Durf jij kleur te bekennen? – de volgende stap voor HSP’ers
Januari, 2016

Durf jij kleur te bekennen? – de volgende stap voor HSP’ers

Vind jij het lastig om je goede voornemens in daden om te zetten? Maak je je vaak zorgen over wat anderen van je werk zullen vinden? Dat je niet genoeg in huis hebt, of niet genoeg kennis hebt? Dat je straks geen klanten zal hebben? Het ontbreekt HSP’s vaak aan richting en focus.

Het probleem wat ik bij veel HSP’s tegenkom is dat zij worstelen met faalangst. Van ‘ben ik wel goed genoeg’. Ze denken dat er niemand op hen zit te wachten. Die overtuiging remt hun om zich te zich te manifesteren. Ze denken er zijn al zoveel coaches. Vervolgens komen ze niet in aktie. Naar mijn idee zijn er juist veel coaches nodig. Om de reden dat er heel veel hulpvragen zijn, er is heel veel werk, en er is geld genoeg.

Over het algemeen zorgen HSP’s niet goed voor zichzelf. Met hun grote inlevingsvermogen richten ze zich teveel op anderen. Weg focus! Ze zijn vooral aan het rennen en vliegen voor anderen en vergeten zichzelf. Op die manier komen ze niet aan zichzelf toe. En om te ontdekken en datgene te doen wat bij hun past. Zorg dus eerst voor je eigen basis en zorg goed voor jezelf.

Hoe meer je je hoogsensitiviteit omarmt, hoe meer je accepteert wie je werkelijk bent. Namelijk: door jezelf te zijn en dat in de wereld zetten wat je te doen hebt! En de moed om kleur te bekennen: Vooral aan je zelf bekennen dat je hoogsensitief bent in plaats van in de weerstand te blijven naar dat etiket. Hoogsensitiviteit is een groot talent. Een talent dat pas naar buiten kan komen als je stopt met jezelf aan te passen aan je omgeving.

Als er iets is wat je niet moet doen is om je als Hoog Sensitief persoon afsluiten voor teveel prikkels. Teveel prikkels uit de weg gaan zodat je het zenuwstelsel de baas blijft. Een soort ‘schild’ om je heen moet denken. Het proberen je af te sluiten van prikkels is het laatste wat je moet doen. Het leven is nou eenmaal een aaneenschakeling van vreugde, boosheid, angst, verdriet, blijdschap en het komt en gaat. Het mag er gewoon zijn. Het gaat er meer om dat je gaat leren doseren en op rust en stilte op zoekt en op tijd pauze neemt.

De stilte is voor een HSP een voorwaarde voor een gelukkig leven. Rust en ruimte creëren door tijd te nemen om stil te staan bij jezelf. Richt je aandacht naar binnen. En houdt daarbij contact met de buitenwereld. Waardoor de diepere lagen in jou zich kunnen openen. Wandelen in de open lucht, in de natuur, zitten op een stoel, liggend, maar ook door het beoefenen van mindfulness, door yoga of meditatie kun je prettige en onprettige ervaringen emoties zoals beelden, energieën, geuren, kleuren, gewoon door je heen kan laten stromen zonder je te verzetten.

Hoe groot is je behoefte aan goedkeuring, liefde en acceptatie van anderen? Door onophoudelijk bezig te zijn om er bij te willen horen, aandacht te krijgen, daar schiet niemand wat mee op. Wees trouw aan jezelf, niemand anders kan het voor je doen.

Alles begint bij een verlangen. Als je veel in je hoofd zit kom je niet meer bij je gevoel en daarmee verlies je het contact met je verlangen, en met wat jij wilt. Het vraagt om de bereidheid om weer te gaan voelen. Als HSP ben als het ware een lege huls die voorbestemd is om een kanaal te zijn. Veel HSP’ers ervaren een leegte. Het is essentieel om de angst voor de leegte te overwinnen en juist die leegte toe te laten en er niet voor weg te lopen. Door niet leegte te vullen met allerlei dingen buiten jezelf. Zo kan er inspiratie naar boven kan komen, en kun je vandaaruit gaan creëren.

Zelfvertrouwen kweek je door gewoon te beginnen en de eerste stappen te zetten. Ik wil jou uitnodigen voor een nieuw avontuur; door flink de bezem te halen door alle dingen in je leven die jou meer energie kosten dan dat ze jou opleveren. Je hoogsensitiviteit helemaal te gaan omarmen. En datgene te manifesteren wat jou ten diepste drijft.

Als HSP-er behoor je tot 20% van de bevolkingsgroep. Dus ben je sowieso bijzonder. Als HSP heb je andere ideeën, een andere kijk op dingen. Een ‘Out-of-the-box’ denker. Proberen om ‘In-the-box’ te passen gaat je nooit lukken. Jij bent uniek en bijzonder. Als je op zoek gaat naar datgene wat werkelijk bij jou hoort. Dan kun je dat ook vol overtuiging in de wereld neerzetten, vertalen naar een product of dienst en leren om daar goede prijzen voor te vragen.

Wil je je goede voornemens in daden omzetten? Daarvoor ben je welkom om mee te doen aan het programma In 6 Stappen Meer Plezier in je Werk en Toenemende Verdiensten, in 3 of 6 maanden.

In dit programma ga je leren:

Hoe je vanuit je essentie kunt ondernemen, zodat je op een manier onderneemt die bij jou past.
Hoe je marketing en sales in kan zetten, waardoor je genoeg geld kunt verdienen
Hoe je je energiepijl omhoog kunt brengen, zodat je uitgerust en met energie onderneemt
Wat je expertise is, je specialisme, waardoor je je kunt onderscheiden van anderen
Wat je persoonlijke visie en missie is waardoor jouw werk bijdraagt aan een betere wereld
Wie jouw doelgroep en niche is, zodat jouw werk betekenis heeft voor anderen
Hoe je een eigen aanbod kunt creëren, waardoor je stapsgewijs aan de groei van je bedrijf kunt werken
Welke mindset je nodig hebt om je praktijk te laten groeien

P.S. Deelname aan In 6 Stappen Meer Plezier in je Werk en Toenemende Verdiensten, in 3 of 6 maanden betekent niet alleen het ontdekken van je unieke gave en je talenten je leert ook hoe je effectief je marketing & sales in kan zetten en een praktijk opbouwt. Wat deelnemers zeggen, is dat ze vooral de mindset leren die ze helpt om veel groter te denken en een echte ondernemer te worden. Dit heeft een bijzonder effect. Hier een reactie van Frank Zuijdweg, directeur van De Praktijk voor Intuïtieve en Spirituele Coaching, die deelnemer is van het coachingsprogramma:

“Ik heb bij aanvang voor Mary van Belzen gekozen omdat Astrologie op een mooie manier door haar wordt gebruikt waardoor je weer verder kan komen. Het verklaart een hoop dingen en het helpt je om te ondernemen op de manier die bij jou past. In mijn geval is er een ommekeer ontstaan in mijn ondernemerschap. Bij aanvang van het coachingstraject dacht ik dat ik flink met internetmarketing aan de slag moest. Tijdens het coachingstraject met Mary heb ik een hartskeuze gemaakt en bereid ik nu voor waarvoor ik op de aarde ben gezet: het coachen van mensen op spiritueel vlak. De marketing is er wel, maar krijgt een heel andere dimensie dan toen ik startte met het coachingstraject. Ook een coachingsbedrijf op spiritueel vlak heeft een coach nodig. Kortom, ik beveel Mary van Belzen van harte aan”.
Frank Zuijdweg, directeur, De Praktijk voor Intuïtieve en Spirituele Coaching

Wil jij dit ook? Geef je op voor een gesprek om te kijken of In 6 Stappen Meer Plezier in je Werk en Toenemende Verdiensten voor jou past via deze link

Spreken we elkaar binnenkort?

Op een bloeiende praktijk,

Mary van Belzen ‎Astrologe ‪en Ondernemerscoach
Ik help ZZP-ondernemers die worstelen met hun hoogsensitiviteit om een succesvolle praktijk te creëren.

PS. Als je vragen hebt over In 6 Stappen Meer Plezier in je Werk en Toenemende Verdiensten, in 3 of 6 maanden programma, of je twijfelt of het programma bij je past, bel mij of mail mij (zie gegevens onderaan). Vraag je gesprek aan via deze pagina

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀

Heb je vragen? Neem dan contact op met mij via info@astro-essence.nl

groetjes,
Mary

PS. Als je vragen hebt over In 6 Stappen Meer Plezier in je Werk en Toenemende Verdiensten, in 3 of 6 maanden programma, of je twijfelt of het programma bij je past, bel mij of mail mij (zie gegevens onderaan). Vraag je gesprek aan via deze pagina