Zielsmissie

Je zielsmissie

Het belangrijkste in je leven is om je zielsmissie te leven. Je zielsmissie is waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Het is iets wat diep in je zit, maar waar je vaak geen woorden aan kunt of hebt kunnen geven. Je missie is zo belangrijk dat wanneer je er geen gehoor aan geeft, de uiterlijke omstandigheden je er met zachte of harde hand toe zullen dwingen er wel naar te gaan luisteren. Je wordt ziek, ontslagen, relaties lopen vast of worden verbroken, je krijgt een burn-out of een depressie… Hoe meer je je missie niet vervult, hoe meer je op je pad krijgt.

Vaak ligt die missie in de kindertijd verborgen. Stel jezelf eens de vraag wat je als kind wilde, waar je toen goed in was. Veel kinderdromen sterven een vroegtijdige dood. Als kind mogen we meestal nog dromen, maar zodra we ouder worden moeten we verstandige keuzes maken, een degelijke opleiding volgen om zelfstandig geld te verdienen. Totdat we op een nacht wakker schrikken: Wil ik zo de rest van mijn leven doorgaan? Ga ik morgen weer werk doen waar ik de zin niet van inzie.

Diepste pijn

Als je vastloopt en je alles in twijfel trekt waar je je leven op gebaseerd hebt. Ligt hier de sleutel. In het diepst van je wanhoop kan het licht naar binnen schijnen; daar ligt de oplossing. Waar je diepste pijn is, daar kun je je missie vinden. En – positief gezien – als je je missie eenmaal hebt gevonden, slaan tegenslagen je niet meer zo uit het lood. Ook kun je de dagelijkse dingen beter aan, omdat je energie krijgt door dingen te doen die bij je missie passen.

Maak van de nood een deugd

Waar je worsteling over ging daar kun je anderen mee helpen, als ervaringsdeskundige.

Hoe vind je je missie?

Sommige mensen kennen hun missie al vroeg en zijn dan ook altijd succesvol, ondanks dat ook zij tegenslagen zullen ondervinden op hun pad. Maar voor de meeste mensen kan het een levenslange zoektocht zijn. Of je in je werk je missie hebt gevonden kun je snel nagaan met behulp van de volgende vraag: Zou ik dit werk ook doen als ik er niets voor betaald kreeg? Toch is je missie vaak veel breder dan werk alleen; zij beslaat vaak meerdere gebieden in je leven.