Laatst had ik een gesprek met Marian. Een therapeut met passie voor haar vak. Zij is bezig om de overstap te maken van werken in een groepspraktijk naar het werken als zelfstandige. Voorheen kreeg zij haar cliënten via doorverwijzing van de huisarts en waarbij de sessies grotendeels vergoed werden via de zorgverzekeraar. Dit waren niet altijd de cliënten waar ze graag mee werkte.

Nu als zelfstandige zal zij aan marketing en sales moeten doen.
Dus vroeg ze mij om advies en zei ik haar, dat ze de verbinding met haar ideale klant aan zou moeten gaan, waaronder bijvoorbeeld door kennis te gaan delen op social media en zo een mailinglijst op te bouwen. Aan Facebook ging ze zich niet wagen, want dat is vooral voor jongeren vertelde ze. En het niveau is heel laag volgens haar. Bovendien zou zij daar haar bestaande cliënten tegenkomen.

Om aan klanten te komen zijn er een aantal dingen die je daar voor in kunt zetten waaronder door je waarde te delen, door te bloggen en je te laten zien. Daar haakte ze dus op af want op Facebook zou ze haar magie verliezen.

Het is belangrijk dat je je klanten laat zien dat je er bent. Dat je ze kennis laat maken met wat jij weet. Daarnaast is het belangrijk dat ze weten wie jij bent. Dat doe je door je kennis te delen. Op jouw manier vanuit jouw visie.

Je wilt wel klanten maar niet zichtbaar zijn, die twee gaan niet samen.
Marketing is je verhaal vertellen. Sales is mensen helpen. Je doet aan marketing, omdat je uiteindelijk wilt verkopen. Als je het als iets commercieels ziet, dan is dat het ook.

Bloggen is voor mij een manier om mijn kennis te delen.

Om zakelijk te groeien is het noodzakelijk om ook persoonlijk te groeien. Je bedrijf kan nooit verder groeien dan jij als persoon.

Ik zie zeer getalenteerde mensen die experts zijn in hun vakgebied die geen succesvol bedrijf hebben, omdat ze daar als mens nog niet aan toe zijn. Die niets vakinhoudelijks hoeven te leren, maar aan zichzelf moeten werken. Misschien wel de grootste uitdaging op weg naar succes als ondernemer.

Om een succesvol bedrijf te hebben, dan is het innerlijk werk wat er voor nodig is, dat is het instrument om overvloed te creëren. Het is belangrijk dat je goed in je vel zit, en dat je in harmonie bent met alles.

Klanten worden aangetrokken door mensen die lekker in hun vel zitten. Die warm zijn, die van mensen houden, die in mensen geloven, die ook in zichzelf geloven, die zeker zijn en een goede eigenwaarde hebben. En dus gewoon heel veel liefde, dat zijn de aantrekkelijkste mensen. En je gaat dus daaraan werken.

Je kunt allemaal redenen hebben waarom het niet kan stromen. En voor mij is het altijd de grootste uitdaging geweest om hieraan te werken. En dat heeft me ontzettend veel opgeleverd.

Want succes en geld krijg je door de persoon die je bent, daarmee trek je anderen aan, en dat is er nodig om zakelijk te groeien.

Werk harder aan jezelf dan aan je bedrijf

Het is ongelooflijk hoe je jezelf kunt manipuleren met je overtuigingen. Overtuigingen zijn alleen niet de waarheid. Het zijn zelfgemaakte beperkingen. Je hoeft niets anders te doen dan je open te stellen.
Als je denkt dat je je magie verliest door marketing en sales wordt dat onvermijdelijk je werkelijkheid. Dat is een enorm misverstand.

Het leven is een groot zelforganiserend proces onder leiding van een oneindige intelligentie. We kunnen het leven tegenwerken vooral onbewust. We hebben een vrije wil dat betekent dat we er bewust voor kunnen kiezen samen te werken met de oneindige intelligentie in ons. Je kunt ook besluiten om het niet te doen.

Wil je groeien naar je wie je werkelijk bent, naar je essentie, dan zul je heel veel los moeten laten. Je kunt vast zitten aan de vorm door wat je gelooft over jezelf. Jezelf opnieuw leren kennen als een bruisend en creatief mens die je als kind was, vraagt van je dat je heel wat overtuigingen loslaat. Persoonlijke ontwikkeling is een proces van afleren en loslaten.

Vaak willen we niet kiezen, niet loslaten. We willen wel het nieuwe maar niet het oude laten gaan. Of we maken wel een keuze maar willen we niet de consequentie. En dat gaat helaas niet. Het is of het een of het ander. Vaak willen we het allemaal tegelijk.

Maar, de gemiste kansen, het niet geleefde potentieel of missie omdat je vast blijft houden aan je overtuigingen. Dat is ontzettend jammer.
Overwin de hindernis in je leven door er ja tegen te zeggen. Zie weerstand niet als een obstakel maar als een opstap naar wat jij graag wilt bereiken.
Saboteer jezelf niet.

Ik hoop dat het je helpt en versterkt en energie brengt. En ik zie graag tegemoet dat je een keer met mij in gesprek wil.

Ben jij er nu klaar voor om van je praktijk een serieus bedrijf te maken? Laat dan de weerstand los en stuur dan consequent je nieuwsbrieven en meld je aan bij de gratis Facebookgroep Ondernemen vanuit je Essentie.

Kun je wel hulp gebruiken om van het idee dat je had een succes te maken, meld je dan aan voor een Astrologisch consult met je levensdoel. In 1,5 uur tijd deel ik vanuit je geboortehoroscoop de belangrijkste thema’s die een rol spelen in jouw leven. Over welke unieke vaardigheden en talenten je beschikt. Wat voor jou essentieel is en wat hierin jouw uitdaging is.

Je geboortehoroscoop geeft inzicht in wat je zielsverlangen is, jouw purpose in dit leven. Waar je vandaan komt en waar je naar toe dient te groeien om je zielsmissie te kunnen volbrengen. Je krijgt helderheid over je diepe innerlijke weten van wat jouw zielsmissie is in dit leven. En dat voor slechts 197,- inclusief btw.

Ga je voor ‘in een keer goed’ en wil je weten of het Soul Business Coachingsprogramma wat voor je is, meld je dan aan voor een gratis strategie gesprek in de online afspraken agenda: En klik op standaard afspraaktype, bedrijfsadvies en coaching en op gratis strategie gesprek met horoscoop: In 30 minuten deel ik tips en en inzichten.

Bepaal in een gratis gesprek met mij je persoonlijke strategie om je ideale bedrijf – en leven – te creëren. Helemaal passend bij jou! Vul de vragen in en maak duidelijk wat je nodig hebt.

*** Je ontvangt bij aanmelding een korte vragenlijst om te kijken of we een goede match kunnen zijn ***

Op een bezield bedrijf,

Mary van Belzen

PS. Heb je vragen, laat het me dan weten, ik help je graag verder! Ik ben op werkdagen bereikbaar van 9 uur tot 17 uur via telefoonnummer 06 29 02 89 24

Mary van Belzen
Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl

Ik ben Mary van Belzen, spiritueel astrologe en businesscoach. Ik heb meer dan 19 jaar ervaring om zelfstandige coaches, therapeuten en andere dienstverleners te helpen en geef graag ideeën, kennis en inspiratie aan je door.

Ik ben gespecialiseerd in het helpen van mensen om zich te verbinden met hun authentieke zelf om hun eigen werk te creëren dat in overeenstemming is met hun levensdoel. Ik bied transformatie door individuele coaching, presentaties, groepen en workshops.

Volg mij op: Social Media

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀