Volle Maan in schorpioen 18 mei astrologie updates – tijd om het oude los te laten

Mei 2019,

Lieve mensen,

Vandaag wil ik het gaan hebben over astrologie in de maand mei. Het is weer bijna volle maan, zaterdag 18 mei om 23:12 uur. De Volle maan in schorpioen staat op 27 graden. Je hoeft geen schorpioen te zijn om de enorme impact te voelen van de volle maan in schorpioen en de impact zal duren tot de volgende volle maan in de boogschutter op 17 juni.

Het laat ons zien hoe we met verandering om kunnen gaan in je professionele en je persoonlijke leven. Hoe we om kunnen gaan met de chaos van het leven. Hoe we krachtig kunnen zijn in het maken van keuzes. Zodat we meer rust en vertrouwen krijgen, vertrouwen in het proces, vertrouwen in wat zich wil ontvouwen, en ook meer vertrouwen in jezelf om echt te voelen dat jij krachtig bent en sterk bent en het aankunt in wat het ook is dat je nu mee maakt. We gaan het hebben over innerlijke spanningen en onrust die er die er is op dit moment en die is vrij sterk.

Laten we kijken wat er astrologisch aan de hand is. De maan beïnvloedt de eb en vloed van de zee, de maan beïnvloed de waterhuishouding op aarde – daarom heeft ze ook effect op ons lichaam en onze emoties.
De volle maan is het moment dat de zon en de maan precies tegenover elkaar staan, is een moment van voltooiing, van afronding, het is oogsttijd.

De volle maan staat als een heldere, ronde bol volledig zichtbaar aan de hemel. Dit is de periode waarin de kracht van de maan het grootst is. Drie dagen vóór en drie dagen na het hoogtepunt is een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald, mensen die slaapwandelen, niet kunnen slapen of intens dromen, conflicten die sluimeren tot uitbarsting komen en zaken tot volle wasdom komen.

Veel mensen voelen zich nu energiek en creatief,Volle maan is geschikt om: sociale uitjes te hebben, Tijd om met je geliefde door te brengen. Je kunt helderziende waarnemingen hebben. Het helpt je om een laatste zetje te geven om doelen te bereiken. Door de zon in stier en de maan in schorpioen is er een strijd om onze diepste verlangens in vervulling te laten gaan.

Schorpioen staat voor emoties, intensiteit en diepgang, diepe verlangens, verborgen talenten, geheimen, machtsstrijd, en de stier staat voor dingen concreet maken. Een stormachtige volle maan van uitersten van alles of niets. Tijdens de volle maan wordt alles versterkt. De volle maan invloed is bijzonder krachtig voor het vrijmaken van lichamelijke, mentale en emotionele blokkades.

Het is een tijd dat dingen in het licht komen, het vermogen om dingen onder ogen te zien, om bepaalde dingen los te laten. Deze volle maan brengt licht in de duisternis om te kunnen transformeren. Bij het licht van de volle maan wordt duidelijk waarin je verstrikt bent geraakt in relatie, je werk, in je bedrijf of anders.

Schorpioen staat voor intieme relaties, stier staat voor eigenwaarde, schorpioen voor zelfmastery, de regie over je leven nemen. Stier doet dat door zelfdiscipline en commitment, je kan positieve banden versterken. Schorpioen gaat ook over financieel partnerschap er is een goede energie voor deze thema’s.

De confronterende en transformerende kracht van deze maan in schorpioen kan leiden tot diepgaande inzichten in jezelf, je bedrijf, je gezin, je relaties in je leven. De transformerende kracht van schorpioen kan dieperliggende emoties naar boven halen zoals boosheid, verdriet en onmacht dat zich kan uiten in blokkades, fysieke pijn en vermoeidheid.

De innerlijke spanningen die we voelen komt door de steenbok energie met Saturnus, Pluto en de zuidknoop ze reizen samen in steenbok op minder dan 3 graden geeft een innerlijke druk die we niet kunnen negeren, er is iets wat we moeten loslaten. Oude patronen loslaten. Zielengroei door innerlijke spanningen. Saturnus, Pluto en de zuidknoop hebben allen te maken met het verleden. De noord en zuidknopen zijn poorten van het verleden en de toekomst.

Saturnus is het levensgebied waar we volwassen moeten worden, Pluto geeft een druk van you better get you’re act together, hij dwingt je in je kracht te gaan staan zo van ‘boom’ in je gezicht, of eigenlijk helemaal over je heen. Het gevoel vast te zitten, zo van ik wil eruit. Alles wat klaar is en losgelaten moet worden, voelt oncomfortabel.

Onderdrukking leid tot boosheid en woede, het duwt je met je rug tegen de muur, dit is de tijd. Deal ermee. Dingen waar je allang klaar mee bent, wat je ontgroeit bent maar in je fysieke wereld nog aanwezig is. Door je bewust te zijn wie je bent op een dieper niveau, je essentie. Hoe deze intense energie uitwerkt is bij ieder van ons anders en word bepaald door welk levensgebied de planeten in jouw persoonlijke horoscoop lopen.

Er zijn ook positieve energieën op dit moment, de zon in stier op 22 graden maakt een driehoek met Pluto in steenbok en deze invloed neemt toe. Pluto staat voor de oerkracht die in ons allemaal aanwezig is kan ons helpen om uit het diepste dal omhoog te klimmen en tegenstand te bieden aan extreme emoties zoals haat, woede en deze om te zetten naar liefde. Veranderingen zijn er gaande een transformatie is onderweg.

Er is een nieuw gevoel van wat van betekenis is, van wat er toe doet, een nieuw gevoel van waarde, van prioriteiten. Vooral als je planeten hebt op 23 graden in de aarde tekens. Stier, maagd en steenbok. Dit geeft een nieuwe gevoel van waarde van wat is waardevol voor jou, van een nieuwe connectie van zelfliefde. Het is een energie die naar buiten komt van ik weet wie ik ben en wat ik wil, een nieuwe gevoel van je eigen kracht die naar boven komt. De zon staat voor je identiteit. Pluto staat voor zielsevolutie en transformatie. Een kracht die groter is dan jezelf maakt een driehoek met de zon. Selfempowerment.

Met de volle Maan opposiet Mercurius kunnen er veel gesprekken zijn, intense gesprekken, maar ook zelfreflectie. De volle maan driehoek Neptunus in Vissen geeft je de kans om je angsten los te laten.

Op dit moment staat Venus in de stier, beide zegt iets over onze waarden, weten wie zijn, wat onze waarden zijn. Venus voelt zich helemaal thuis, we gaan onszelf meer waarderen, waardering voor schoonheid, lekker eten, mooie kleding, de zintuigen, genieten. Stier doet de dingen langzaam, de langzame energie van de ontvangende vrouwelijke energie. Stier is ook van het manifesteren, het concreet maken van dingen, net als de volle maan.

We krijgen helderheid over onze financiën, we kunnen verwachten dat we geld ontvangen, van datgene waarin we hebben geïnvesteerd. Venus in Stier en Uranus in Steenbok en in totaal 6 planeten in aarde helpt ons bij het creëren van het leven wat we echt willen, stier wil tastbare dingen, laat mij het bewijs zien, kom met data, show me the money!

Venus in stier met de volle maan laat onze oude negatieve overtuigingen los, negatieve gedachten, zo van ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg, ik heb niet genoeg geld, in ben incapabel het gaat er nu om jezelf een ander verhaal vertellen: een nieuw geloof, een nieuwe mindset: Ik ben goed genoeg, ik kan het, ik hou onvoorwaardelijk van mezelf. Ik kan het leven creëren wat ik wil. Ik voel me gewaardeerd. Oefen daarmee de komende weken, met dat wat er naar boven komt aan issues en negatieve overtuigingen en buig ze om. We worden bewust dat het niet waar is.

Bijvoorbeeld: Ook al denk ik dat mijn mening niet waardevol is en ik niets toe te voegen heb en dat niemand wil horen wat ik te vertellen heb in de groep heb, hou ik van en accepteer ik mezelf.

Venus maakt een verbinding, een sextiel met Mars een mooie combinatie voor romantische ontmoetingen en om verliefd te worden. De passie kan opbloeien tussen geliefden. Tijdens de volle maan staat Venus conjunct Uranus in Stier en leidt tot onverwachte wendingen. Met Venus conjunct Uranus kan er zomaar een verandering komen in een relatie of kan er onverwacht een nieuwe woning komen of een andere manier van geld verdienen op je pad komen.

Venus conjunct Uranus in Stier vormen een positieve verbinding sextiel met Mars van creativiteit en out of the box denken, dit is precies de juiste energie om je oude gestagneerd energie los te laten. Ik wil oude bagage loslaten van mijn relatie, mijn jeugd of van mijn oude werkomgeving, of van kies jij maar in welk levensgebied … ik wil weer de regie over mijn leven door stoppen met de schuld geven aan anderen. Dit is de wake-up call van je leven.

Zoals altijd als het volle maan is, kunnen er gevoelens omhoog komen waar je ineens mee geconfronteerd wordt. Bij deze volle maan kan dat te maken hebben met dingen die eerder in je leven gebeurd zijn en die je misschien nog niet goed verwerkt hebt. Hoe goed je ze ook weggestopt hebt óf hoe zeer je ook dacht dat je er al klaar mee was; ze kunnen nu naar boven komen en om aandacht vragen.

Het effect van het teken Schorpioen versterkt dat allemaal. Dat komt omdat het teken Schorpioen de diepte in wil. Een Schorpioen wil altijd de onderste steen naar boven halen, wat intens en confronterend kan zijn. Juist dat kan zorgen dat je de neiging krijgt om gevoelens weg te stoppen, om ze zo onder controle te kunnen houden.

Als er in deze periode gevoelens naar boven komen die je nog niet onder ogen bent gekomen, of hebt weggestopt, kun je er met de energie van deze volle maan niet langer omheen. Als je er nu geen aandacht aan geeft, kun je onder spanning komen te staan en kunnen gevoelens explosief naar buiten komen. Als je stappen wilt zetten, zul je je gevoelens dus onder ogen moeten komen. Een andere mogelijkheid is dat je graag even zou ontspannen, maar dat dat niet lukt omdat er dingen vanuit je onbewuste naar boven komen die nu om aandacht vragen.

Of je zou in een situatie kunnen komen waar je moet kiezen tussen iets dat zekerheid geeft, maar wat van binnen op de een of andere manier niet (meer) goed voelt. Of iets wat jou een goed gevoel geeft, waarbij je je hart kan volgen en je verder kan ontwikkelen, maar waarvoor je dan wel je zekerheid of comfort moet opgeven.

Een lastig dilemma, waarbij het belangrijk is om te kijken waar jij gelukkig van wordt. Ga na wat er op dit moment belangrijker voor je is: uiterlijke zekerheid of het creëren van innerlijke rust en meer ruimte om jezelf te kunnen zijn. Het is helemaal niet gek als je deze (intense) gevoelens en dilemma’s het liefst gelijk weer wegstopt. Doen alsof er niets aan de hand is om zo je emoties onder controle te kunnen houden, voelt misschien even veilig, maar het is geen goed idee.

Wat je dan wel moet doen? Er aandacht aan besteden. Deze gevoelens komen niet voor niets naar boven; ze willen gezien worden. Probeer er daarom tijd voor te maken, bijvoorbeeld door je telefoon even weg te leggen of uit te zetten. Dus niet gaan Netflixen. Zoek in plaats daarvan juist de stilte op. Laat je to do list even voor wat ‘ie is en verwen jezelf! Ga een stuk wandelen, geniet van het lenteweer, lees eindelijk dat boek dat al eeuwen op je nachtkastje ligt of ga een dagje naar de sauna. Uitgebreid in bad? Ook goed! Als je maar iets ontspannends gaat doen.

Probeer je denken even opzij te zetten en maak ruimte voor je gevoel. Let hierbij specifiek op gevoelens van (onderhuidse) boosheid, wraak, jaloezie, angst, manipulatie en controle die tijdens deze volle maan naar boven kunnen komen. En let op je dromen! Schrijf ze op en laat je associaties er op los. Besteed er aandacht aan en probeer aan te voelen wat je écht wil. Zo maak je ruimte voor nieuwe, leukere dingen.

Sta open voor verandering en durf de confrontatie met jezelf aan te gaan. Life begins at the end of your comfortzone!

En als laatste om mee af te ronden is De volle maan in schorpioen en de verbinding met je levensdoel. Schorpioen voelt dingen diep. Het brengt de diepe geheimen de verborgen kanten van onszelf naar buiten de dingen waar we ons niet bewust van zijn.

Deze volle maan is er om ons dingen te laten zien. Je te verbinden met je intuïtie, emoties komen eruit, Brengt ons bewustzijn wie we werkelijk zijn, onze diepste zelf, dit de kans op verlichting, diepe transformatie en wijsheid. We worden heel erg ondersteund in het proces. Het stabiliseert ons. Pluto en Saturnus in steenbok maakt stabiel.

Kijk waar schorpioen staat in je horoscoop. Dit is de kans om je sterker te verbinden met je levensdoel. Om inzichten en helderheid te krijgen over je levensdoel, over je leven, over je relaties, je privé leven, je bedrijf. De deuren gaan open dingen komen samen, we moeten dingen los te laten. Zijn we boos, negatief, geïrriteerd, gefrustreerd, bang, tijd om het los te laten.

We krijgen de kans om een krachtiger gevoel van een doel en purpose te krijgen. Innerlijke kracht te voelen. En nieuwe mindset: Ik kan het! Ik ben sterk genoeg het is allemaal over intentie. Het doel van een purpose, een levensdoel is om anderen te dienen, anderen te helpen. Om je prachtige gave te delen met anderen.

Enjoy the full Moon!

Mary van Belzen

Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl

Volg mij op: Social media

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀