Beste lezer,

Volle Maan en Maaneclips in Steenbok – 5 juli 2020 Keerpunt naar meer regie over je leven

Het is volle maan op zondag 5 juli om 6.46 uur is de maan op zijn volst, maar vannacht kun je haar invloed al merken. Het thema is bestemming, rust en de behoefte en mogelijkheden om dingen tot rijping te laten komen. Bij deze maan ligt de nadruk op het vinden van je bestemming.
Wat is belangrijk voor je, maar heeft nog niet tot de gewenste resultaten geleid? Je hebt misschien allerlei plannen. Waar richt je je energie op? Ga voor het resultaat dat je wilt bereiken.

De volle maan staat in de schaduw van de Aarde. De schaduwkant is altijd interessant. Als je deze onderzoekt, zul je lang weggestopte emoties, verdrongen ervaringen en nog niet helemaal doorleefde inzichten tegenkomen. Zoals ik het zie is dat wat onder de oppervlakte ligt niet altijd even prettig om te vinden, maar zal je uiteindelijk altijd heling, zelfinzicht en begrip komen brengen.

Er is een gedeeltelijke maansverduistering, ook wel een maaneclips genoemd. En deze is s’morgens van 5.05 uur tot 7.56 uur. De maaneclips zorgt voor magie en een energetische lading, dingen die normaal jaren in beslag nemen kunnen nu heel snel gaan. Tijdens de volle maan is het de tijd om jezelf onder de loep te nemen. Welke blokkades voel je? Heb je nog last van het verleden?

Tijdens deze Volle Maan Eclips kunnen emoties intens worden ervaren, ook de komende maanden. Probeer dicht bij jezelf te blijven. Je kunt nu negatieve gedachten of pijnlijke gebeurtenissen doorleven en daarna makkelijker loslaten. Je krijgt de kans om af te rekenen met je verleden.

Een Maansverduistering kan een keerpunt betekenen. De eclips zorgt ervoor dat je iets beëindigt. In de astrologie betekent een maan-eclips of maansverduistering dat de effecten van de volle maan veel sterker zijn dan normaal. Eclipsen openen nieuwe deuren.

De Zon staat recht tegenover de Maan, zodat zich een frictie tussen werk en privé/gezin kan spelen. En dat wordt interessant. Beiden zijn waardevol. Lukt het je om evenwicht te vinden tussen beiden? Om ze naast elkaar te zetten in afwegingen en je kijk op zaken? Het hoeft geen conflict op te leveren; beiden kunnen elkaar aanvullen.

Astrologisch gezien staat de Maan in het teken Steenbok, wat je ambitieus en verantwoordelijk kan maken en gericht op carrière. Wat je kan helpen om iets van de grond te krijgen en door te zetten. De schaduwkant ervan is dat je te hard kunt werken en te weinig tijd besteed aan je eigen behoeften, aan je gevoelsleven, je familie, je dierbaren. Kreeft staat voor liefhebben, zorgen, koesteren, genezen, voelen.

Met de zon in kreeft is de vraag hoe zorg je voor jezelf? Wat is op dit moment het beste voor jou? Je hebt tijd voor jezelf nodig en ergens te zijn zonder agenda. Een weekend zonder afspraken, je telefoon op stil. In de natuur te zijn, te mediteren. Om met je gevoel te verbinden, met je hart. Je kunt niet al je energie aan de wereld geven, je hebt tijd nodig om je op te laden. Door tijd te maken voor je persoonlijke leven.

Met Mercurius retrograde in kreeft tot 13 juli is een tijd om naar binnen te keren, te reflecteren. Je kunt dingen overdenken, je heroriënteren, dingen heroverwegen, te herschrijven, herordenen, herstylen, repareren. Mercurius retrograde in kreeft brengt je bij je gevoel, herinneringen en het verleden. Wat heeft jou gevormd tot wie je nu bent? Door terug te kijken, kan je het heden beter begrijpen en de toekomst bewuster vormgeven.

Er staan 8 planeten in de hoofdtekens, met de initiators, waaronder Mars in Ram dus er is een gevoel van laten we beginnen met ons nieuwe leven, we zijn het zat met de Covid en met de isolatie, laten we verder gaan. Alleen het is nog niet het juiste moment, maar we voelen wel de druk. Mars samen met Cheiron, Cheiron zegt rustig aan, als je nu te snel gaat dan bezeer je jezelf. Bereid je voor op een nieuwe start op 20 juli met de nieuwe maan in Kreeft.

De heerser van Volle maan in Steenbok is Saturnus, deze staat samen met Jupiter en Pluto. Saturnus wil de losse eindjes aan elkaar verbinden. Jupiter staat dichtbij Pluto en zorgt voor een sterk gevoel van overvloed. Je welzijn en hoe je je voelt, en jezelf omringen met vrienden die echt iets betekenen. Jupiter dichtbij Pluto zal je niet ontgaan, er gebeurt iets in je leven waar je je heel bewust van bent. Wat sterk naar voren komt is je gevoel over je levensdoel, je missie, het gevoel wat je hebt over jouw werk in de wereld. De vraag is niet wat kun je doen, maar wat wil je doen?

Belangrijk bij de maan in steenbok zijn innerlijke autoriteit en autonomie. Neem je de stap om onafhankelijk te zijn, je eigen beslissingen te nemen en de verantwoordelijkheid te dragen? Om je niet je in je veilige zone te blijven verschuilen, maar doen wat er nodig is voor jouw geluk en succes. Pluto is je kracht, en het ontwikkelen van de kracht in jezelf. Jupiter helpt je om iets te leren. Het maakt het heel duidelijk wat je nodig hebt om te leren, wat is er nodig voor je zielengroei.

Jupiter staat dicht bij Pluto en samen met Saturnus hebben deze drie planeten het hele jaar 2020 veel invloed. Je merkt dat je doelbewust veel kunt willen veranderen voor jouw toekomst.
Met de volle maan driehoek Uranus in Stier is het tijd om je te bevrijden van hiërarchische structuren en de waardesystemen die worden bepaald door deze structuren. Wat heeft gezorgd voor een enorme verschuiving in de laatste 6 maanden.

Saturnus loopt door Waterman. Saturnus en de steenbok staat voor hiërarchische structuren. Steenbok staat voor vorm en structuur. De invloed van Saturnus is wanneer hij transiteert: hij hervormt en herstructureert. We zitten in een proces van herstructureren van de samenleving.
Wat bij veel mensen zorgt voor financiële instabiliteit en emotionele onzekerheid.

Dit is de tijd om je lot in eigen handen te nemen. Om je capaciteiten te ontwikkelen, kracht, wil en volwassenheid. En nieuwe structuren te bouwen die gebaseerd zijn op liefde en op hartverbonden betrokkenheid. Dus bouwen we een nieuwe familie, een nieuwe samenleving. We zijn allemaal verbonden, we zijn allemaal spiegels voor elkaar. Dus als we afgestemd zijn op de natuur, niet tegen de natuur, dat is waar alle goede dingen gebeuren.

Uranus loopt in stier vanaf januari. Uranus zegt nu dat het tijd is om je te bevrijden zo dat je deze revolutionaire energie kunt gebruiken om doorbraken te creëren die tot een groter bewustzijn leidt. Je te bevrijden van oude normen en waarden. De oude manier van werken geld verdienen. Het baas en knecht verhaal is achterhaald. Het werken als zelfstandige past bij de nieuwe tijd. Het watermantijdperk.

Dus er is een enorme positieve energie met deze driehoek die voor verrassende ontwikkelingen zorgt. Je merkt dat je basis, je fundament door elkaar geschud wordt, dat wat er moet worden veranderd. En je stimuleert om een nieuwe situatie te scheppen. Uranus staat voor verandering, intuïtie, hogere geest, inspiratie, uitvinden. En dit bewustzijn brengt je in verbinding met een grotere reis.

Je merkt dat je intuïtie versterkt is en dat je inspirerende inzichten krijgt. En je kunt deze tijd je intuïtie gebruiken om te navigeren, om innovatief te zijn. Om dingen te doorbreken, om patronen bij jezelf te doorbreken. En je bevrijden van oude overtuigingen en onbewuste geloofssystemen. En je kunt nu nieuwe ideeën en ingevingen krijgen voor een nieuwe richting die jij op wilt gaan.

Mary van Belzen

Ben je klaar om je missie en levensdoel en je werkelijke kwaliteiten te ontdekken en je doelen te halen in de komende tijd?

Speciaal voor Coaches, therapeuten en dienstverleners: Leer nu in een gratis en vrijblijvend strategiegesprek met mij welke mogelijkheden er voor je zijn om je bedrijf te laten groeien en een goed inkomen te verdienen zodat je financieel onafhankelijk wordt, volop vrije tijd hebt en vervulling ervaart.

Boek online en afspraak in voor een gratis strategiegesprek via de boekingslink op de website en kies de optie bedrijfsadvies en coaching en gratis strategiegesprek en kies een gewenste dag en tijd.

Graag tot binnenkort.

Op een bezield bedrijf,

PS. Je vragen zijn altijd welkom via info@astro-essence.nl

Mary van Belzen
Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl

Ik ben Mary van Belzen, spiritueel astrologe en businesscoach. Ik heb meer dan 19 jaar ervaring om zelfstandige coaches, therapeuten en dienstverleners te helpen en geef graag ideeën, kennis en inspiratie aan je door.

Ik ben gespecialiseerd in het helpen van mensen om zich te verbinden met hun authentieke zelf om hun eigen werk te creëren dat in overeenstemming is met hun levensdoel. Ik bied transformatie door individuele coaching, presentaties, groepen en workshops.

Volg mij op: Social Media

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀