Praktijkvoorbeeld 2

Praktijkvoorbeeld 2

Cliënt:
Vrouw 31 jaar oud. Intelligent, ziet er leuk uit, komt goed uit haar woorden. Noemt zichzelf een praktisch type. Is succesvol in werk in de journalistiek / publiciteits sector. Heeft nooit eerder haar horoscoop laten maken, wel consulten bij helderzienden gedaan. Wil graag haar horoscoop leren kennen (algemene blauwdruk). Heeft vragen in verband met relaties. “Hoe zit het met mij met relaties?” Verder vertelt ze er niets over. Tijdens het consult blijkt dat ze al zes jaar geen relatie heeft gehad.

Je bent een Vissen en een gevoelig type, je staat graag in het middelpunt van je partner. Met ascendant Waterman ben je onafhankelijk, je houdt van je vrijheid en bekijk je de dingen op een afstand. In relaties ben je serieus en wat geremd, de ander moet je zekerheid bieden. Er is een angst om afgewezen te worden.

Heb je moeite met je vrouwelijkheid, bang dat je niet vrouwelijk genoeg bent? Je hebt 6 jaar geen relatie gehad. Die laatste relatie was wel heel intens. Heb je jezelf daarin verloren? Ben je licht ontvlambaar? Heb je problemen met seksualiteit?

Nee helemaal niet. Laatste relatie was niet ambitieus genoeg, was te soft, kon me niet genoeg boeien. Ik heb de neiging om niets te zeggen, in een relatie doe ik m’n mond niet open. Z’n 7 jaar geleden was ik heel verliefd, dat wist ik zelf niet, en heb het afgehouden.

Waarom wou je niet?

Weet ik niet. Ik heb al heel lang geen vriend gehad. Vanuit een angst om jezelf te verliezen, of om weer kwetsbaar te zijn.

Ik zie in jouw horoscoop dat je Venus conjunct Saturnus hebt. Ik denk dat je een sterk zelfisolerend persoon bent maar wel veel behoefte aan veiligheid hebt (Maan / Pluto). Je wil het heel intens, alles of niets, maar zelf heb je een angst om je te geven.

Ja, ik ga relaties niet aan, en houd ze af.

Uranus sextiel venus geeft nieuwe relaties, je vond een oude vriend maar vond hem te soft, niet ambitieus genoeg. Steeds relaties verbreken is een oud patroon.(Zuidknoop conjunct Uranus) Wanneer je een krachtige man aantrekt, moet hij je de tijd geven om je te openen omdat de ander heel bedreigend over komt tegenover je bescherming, je muurtje (Saturnus).
Je gebruikt je behoefte aan vrijheid (Uranus conjunct Zuidknoop) om uit angst (Venus / Saturnus) geen relaties aan te gaan, en niet genoeg voor jezelf opkomt.

Hoe lang kende je elkaar?
Ik ken hem zo’n 4 jaar.

Waar hadden jullie elkaar ontmoet?
Ik heb hem via m’n werk ontmoet.

Vriend heeft nu een ander, hoe vind je dat?
Niet leuk, dat heeft wel impact, ik ben nu voorzichtiger om zo maar iets aan te gaan.

Het voorspellen van een relatie.

Over een aantal jaar zie ik wel dat er mogelijk iemand op je pad komt, ik heb vaak gezien dat er bij zo een transit een gepassioneerde relatie ontstaat. (Pluto driehoek Venus)
Je trekt niet de makkelijkste relaties aan, maar juist een krachtige partner.
De ander kan heel wat bij je naar boven halen.
De angst om je te binden komt voort uit de angst om overheerst te worden.
Je hebt sterk de neiging om je te veel aan te passen en je zal dus meer voor jezelf moeten leren op komen, en grenzen stellen.
Je eigen ruimte innemen.
Je zou kunnen oefenen om gewoon je mond open te doen en relaties gewoon aan te gaan.