het hier en nu
Meestal zijn onze gedachten overal behalve hier en nu. We herhalen in gedachten wat al is gebeurd en maken ons vast zorgen over wat er nog moet komen.
Door een paar keer diep adem te halen breng je je aandacht terug in het nu. Doe dit meerdere keren per dag. En doe alles wat je doet met al je aandacht. Doe een ding tegelijk.

3) Houd een dagboek bij
Schrijf op wat je denkt, voelt en droomt in een dagboek op. Schrijf op wat er in je opkomt, rauw en ongecensureerd. Schrijf dat allemaal op. Letterlijk! Door het op te schrijven komen er vanzelf ingevingen of antwoorden naar boven. Neem regelmatig de tijd en ga in gedachten de afgelopen dag of paar dagen nog eens na. Wat is je opgevallen? Wat is er gebeurd dat een antwoord op je vraag zou kunnen zijn? Wat of wie heeft je aandacht getrokken? Hoe verhoudt zich dat tot jouw vraag?

4) Let op je ingevingen, intuïtie en wat je voelt
Dat is namelijk hoe je innerlijk weten antwoord geeft. Door toevalligheden en ingevingen.
Het is niet altijd direct duidelijk wat het betekent. Besteed er aandacht aan en schrijf het op. Vroeg of laat wordt de betekenis je wel duidelijk.
Let ook op wat je droomt. Je onderbewuste is altijd aan het werk en geeft je vaak ook in je dromen aanwijzingen.

5) Omring je bewust met mensen waar je energie van krijgt
Jezelf bewust omringen met de juiste mensen helpt je om je te openen. Mensen waar je blij van wordt en die je inspireren. Die mensen die je in essentie zien. Neem afstand van mensen die niet zien wie je werkelijk bent en je proberen af te houden van wat je eigenlijk wilt en die je afstompen.

6) Luister naar de antwoorden die je krijgt, en handel daar ook naar.
Dat brengt je dichter bij jezelf, je ziel, je bestemming hier op aarde. Dat klinkt misschien wat verheven, maar dat is het niet.
Het betekent dat je weet wie je bent en wat je hier te doen hebt. Dat je weet wat je kracht is en wat bij je past en wat niet bij je past. Zodat je weet hoe jij je leven in kunt richten om je gelukkig te voelen. En welk werk jou energie, inspiratie en plezier geeft.

Je innerlijk weten geeft signalen. Luister daar ook naar.

P.S.: Verlang je ernaar jouw essentie te ontdekken maar weet je niet goed hoe je erachter moet komen? Meld je dan aan voor het 3 maanden coachingsprogramma In 6 stappen Meer Plezier in je werk en Toenemende Verdiensten

Sinds kort bied ik mijn nieuwe 3 maanden programma aan, dat speciaal is bedoeld voor coaches, therapeuten en trainers met een missie. Die overwegen om voor zichzelf te beginnen of meer verdieping in hun werk willen. In 6 stappen ontdek je jouw essentie en hoe je die kunt vormgeven in je werk. Leer hoe je vanuit je essentie en de nieuwste marketing strategieën een bloeiende praktijk creëert.
Dit seizoen is dit programma zeer aantrekkelijk geprijsd!

In dit programma gaan we werken aan het volgende:

Zicht krijgen op jouw missie t.a.v. je werk
Je ontdekt de blokkades die er zijn en die je tegenhouden om dit te bereiken
​Je krijgt helder zicht op de stappen die er nodig zijn

En natuurlijk is ook jouw reactie op dit artikel van harte welkom. Je kunt deze hieronder plaatsen. Dank je wel!

Interessant? Deel het met anderen:

Mary van Belzen

Als astrologe en coach help ik coaches, therapeuten en trainers om hun passie, talenten en essentie te ontdekken, zodat zij die in kunnen zetten als zelfstandige professional.

“Ontdek je eigen schat. Want een gebaand pad is het pad van een ander en daar zul jij je eigen schat niet ontdekken”

OVER MARY

Mary is een expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ze heeft inmiddels honderden mensen gecoacht.

Eerdaags verwacht in de media of al verschenen: Artikel Flow-magazine, tijdschrift Elegance.

Twijfel je of dit het goede moment is voor veranderingen? Je bent van harte welkom voor een gratis strategiesessie.

Als je belangstelling hebt voor deze gratis 30 minuten online strategiesessie schrijf je dan in via onderstaande link! Je ontvangt dan vragen die je vast kunt beantwoorden ter voorbereiding. Ik neem dan spoedig contact met je op voor het maken van een afspraak. mailen naar info@astro-essence.nl

Natuurlijk is deze gratis strategiesessie geheel vrijblijvend en zijn er geen verplichtingen aan verbonden!

Volg mij op Twitter: https://twitter.com/maryvanbelzen

Deel deze email

Stuur de E-zine gerust door naar die waarvan je denkt er een plezier mee te doen.

Kreeg je deze mail van iemand doorgestuurd en wil je de komende E-zine niet missen?
Schrijf je hier in

Dank je voor het lezen van mijn E-zine.

Tot snel!

Liefs,

Mary

Astro-Essence, Praktijk voor Astrologie & Coaching
Mary van Belzen
Tweede Constantijn Huygensstraat 43 HS 1054 CP Amsterdam

Tel. 020 612 40 51 / of 06 29028924
Contact: info@astro-essence.nl
Website: www.astro-essence.nl
KvK-nr: 34326110