Doen wat bij je past
Oktober 2019,

Beste lezer,

     
     
     

     
     
     

Een van de grootste verrassingen in mijn leven, dat ik ontdekte dat ik kan dansen en het heel leuk vindt.

Al op jonge leeftijd, als 5 jarige bracht mijn moeder mij naar dansles. Eerst naar beatballet, dansmariekes, stijldansen, Latijns-Amerikaans, later jazzballet en showballet. Ik volgde een aantal jaar klassieke balletles in Amsterdam.

En behalve dat ik het leuk vindt, moest daarvoor wel wat gene overwinnen, maar ik voelde dat het goed voor me was. Ik ontdekte dat ik best goed kon dansen en veel meer expressie in me had dan ik liet zien.

Hoe zit dat bij jou? Heb je ook de nodige sluimerende talenten waar je je niet bewust van bent?

Er zijn bijvoorbeeld best een hoop mensen met een goede stem of die kunnen goed schrijven, schilderen of fotograferen. Toch kiezen maar weinigen ervoor daar iets mee te doen.

Het heeft alles met het stellen van prioriteiten te maken. De meeste mensen stellen niet de juiste prioriteiten in hun leven.

Het is het bekende verhaal: carriere maken, maatschappelijk aanzien verwerven, geld verdienen, iets nuttigs doen zijn belangrijk. Je creatieve of andere kwaliteiten ontwikkelen is luxe en doe je als je tijd over hebt. Ik draai het liever om.

Het werken aan en met de ziel zou op de eerste plaats moeten staan. Het gekke is, dat je dan vanzelf tijd hebt voor werk dat bij je past en waar je je geld mee kan verdienen.

Je gebruikt je energie dan beter, je kan meer aan en je levensvreugde is vele malen groter. Je weet zelf vast wel hoeveel energie het kost om iets tegen je zin of onder druk te moeten doen. Doen wat je ligt en waar je goed in bent, ongeacht of dat veel geld of status oplevert, geeft juist extra energie.

Zo ben ik later weer gaan dansen: salsa, merengue, Afrikaanse dans, flamenco (Sevillanas), bodyjam een mix van hip-hop, latin, drum & bass, trap, go go, calypso, disco, funk en house en momenteel zumba.

Ik volgde jarenlang bodyjam, eerst was het moeilijk om me zo bloot en kwetsbaar te voelen en om je voor een groep in je ziel te laten kijken. Ik was bezig om dat te leren. Ik durfde steeds meer mezelf te uiten, en de emoties die bij het dansen horen te laten zien. Dat was echt een geweldige ontdekking.

Tijdens de dans creëer ik een soort magische energie, het is alsof ik een wordt met de dans. Wat mij helpt om helemaal aanwezig te zijn. Het is een mooie manier om helemaal jezelf te zijn, om meer in verbinding met jezelf te zijn.

Dansen is mijn manier om contact te maken met het speelse kind in mezelf. Persoonlijk te groeien en bepaalde remmingen of angsten te leren overwinnen. Door jarenlang te dansen in groepen, je gaat er vanzelf rechtop van lopen!

En los daarvan: Het leven is bedoeld om plezier te beleven. Muziek is heel belangrijk voor een mens, het is een mooie manier om contact te maken met je ziel. Het werkt genezend. Schilderen heeft dat bijvoorbeeld ook, maar weer op een andere manier.

Veel mensen zijn bang dat ze niet genoeg geld zullen verdienen met dat wat ze het liefste doen. Ook ik heb me daar vaak enorm druk over gemaakt en er veel zorgen over gehad. Dan kreeg ik last van stress waardoor ik juist veel minder kon presteren.

Er is bijna niets zo schadelijk voor je gezondheid als je zorgen maken, daar kun je echt ziek van worden. Door me zorgen te maken creëerde ik dagelijks onnodig stress, frustratie en angst.

Ik moest voelen wat die gedachten met me deden en kreeg ik een bijna burn-out. Uiteraard niet door mijn bewuste zelf, maar mijn onderbewuste, daarbij geholpen door mijn hoger bewustzijn. Dat was natuurlijk erg vervelend, maar het heeft toch ook veel opgeleverd die stress!

Ik ben elke ochtend pilates gaan doen, veel dansen, yoga, dagelijks mediteren, wandelen, fietsen, elke week naar de sauna en ik ga regelmatig naar de schoonheidssalon. Mijn voeding en levensstijl heb ik veranderd. Dat zou ik nooit gedaan hebben zonder absolute noodzaak.

Voor mijn conditie is dat een enorme winst, want ik ben het blijven doen, ook nu het niet meer strikt noodzakelijk is. In het begin vereiste het heel wat discipline, vooral een uur sporten of dansen elke ochtend, maar nu kan ik niet meer zonder en vind ik het heerlijk om mijn dag te beginnen.

Ik ontdekte dus hoe het werkt: eerst doe je het met tegenzin, maar dan wordt het steeds aangenamer. Dat is zo met veel dingen die goed voor je zijn, maar inspanning kosten.

Daarnaast leerden de problemen me hoe funest het is om je langdurig zorgen te maken. Toen ik zo vastgelopen was, dacht ik aldoor: er is maar een ding belangrijk en dat is dat je je goed voelt, de rest is van ondergeschikt belang. Maar steeds als ik hersteld was, vergat ik dat weer en viel ik in mijn oude patroon. Dan kwam het vastgelopen gevoel ook weer terug.

Zoals gelukkig bij steeds meer mensen bekend is dient ziekte en tegenslag een doel. Het laat je zien dat iets in je leven niet klopt. Zodra dingen in je leven niet lekker lopen, stagneren, of als je ziek wordt is daar een reden voor. Meestal betekent het dat je dan niet op de goede weg zit, je afwijkt van het door jou bedoelde levenspad.

Het omgekeerde is ook waar. Als alles lekker loopt, doe je ongetwijfeld dat wat goed voor je is en de bedoeling is.

Doe wat bij je past en goed voelt, de rest volgt vanzelf. Je zult geleid worden en hulp krijgen. Hoe meer je bewust bent van die hulp en er gebruik van kunt maken, des te sneller ben je bij je doel.

Je gidsen en engelen laten kansen voorbij komen, en de juiste situaties en mensen, of films of boeken op je pad te sturen die jou iets aanreiken. Stel je daar bewust voor open.

Je weet dat het goed zit als het goed voelt. Wordt je enthousiast van wat je doet, geeft het voldoening? Is het misschien moeilijk maar toch ook heel spannend, weet dan dat het klopt. Maar heb je het gevoel niet blij te worden van wat je doet, zit er geen uitdaging in. Zijn er teveel weerstanden om tegen te knokken, of heb je vaak pech, kijk dan of wat je doet het juiste is. De positieve kanten moeten beslist de overhand hebben.

Niet gebeurt voor niets, ook al zie je daar nog niks van op het moment zelf.

Innerlijke leiding is dat deel van jou, dat de weg kent door het leven. Het bestaat uit je hoger bewustzijn in samenwerking met je gidsen. Het manifesteert zich als intuïtie, de stem van je hart, gevoel, bron of hoe je het ook noemen wilt.

Maak contact met je innerlijk weten door met je aandacht naar binnen te gaan. Door mediteren, ademhalingsoefeningen, visualisaties, een cursus volgen, een boek lezen, of de natuur ingaan. Dagdromen, zonder doel maar wat voor je uit staren en je gedachten de vrije loop laten. Zo maak je verbinding met je eigen bron, met je essentie.

Stel jezelf de vraag wat gebeurt er mij als er niets veranderd? Als het antwoord is dat je steeds meer energie verliest, steeds geïrriteerder zal raken en steeds meer last zal krijgen van spanningen. Dan is het een goede reden om door te gaan met het creatieve proces dat jou gaat helpen om een nieuw pad te vinden voor jezelf.

Stel dat je op wilskracht een maatschappelijke positie hebt opgebouwd met werk waar je langzaamaan steeds meer uitgeput van raakt, dan vraagt het om een behoorlijke omschakeling om te gaan leven naar naar wat je echt leuk en inspirerend vindt. Beter laat dan nooit.

Volg je al jaren het spoor van bekendheid, gewenning, zekerheid, begeerten, overtuiging en gewoonten in je leven? Wat bekend is, is goed en veilig. Wat onbekend en nieuw is, is bedreigend en eng.

Je bent al jaren op dezelfde weg waarin je helemaal niet gelukkig bent, maar je houdt je liever daar aan vast dan een nieuwe weg in te slaan. De gewoontepatronen kunnen je ziel steeds meer in verstikking brengen.

Het bewust worden van deze patronen maakt de weg vrij voor nieuwe energie. Het loslaten van patronen of situaties is een pijnlijk proces. Omdat je iets of iemand moet loslaten ten behoeve van je essentie. Het voelt als een soort sterven, wat sterft is een deel van je persoonlijkheid, die groei in de weg staat.

De meeste mensen beseffen niet dat het enige wat richting geeft aan hun leven, verlangen is. Contact met je verlangen is alleen mogelijk wanneer je contact hebt met je gevoel. Heb je dat niet of te weinig, dan ben je feitelijk afgesneden van je eigen kompas.

Als je niet voelt, weet je niet wat je verlangens zijn en daardoor weet je niet wat je wilt.

Naar je gevoel toe. Het contact maken met je gevoel kan alleen via je lichaam. Als je door negatieve ervaringen verkrampingen in je lichaam hebt dan ga je dat steeds meer merken als je ouder wordt. Bij een haptonoom ontdek je hoe het contact is met je lichaam. Als er emotionele blokkades zijn, waardoor je je gevoel op slot zet dan zal je op een diepere laag aan de slag moeten met jezelf, bijvoorbeeld door emotioneel lichaamswerk.

Als je merkt dat het in jou alweer meer gaat stromen dan heb je het instrument terug om je met creativiteit bezig te houden: je gevoel.

Dat geldt ook voor contact maken met je creativiteit. Stel je voor dat een kunstschilder geen contact heeft met zijn gevoel. Wat denk je dan dat er op het doek gaat verschijnen? In ieder geval niet iets wat jou echt raakt.

Ontdek waar je affiniteit mee hebt. Wat jou aantrekt, waar je een verbinding mee voelt. Ga doen wat je niet laten kan. dat gaat over iets dat onbedwingbaar is, wat je gewoon moet doen, al weet je misschien niet eens waarom.

Maak bijvoorbeeld een collage of een moodboard.

Mijn vraag aan jou is: heb jij contact met je creativiteit en doe je daar wat mee?

Creatief bezig zijn gaat over veel meer dan alleen maar doen wat je leuk vindt.

Er zit een bijzondere gave in jou die maakt dat je in staat bent om creativiteit naar een hoger niveau te tillen. Je moet wel op zoek naar een vorm die bij jou past. Maar als je die eenmaal gevonden hebt, dan kom je in een stroomversnelling.

Kan je je voorstellen dat jou talent pure creativiteit is?

Creativiteit is de kern, de rode draad van wie jij bent, maar je moet er wel wat voor doen om ermee in contact te komen.

Je kan op allerlei manieren met deze creativiteit in contact komen. in de natuur, thuis achter je bureau, liggend op een matras of op een bank.

Het gaat erom dat je jezelf openstelt om te ervaren wat er zich van binnenuit kan aandienen. Creativiteit is het kanaal voor je gevoelens, emoties en bijzondere ingevingen.

Je moet bereid zijn om aan de slag te gaan met een bepaalde vorm van creativiteit. Dat kan van alles zijn: fotografie, schilderen, tekenen, zingen, muziek maken, dansen, theater, schrijven, interieurstyling, mode-ontwerpen, collage maken.

Leren leven zoals en speels kind brengt je in een bepaalde staat van zijn. Deze speelse manier helpt je om je ware zelf en richting te ontdekken.

Het gaat om je identiteit die je nooit hebt kunnen ontdekken of die je bent kwijtgeraakt, doordat je je gevoel op een laag pitje hebt gezet of jezelf er helemaal voor hebt afgesloten. Zodra je deze hebt ontmaskerd, bijvoorbeeld door middel van coaching, kan je beginnen aan de weg terug naar je gevoel en naar je werkelijke verlangens. En een vorm vinden om naar buiten te treden met je eigen werk.

Hoe zit dat bij jou? Werk je hard omdat de toekomst er dan beter uit gaat zien? Werk je vooral hard in je hoofd momenteel en frustreert het je dat er niet genoeg uitkomt?

Het leven is bedoeld om nu te leven. Jij mag de moeiteloosheid toelaten zodat de kansen zich voor je ontvouwen.

Als je momenteel het gevoel hebt dat er meer in je zit dan dat er nu uit komt. Dat je niet harder wilt gaan werken of meer wilt gaan piekeren over de vraag wat het toch ís wat je moet gaan doen… Ben je klaar om op een andere manier te gaan werken?
Met je hoofd, maar vanuit je hart.

In een van mijn coachingsprogramma’s neem ik je stap voor stap mee en ga je ontdekken wat je werkelijke kwaliteiten zijn.

Waarin je belemmeringen ontdekt die jou weerhouden van voor elkaar krijgen wat je écht wilt – en wat je er aan kunt doen.

Een eigen aanbod gaat creëren die op een lijn ligt met wie jij bent waarmee je je verdienkracht gaat vergroten.

Dit zijn manieren waarmee ik je kan helpen om te ondernemen vanuit je Essentie:

Op zaterdagen geef ik 2 verschillende WORKSHOPS in Amsterdam: Masterclass Astrologie in Business en Astrologie workshop Een kijkje in je horoscoop.

Een Astrologisch consult of een astrologische ondernemerssessie is een waardevolle stap voor jouw business.

De meeste doorbraken ervaren mijn klanten door het volgen van mijn coachingsprogramma’s

N.B. Heb je vragen, laat het me weten via info@astro-essence.nl

Op een bezield bedrijf,

Mary van Belzen

Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl

Ik ben Mary van Belzen, spiritueel astrologe en businesscoach. Ik heb meer dan 19 jaar ervaring om zelfstandige coaches, therapeuten en andere dienstverleners te helpen en geef graag ideeën, kennis en inspiratie aan je door.

Ik ben gespecialiseerd in het helpen van mensen om zich te verbinden met hun authentieke zelf om hun eigen werk te creëren dat in overeenstemming is met hun levensdoel. Ik bied transformatie door individuele coaching, presentaties, groepen en workshops.

Volg mij op: Social Media

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀