Nieuwe blog: Jouw innerlijke weg naar een rijker leven

September 2018,

Lieve mensen,

Veel zelfstandigen worstelen met hun geld.

Veel ondernemers en zelfstandigen verdienen te weinig om te leven zoals ze zouden willen. Of ze verdienen goed, maar ze moeten er hard voor werken.

Herken je dat? Maak jij jezelf ook wijs dat je nog even moet doorzetten en het dan straks beter zal gaan? Wees eens eerlijk: Hoe lang zeg je dat al tegen jezelf? Hoe lang worstel je al om je rekeningen te betalen?

Je bent niet de enige. Uit cijfers blijkt dat bijna de helft van de ZZP-ers minder verdient dan €20.000. Toch hoeft het niet zo te zijn: ook jij kunt leren om met gemak meer dan genoeg geld te verdienen om te leven zoals je zou willen. Ik wéét dat een tekort aan geld niet nodig is. Ik weet dat het anders kan. Uit eigen ervaring én door de ervaringen met de deelnemers aan mijn coachings programma’s.

Waarom meer dan genoeg geld verdienen?

Geld betekent dus voor mij vooral:
• Je potentieel tot vervulling brengen
• Kunnen zorgen voor mensen van wie je houdt
• Je weerbaar maken ten aanzien van ergernissen, gevaren, ongemakken
• Vrijheid om te leven zoals jij het wil

Wat zou jij doen als je wél genoeg geld had? Stel je eens voor: hoe zou het zijn als je voldoende geld zou hebben? Niet straks wanneer je ‘die klant hebt binnengehaald’, maar direct. Hoe zou het zijn als je genoeg geld zou hebben om je dromen te realiseren. Niet later maar nu.
Bedenk je eens: Hoe zou het voor je zijn als je genoeg inkomen zou hebben? Waar zou je geld aan uitgeven voor jezelf? Hoe zou je anderen helpen? Waar zou jij in investeren?

Hoe komt het eigenlijk? Wat ik steeds weer tegenkom in mijn werk als ondernemerscoach als het over geld gaat, is dat het geld een gevolg is van je innerlijke werk. Een succesvol bedrijf neerzetten is dus heel erg een weerspiegeling van je binnenwereld. Het probleem is vaak niet alleen een gebrek aan vaardigheden. Deze zijn makkelijk te leren: ondernemersvaardigheden, coachingsvaardigheden, de juiste marketingstrategie, Sales. Wat mensen vooral parten speelt is de manier waarop ze denken over geld. Over wat er in hun hoofd gebeurt.

De werkelijke reden van een gebrek aan geld is het bewustzijn dat ze hebben over geld. De gedachten en overtuigingen die ze over geld hebben. Veronderstellingen die vaak niet kloppen, en die als sneeuw voor de zon verdwijnen als je ze kritisch gaat onderzoeken. Door je bewustzijn ten aanzien van geld te veranderen kan jij ook geld in je leven toelaten.

Om zakelijk te groeien is het dus noodzakelijk om persoonlijk te groeien. Je bedrijf kan nooit verder groeien dan jij als persoon. Work harder on yourself than on your business.

Wat kun je eraan doen?
Ik heb al honderden zelfstandigen gecoacht bij de groei van hun bedrijf en inkomsten. Slimme, ambitieuze professionals die kwaliteit leveren aan hun klanten. Toch zie ik bij die ondernemers telkens weer dezelfde struikelblokken als het gaat om hun geld: •Altijd het gevoel hebben dat er een tekort is, je steeds weer zorgen maken over geld
•Hard werken om meer geld te verdienen
•‘s Nachts wakker liggen en piekeren over hoe je je rekening (en je huur of hypotheek) moet betalen
•Nooit eerlijk over geld durven praten met anderen, omdat je je schaamt over je situatie
•Je ongerust, boos, wrokkig, of angstig voelen als je aan geld tekort denkt
Het is ook niet vreemd: Met een mindset van een werknemer heb je niet geleerd hoe je geld moet maken. Maar wel dat moet sparen en voor je pensioen. Daarnaast hebben we allemaal bepaalde ideeën meegekregen over geld – vaak al in onze opvoeding – die zonder dat we het in de gaten hebben een blokkade vormen.
Het mooie is: Wil je geld maken en meer verdienen? Dat kun je gewoon leren. Dus niet geld verdienen uit hebzucht. Geld maken kan op een manier die aansluit bij je talenten, bij wie jij bent; dan is geld leuk. Geld maken is creatief. Leer om meer geld maken. Dan heb je zelf niet alleen veel meer inkomen, je kunt met dat geld ook mooie dingen doen. Voor jezelf en de rest van de wereld. Je geeft jezelf de vrijheid om te leven zoals jij dat wilt.

Meer geld verdienen vanuit je unieke essentie
(Maar… hoe doe je dat?) Meer geld maken? Een belangrijk element daarbij is je unieke essentie. Net zoals je verschillende soorten bomen hebt, heb je ook verschillende soorten mensen als het om geld gaat. Een appelboom is geen perenboom. Zo is bij de zielstypes een bouwer wat anders dan een bemiddelaar, of een bezieler, of een organisator.

Maar welke unieke zielskwaliteiten heb jij?
Het leuke is: elk zielstype heeft zijn eigen kwaliteiten, sterke punten (en zijn eigen valkuilen!). Als je die kent… dan wordt geld verdienen een stuk eenvoudiger, en leuker. Geld is het gevolg van de waarde die je biedt. Met de kennis over je zielstype ga je als vanzelf meer geld krijgen. Niet doordat je harder werkt, maar omdat je meer jezelf wordt.

Er zijn 12 verschillende zielskwaliteiten. Met behulp van je zielskwaliteit laat ik je zien hoe je vervolgens een bedrijf kunt creëren dat daar helemaal op aansluit, zodat je er ook je geld mee kunt verdienen.
Hoe je meer geld in jouw leven kunt laten stromen, hoe je die stroom groter kunt maken en meer geld kunt maken. Daarvoor is het belangrijk om je zielstype te begrijpen. Wat zijn die types, waarom zijn ze nou zo belangrijk om dit te weten voor je werk als zelfstandige?
Hoe krijg je een rijker leven als het gaat om je zielstype? Dat je andere keuzes kunt maken als het gaat om hoe je je geld kunt verdienen. Om die andere keuzes te kunnen maken moet je je eigen gebruiksaanwijzing begrijpen. En die gebruiksaanwijzing is je spirituele geboortehoroscoop.

Een voorbeeld: Monica is een creatieve kindercoach. Ze vindt geld niet zo belangrijk, maar wil wel graag impact hebben en de wereld verbeteren. Ze maakt van alles, maar vind het frustrerend dat ze daarmee ze weinig mensen bereikt. Nadat ze een spirituele astrologische coaching heeft gevolgd, ontdekt ze dat ze een ‘Inspirator’ is. Ze leert dat creatie haar kracht is, maar ook dat haar valkuil is dat ze zich teveel aanpast aan de groep en opgaat in de grijze massa en zich niet zichtbaar durft te maken, zich niet weet te onderscheiden daardoor geen echte impact heeft. Nu ze dit weet, legt ze de nadruk op haar zichtbaarheid. Ze blijft niet langer een grijze muis, maar bekent kleur en profileert zich op haar eigen unieke manier, waarin ze helemaal los gaat. Waarbij ze ook verantwoordelijkheid neemt voor de marketing en verkoop van haar werk. Hierdoor bereikt ze meer mensen, bouwt ze een naam op als creatieve expert en gaat ze meer verdienen. Terwijl ze minder hard werkt dan vroeger, bereikt ze nu meer.

Heb je het verlangen om verder te groeien, meer klanten te hebben en meer geld te verdienen met je bedrijf? Je kunt altijd met mij in gesprek gaan hierover. Vraag een adviesgesprek met mij aan, van 30 minuten dat is vanzelfsprekend geheel gratis en vrijblijvend.
Meld je hier aan voor een gesprek met mij

Ik ben Mary van Belzen, spiritueel astrologe en businesscoach. Ik heb meer dan 17 jaar ervaring om zelfstandige coaches, therapeuten en andere dienstverleners te helpen en geef graag ideeën, kennis en inspiratie aan je door. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van mensen om zich te verbinden met hun authentieke zelf om hun eigen werk te creëren dat in overeenstemming is met hun levensdoel. Ik bied transformatie door individuele coaching, presentaties, groepen en workshops.

Ik kijk er naar uit om je te ondersteunen bij het creëren van een bezield en succesvol bedrijf.
Een ondernemende groet,

Mary van Belzen

Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl
❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀