Hoe vind je klanten? – 3 tips om zichtbaarder te worden

Juli 2020

Beste lezer,

Hoe vind je klanten?

Vorige week kreeg ik een vraag van een klant van mij, zij is energetisch therapeut en heeft een eigen praktijk. Na een aantal jaar hard werken in haar praktijk realiseert ze zich dat er iets moet veranderen. Ze heeft al een paar jaar precies voldoende klanten om rond te komen.

Enkele maanden geleden zijn binnen korte tijd enkele van haar trouwe klanten weggevallen. Minder klanten, minder omzet. Het maakt haar onrustig en, vertelde ze, de laatste week was dat gevoel omgeslagen in een lichte paniek.

De belangrijkste vraag waarmee ze bij me kwam was: Hoe vind ik klanten? Wat moet ik doen? Veel zelfstandige professionals starten met hun onderneming vanuit een passie. Ze willen anderen helpen, doen wat ze leuk vinden en daarvan kunnen leven. Ze beginnen enthousiast, maken een website, verspreiden folders en wachten op klanten.

Met een beetje geluk komen die er. Een paar. Soms zelfs genoeg om gestaag vooruit te komen. Maar ze hebben er geen grip op. Het is meer beginnersgeluk dan een strategie. En als het dan even tegenzit, en de klanten blijven weg, dan komt de vraag:

Hoe doe je dat eigenlijk, nieuwe klanten vinden?
Mijn vraag is altijd: wat doe je er aan? Wat doe je al om klanten te vinden? En dan blijkt dat daar wel het een en ander te verbeteren valt.

Het grootste probleem is heel simpel: veel ondernemers zijn veel te onzichtbaar. Een website, ook al is het een mooie, verandert daar niets aan. Een paar folders evenmin. Sterker nog: veel tijd spenderen aan je website, je teksten en je folders, levert je geen klanten op. Ook niet als het af is, je website online staat of je folder verspreid is.

Als je klanten wilt hebben moet je zichtbaar willen worden. Succes en onzichtbaarheid gaan niet samen. Als je geld wilt verdienen dan zul je voor je waarde moeten gaan staan. Als je omzet wilt hebben dan zul je acties moeten ondernemen die daarvoor zorgen, en niet hopen dat mensen ‘je wel zullen vinden’.

Als je meer klanten en meer omzet wilt hebben dan je nu hebt, dan zul je dingen moeten doen die je tot nu toe nog niet hebt gedaan. Met dezelfde acties krijg je niet meer omzet. De groei ligt buiten je comfortzone. Je moet erop uit. Je moet de wereld laten weten wat je doet. Maar hoe doe je dat?

3 tips om zichtbaarder te worden.

1. Laat mensen weten wat je doet. Maak geen geheim van je bedrijf. Schroom niet om mensen te vertellen wat jij doet en met wie jij het liefste werkt. Laat zien met hoeveel plezier en voldoening jij dit doet. En vertel wat jouw klanten er aan hebben als je met jou werken. Waarom zou je dat niet doen?

Veel voorkomende belemmeringen die ik hoor zijn: ‘ik weet niet of het voor mij is weggelegd’, ‘ik ben bang om commercieel gevonden te worden’, ‘er zit niemand op me te wachten, ‘kan ik het wel?’ ‘mensen begrijpen niet wat ik doe’, etc.

Waarom moet je het toch doen? Omdat mensen graag met je meedenken, met plezier iemand naar je door sturen. Mensen die je leuk vinden, doen graag iets voor je. Maar dat moeten ze wel weten wat je doet en wie jij helpt.

Hoe? Ga naar buiten. Vertel wat je doet, tijdens feestjes, de koffie of stuur een berichtje in messenger. Maak er geen verkoopgesprek van. Wees jezelf en laat je enthousiasme zien. Toon ook interesse in de ander. Mensen denken vooral aan: wat levert het mij op?

2. Ga netwerken en vertel mensen wat je doet. En -deze tip is essentieel: vraag wat jij voor de ander kunt doen. Nodig potentiële klanten uit voor een gesprek waarin je hem of haar al een stuk op weg helpt. Doe dit consequent. Plan het in je agenda.

3. Start met e-mailmarketing: zo krijg je meer bereik, bouw een groep van gelijkgestemden om je heen die het interessant vinden wat je doet. Die jouw visie of insteek waarderen en die graag jouw artikelen lezen en delen. Geef waardevolle informatie waarmee mensen werkelijk iets kunnen.

Maak een gratis weggever en bouw een namenlijst op, verstuur wekelijks een nieuwsbrief, een e-book maken op je website zetten en promoten. Ga online adverteren (bv Adwords), berichten op Social media posten, blogs schrijven en gastbloggen, videomarketing, podcast, doe een Facebook live.

Deel testimonials van klanten, ga spreken, netwerken, webinars geven, oude klanten benaderen. Strategie gesprekken voeren, livestreams. Ga je diensten aanbieden. Bouw aan je know-like-trust factor. Ga all in. Doe het werk. Iedere dag. En elke dag opnieuw. Dat is allemaal nodig. Echt commitment, aan jezelf en aan je droom.

Veel succes!

P.S. Wil je deze zomer echt meer bereiken met je bedrijf? Weten wat je moet doen en wat je moet laten? Jezelf zichtbaarder maken?

Er zijn nu nog mogelijkheden om van start te gaan. In een van mijn coachingsprogramma’s. Je krijgt zowel astrologische inzichten als praktische marketingtools en veel inspiratie om van jouw bedrijf iets moois te maken.

Graag wil ik je uitnodigen om met mij persoonlijk te gaan werken.

In een van mijn Soul Business Programma’s ga je werken aan de groei van je bedrijf. Je weet veel beter te benoemen en te zien wat jouw unieke talenten en kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten in jouw bedrijf. Om zo de volgende stappen te zetten.

Je krijgt hierin de handvatten aangereikt om een eigen aanbod te creëren die in een lijn ligt met jouw levensdoel en een stappenplan die je nodig hebt om zo vanuit je zielsmissie te kunnen ondernemen.

Hiermee bespaar je enorm veel tijd. En je leert de vaardigheid om je diensten zodanig te vermarkten dat ze winstgevender zijn.

Een bezield en winstgevend bedrijf begint bij wie jij bent.

Hier kun je je aanmelden voor een van mijn coachingsprogramma’s:

Kijk hier welk programma er bij jou past

Voor ondernemende ambitieuze coaches, therapeuten en dienstverleners heb ik een methode voor grote doorbraken ontwikkeld.

Vanuit jouw persoonlijke horoscoop kan ik jouw karakter, ontwikkelingsreis en grootste struikelblokken duiden om jouw roeping, doelgroep en niche helder te hebben zodat je kan doen waarvoor je op aarde bent.

Wanneer je 100% weet wat jou uniek maakt, waarom je hier bent en wat je te bieden hebt, zul je je gemakkelijk voelen bij het promoten van jouw product en/of dienst.

Bouw deze zomer je droombedrijf met persoonlijke coaching van Mary.

Soul business coaching is voor diegenen die grote stappen willen zetten. Tijdens de coaching gaan we 1-op 1 aan de slag via zoom met die zaken die op dit moment het verschil gaan maken in jouw onderneming. Het ultieme doel is om een bezield en winstgevend bedrijf te bouwen met het werk waar je blij van wordt.

Deze coaching is niet voor mensen die twijfelen, niet kunnen beslissen en om wat voor reden dan ook geen actie kunnen ondernemen. Het is alleen voor mensen die bereid zijn ervoor te gaan. Die weten wat ze willen en die niet langer willen afwachten.

Wil je deze zomer nog in actie komen? Geef je op in de online agenda voor een gratis strategiegesprek om te kijken of het iets voor je is. Klik op bedrijfsadvies en coaching en op gratis strategie gesprek met horoscoop en plan en afspraak in. Dan ontvang je een korte vragenlijst. Vul de vragen in en maak duidelijk of we een goede match kunnen zijn, en stuur deze aan mij retour.

Deze gesprekken vinden vanaf volgende week plaats, dus laat snel van je horen. Dat kan ook door een email te sturen naar: info@astro-essence.nl of door het contactformulier in te vullen

Graag tot binnenkort!

Mary

PS. Heb je vragen, laat het me dan weten, ik help je graag verder! Ik ben op werkdagen bereikbaar van 9 uur tot 17 uur via telefoonnummer 06 29 02 89 24

Mary van Belzen
Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl

Ik ben Mary van Belzen, spiritueel astrologe en businesscoach. Ik heb meer dan 19 jaar ervaring om zelfstandige coaches, therapeuten en dienstverleners te helpen en geef graag ideeën, kennis en inspiratie aan je door.

Ik ben gespecialiseerd in het helpen van mensen om zich te verbinden met hun authentieke zelf om hun eigen werk te creëren dat in overeenstemming is met hun levensdoel. Ik bied transformatie door individuele coaching, presentaties, groepen en workshops.

Volg mij op: Social Media

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀