Mercurius retrograde De beloningen zijn nu groot voor innerlijk werk – tijd voor zelfonderzoek
Juli 2019,

Lieve mensen,

MERCURIUS staat RETROGRADE van 9 juli tot 1 augustus 2019
De beloningen zijn nu groot voor innerlijk werk

De retrograde Mercurius staat de komende 3 weken in het vuurteken Leeuw op 4 graden 27.

Mercurius retrograde
De planeet Mercurius is weer retrograde gaan lopen. De planeet van communicatie, reizen, handel. Dat gebeurt drie of vier keer per jaar. Wat betekent dat? Vanuit de aarde gezien lijkt het of de planeet terugloopt aan de hemel. Dat betekent dat het vanaf de aarde gezien lijkt alsof deze planeet plotseling tegen de klok in draait. Dit heeft vaak als effect vertragingen in communicatie, in het verkeer, in de handel. Let goed op je uitspraken of afspraken, je hebt grote kans dat je er weer op terug moet komen. Zet afspraken met potlood in je agenda.

Hoe worden we beïnvloed door retrograde Mercurius?
Wanneer een planeet retrograde loopt is er sprake van een pause of stilstand in de voortgang van die planeet. Het wijst op een periode waarin we in plaats van onophoudelijk te blijven door jakkeren, de kans krijgen om op adem te komen. Een periode van herziening, heroverweging en reorganisatie. Ook is het een periode waarin we de energieën op onszelf richten. Tijd voor introspectie. De kans om dingen te overdenken, bij te stellen en zaken aan te passen. Het is voor ons allemaal goed om dat van tijd tot tijd te doen.

Een ideale periode om orde op zaken te stellen.
Deze Mercurius retrograde periode is dus een belangrijke. Benut deze tijd goed. De communicative energie is naar binnen gericht. Daardoor is het is een goede tijd om bv. (zelf)onderzoek te doen, je te verdiepen in dingen, je achterstallige administratie en papierwerk op orde te brengen, laatjes opruimen of klusjes die zijn blijven liggen nu op te pakken.

Oude Plannen en ideeen die je eerder had kun je nu gaan uitvoeren. Niet goed voor het nieuwe wel goed voor het oude. Die cursus of dat programma of opleiding die je van plan was te gaan volgen nu te gaan doen. Mailen of bellen met je oude klanten. Ook kun je weer in contact komen met oude vrienden of mensen uit je verleden.

Wat goed is om te doen tijdens een Mercurius retrograde?
Alles waar ‘her’ voor staat, dus: herzien, herstellen, heroriënteren, herkansing, etc.
Op 9 juli staat de retrograde Mercurius conjunct Mars in Leeuw en kunnen er discussies zijn Mercurius of strijd in welke zin dan ook. Maar ook je waarheid uitspreken met Mercurius vierkant Uranus in Stier.

Zon opposiet Saturnus gaat over controle en autoriteit, wie heeft de controle over jou? Waar of met wie ervaar je een afstand? De sfeer kan serieus zijn, met Pluto erbij moeten we diep graven. Zon opposiet de Noordelijke Maansknoop. De Zon staat voor de persoonlijke wil. Dus, wat wil je echt, waar gaat je hart sneller van kloppen en wat ben je bereid om te schrappen om dit doel te verwezenlijken?

Het is een periode van bijzondere creatieve inspiratie. Ontspannen zijn is van belang voor creativiteit en inspiratie. Tijdens ontspanning kunnen je hersenen complexe problemen oplossen.

“Creativiteit is het vermogen om dingen te verbinden” – Steve Jobs

Deze capaciteit doet zich meestal voor als je geest kalm en ontspannen is, in een staat van ontvankelijkheid. Volgens de zen-filosofie is het geheim van creativiteit stoppen met forceren, dus niet meer gaan op wilskracht, maar genieten van het landschap en zien hoe alles stroomt en verbindt.

Het is een periode waarin opvallend meer mensen aan yoga of meditatie beginnen. Een retrograde periode is er een van reflectie, van het oprakelen van het verleden, het opnieuw structureren of het verder werken aan projecten die je hebt laten liggen. Maar ook van achterstallig onderhoud of reparaties. Schrijvers kunnen in zo’n periode hun teksten herschrijven of redigeren, en daarbij een andere en vernieuwende kijk op hun teksten krijgen. Dus: als je iets verwaarloosd hebt, wat nu je aandacht nodig heeft, is de periode tussen 9 juli en 1 augustus een prima tijd.

Mercurius retrograde kan ons de rust geven in het ‘nu’ te zijn.
Mercurius retrograde wordt beschouwd als een soort rustperiode op communicatief gebied. Er is een vertraging en de energie is naar binnengericht. Het is een goede periode voor je terugtrekken in de natuur, in de stilte.

“When you are present in this moment, you break the continuity of your story, of past and future. Then true intelligence arises, and also love.” – Eckhart Tolle

Venus in kreeft van 4 juli tot 29 augustus
Venus liefdevolle boodschap
Met Venus in het teken Kreeft en sextiel Uranus in Stier. Dat geeft de kans om conflicten (in de familie) op te lossen maar ook om de ander dichterbij te laten in je intieme relatie.

Planeet Venus is de planeet van schoonheid en relaties. Hij geeft aan welke rol we spelen in liefdesrelaties. Ook laat Venus zien wat we mooi vinden, wat we waardevol vinden, graag verzamelen en hoe we bezit opbouwen.

Kreeft is een van de gevoeligste tekens van de Dierenriem, een waterteken, dat verbonden is met onze emotionele basis. Kreeft geeft je een gevoel van thuis-zijn, thuiskomen. Het is het teken dat gaat over moeders, familie en onze wortels.

Venus voelt zich thuis in het teken Kreeft. Zowel Kreeft als Venus hebben een vrouwelijke kwaliteit en omdat ze met elkaar in harmonie zijn, versterken ze elkaar. En kun je nu je vrouwelijke kwaliteiten, je zachte kant te laten zien. En dat kan voor mannen een uitnodiging zijn om ook meer van zichzelf te laten zien, om vrouwen dichterbij te laten komen.

Vooral (familie)relaties komen tot bloei en voelen goed. Venus kan er nu voor zorgen dat onze harten worden geheeld en dat we de strijdbijl begraven. Hoe haal je het beste uit deze mooie energie?

Organiseer een familiebijeenkomst, een reünie waarbij je samen geniet van het leven en alles wat goed is. Een goede periode om ons ‘familiekarma’ uit te werken. Venus helpt om vergeving en harmonie te bereiken en zo samen te groeien.

Koester je familiegevoel met Venus in de Kreeft
Familie bestaat niet alleen uit de anderen waarmee je een bloedband hebt. Maar ook wie je kunt beschouwen als je familie: je partner of je gezin, de vrienden die je zelf hebt gekozen en die voelen als broers of zussen bijvoorbeeld. Ook met hen kun je de relatie uitdiepen met de aandacht van Venus.

Als de energie van Mars in Kreeft vorige maand heeft geleid tot een verbouwing, is het nu goed om met liefde je huis mooier te maken, de warmte en gezelligheid terug te brengen met zelfgekookte maaltijden, verse bloemen, kussens, gordijnen en de kaarsjes te branden. Een romantische sfeer zorgt ervoor dat je stemming zacht en uitnodigend wordt. Je kunt daardoor meer open staan voor liefde.

Verder is het een goed moment om iets moois te kopen voor jezelf of je huis. En om te investeren in jezelf zodat je je eigenwaarde verhoogt.

Met Mercurius retrograde en Venus in de Kreeft is het een goede tijd voor innerlijk werk, voor zelfzorg. Het verleden weer op te rakelen, om zelfonderzoek te doen voor het opruimen van onverwerkte zaken. De wonden te helen uit het verleden. Onszelf en anderen vergeven. Als je het verleden negeert of vergeet, dan ben je een gevangene van je verleden.

De buitenwereld eist soms veel van je aandacht maar dat is een test, van hoeveel zelfliefde je hebt. De beloningen zijn groot voor het innerlijke werk. Zodat je weer volop kunt leven!

Hiermee kun je een mooi leven vol overvloed, liefde en winst creëren.

Hoe zou het zijn als je een positieve mindset, gaat koppelen aan ondernemen? Dan gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open.

Je gaat je realiseren dat jij je eigen leven en werk creëert. Niemand anders.
Dat besef verandert je leven.

Wil jij dit ook in de praktijk brengen?

Boek een astrologie consult in als je helderheid wilt over je levensdoel en wanneer het een goede tijd is om vooruit te gaan met je plannen.

Ik kijk uit naar je reactie!

Een ondernemende groet,

Mary van Belzen

Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl

Ik ben Mary van Belzen, spiritueel astrologe en businesscoach. Ik heb meer dan 17 jaar ervaring om zelfstandige coaches, therapeuten en andere dienstverleners te helpen en geef graag ideeën, kennis en inspiratie aan je door.

Ik ben gespecialiseerd in het helpen van mensen om zich te verbinden met hun authentieke zelf om hun eigen werk te creëren dat in overeenstemming is met hun levensdoel. Ik bied transformatie door individuele coaching, presentaties, groepen en workshops.

Volg mij op: Social Media

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀