Astrologie steeds belangrijker op ons werk
Februari 2020
Beste,

Vorige week deelde ik dat ik ben geïnterviewd door Hedwig Wiebes voor tijdschrift Intermediar. Als astrologisch businesscoach deel ik mijn verhaal over werk en carrière en hoe je astrologie bijvoorbeeld kunt toepassen voor het verbeteren van je werk-privé balans.

Ik vertel over mijn passie voor de hoogsensitieve professional en ondernemer, wat je persoonlijke levensdoel is en wat jou motiveert – en wat juist averechts werkt. Wat je kunt doen als je onvrede met je huidige baan hebt, of hoe je vanuit een vaste baan de sprong kunt maken naar zelfstandig ondernemerschap.

Dit artikel wil ik graag met je delen, te lezen via deze link

Voor degenen die over de link hebben heen gelezen, lees hier het hele artikel:

Hoe astrologie langzaam onze werkplek infiltreert

De sterren zijn hip. Waar we tien jaar geleden nog lachten om de ‘verzonnen’ horoscopen in weekbladen, zijn er nu zelfs astrologische businesscoaches die loopbaanadvies geven op basis van je geboortehoroscoop.
‘How astrology took over the internet’, kopte The New York Times al begin 2018. Met name populaire platforms die zich voornamelijk op vrouwen richten, houden er een horoscoopgedeelte op na. Denk aan Girlboss.com en Lena Dunhams Lenny, of Broadly van Vice en ELLE. Twee jaar later schrijft ook de toonaangevende New Yorkse kwaliteitskrant zo vaak over de sterren dat de redactie zichzelf daarover verantwoordde. Want astrologie is toch niet wetenschappelijk bewezen? Nee, dat is ook wel zo, schreef de NY Times, maar dat geldt ook voor veel andere trends waar we over schrijven. Astrologie is nu eenmaal deel gaan uitmaken van de belevingswereld van veel, vooral jonge, mensen.

De nieuwerwetse astrologen zijn al even jong, zelfbewust en eigenwijs als hun doelgroep. Neem bijvoorbeeld de Amerikaanse Jessica Lanyadoo of de Canadese Chani Nicholas, wier horoscopen maandelijks door miljoenen mensen gelezen worden. De memes op hun social media zijn een bewijs van hun populariteit binnen de internetcultuur. Of neem de Twitter-draadjes die circuleren over ‘wat voor soort werknemer je bent’. Zoals vaker bij trends die online ontstaan, sijpelen ze langzaam door naar de werkvloer.

Astrologische loopbaanbegeleiding
De Nederlandse Mary van Belzen is businesscoach en gebruikt al twintig jaar astrologie. Je kunt bij haar terecht voor onder meer een loopbaanconsult, maar ook begeleidt ze mensen die vanuit een vaste baan de sprong willen maken naar zelfstandig ondernemerschap. Ook zij ziet dat astrologie de laatste tijd een vlucht neemt. Volgens haar zijn er zelfs bedrijven die astrologen in dienst nemen, maar dan meestal onder een andere noemer. Zelf houdt ze het ook graag bij nuchtere termen als ‘businessprogramma’ en ‘persoonlijke coaching’, en is haar aanpak heel doel- en resultaatgericht. Er bestaat toch nog een bepaald taboe, ziet ze. Aan de andere kant: zodra mensen merken hoezeer het kan bijdragen aan hun eigen ontwikkeling, stellen ze zich er verrassend veel voor open.

Zo was er de workshop die Van Belzen ooit gaf tijdens een bedrijfsuitje van de afdeling communicatie van een architectenbureau. ‘De adjunct-directeur had zijn geboortetijd niet doorgegeven. Die is noodzakelijk voor het opstellen van de geboortehoroscoop, maar daar had hij dus weinig zin in. Toen we bezig waren liep hij echter al na een kwartier weg om zijn moeder te bellen: hoe laat-ie ook al weer was geboren. Daarna wilde hij alles weten.’

Het grappige is, vervolgt ze, dat de meeste mensen voelen dat het hout snijdt. Ze gaat ook nooit in discussie als mensen vragen of astrologie wel ‘werkt’. ‘Dan vertel ik ze zaken die ik niet kan weten. De meest sceptische persoon realiseert zich op zo’n moment dat er meer is tussen hemel en aarde. Geloof me, bij mij komen de meest nuchtere mensen – tot succesvolle ondernemers aan toe. Ze merken vanzelf dat het klopt.’

Onvrede over huidige baan
De vraag die het vaakst voorbij komt tijdens sessies: wat voor werk past wel bij mij? Van Belzen: ‘Ik spreek veel mensen met burn-outklachten. Zij zijn niet tevreden over wat ze doen, maar hebben geen idee hoe ze het anders kunnen aanpakken.’ Naast haar reguliere kennis over het coachen van mensen vormt een geboortehoroscoop een extra set informatie, legt ze uit. ‘Je kunt er bijvoorbeeld uit destilleren wat je persoonlijke levensdoel is en wat jou motiveert – en wat juist averechts werkt.’

Van Belzen gelooft dat we ons allerlei kwaliteiten kunnen aanleren, maar dat we ook allemaal geboren worden met bepaalde talenten. ‘Dat is waarom het soms blijft botsen op je werk, ook al doe je nog zo je best. Je bent namelijk een deel van jezelf aan het verloochenen. Het kan dat je werk gewoon niet bij jou past.’ Ze komt het vaak genoeg tegen: veel mensen blijven hangen in hun functie of vakgebied, omdat ze denken dat ze toch maar iets beter hun best moeten doen.

Iedere sterrenbeeld zijn eigen advies
Ze noemt als voorbeeld iemand die ze begeleidde die op de financiële afdeling zat en daar heel ongelukkig was. Uit haar horoscoop bleek dat ze een geboren therapeut was. Maar ook kunnen de sterren je vertellen dat je bijvoorbeeld assertiever moet zijn op de werkvloer, en beter voor jezelf moet opkomen. Hoe breng je je vrije tijd door, laad je voldoende op? Wie een bepaald aspect in het sterrenbeeld Ram heeft, doet er goed aan lekker te gaan sporten en bewegen, maar als je datzelfde aspect in het sterrenbeeld Stier hebt, kun je juist beter rustig aandoen en een massage boeken, aldus de businessastroloog.

Of astrologie nu wel of niet werkt is niet de hamvraag, als zoveel mensen het gebruiken om zichzelf beter te leren kennen. Bovendien worden er jaarlijks miljoenen persoonlijkheidstests afgenomen op de werkvloer, zoals de populaire Myers-Briggs Type Indicator, en die zijn ook niet wetenschappelijk bewezen. Mary van Belzen ziet het nog wel gebeuren dat horoscopen meegenomen worden in sollicitatierondes. ‘Niet alleen heeft een werkgever zo een veel beter idee van wie zij of hij voor zich heeft, als medewerker kom je dan ook minder snel in een functie terecht die niet bij je past.’

Astrologie is deel gaan uitmaken van de belevingswereld van veel, vooral jonge, mensen.

Is dit interessant voor jou? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvend strategie gesprek. Klik op online afspraak, boek nu online en klik op bedrijfsadvies en coaching en op gratis strategie gesprek.

PS. Heb je vragen, laat het me dan weten, ik help je graag verder! Ik ben op werkdagen bereikbaar van 9 uur tot 17 uur via telefoonnummer 06 29 02 89 24

Op een bezield bedrijf,

Mary

Mary van Belzen
Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl

Ik ben Mary van Belzen, spiritueel astrologe en businesscoach. Ik heb meer dan 19 jaar ervaring om zelfstandige coaches, therapeuten en dienstverleners te begeleiden om vanuit hun essentie te ondernemen, om vanuit hun zielskwaliteiten en levensdoel een bezield bedrijf te bouwen en daar een goed inkomen mee te verdienen.

Ik ben gespecialiseerd in het helpen van mensen om zich te verbinden met hun authentieke zelf om hun eigen werk te creëren dat in overeenstemming is met hun levensdoel. Ik bied transformatie door individuele coaching, presentaties, groepen en workshops.

Volg mij op: Social Media

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀