Praktijkvoorbeeld 1

Horoscoop vrouw 38 jaar

Praktijkvoorbeeld 1

Cliënt: Vrouw 38 jaar oud, goeduitziend, moeder van een dochter van 17 jaar en een zoontje van 2 jaar. Zij treedt op als go go danseres in nachtclubs en in een Braziliaanse samba band op verschillende feestgelegenheden. Ook geeft zij buikdansles en sportlessen op een sportschool.
Haar vraag gaat over hoe zij om kan gaan met een teleurstelling van haar verbroken relatie. En met haar situatie om als moeder alleen voor de zorg van haar kinderen te staan.
Zij heeft geen contact meer met de vader van haar kind. Door deze situatie voelt zij zich behoorlijk uit het veld geslagen.

Als ik de kracht niet voor mezelf heb om op eigen benen te staan, geeft mij een verdrietig gevoel. Het geeft mij een opluchting om erover te praten. Er is een drempel om mezelf neer te zetten, maar als ik m’n richtinggevoel terug heb dan kan ik ervoor gaan. Ik mis goede feedback van mensen om mij heen, daardoor zit ik in een vicueuze cirkel en wil dit graag doorbreken.

Belangrijk is te weten dat je altijd keuzes kunt maken. Ieder mens heeft stemmetjes in zijn hoofd die hem wijsmaken dat hij iets niet kan (je innerlijke criticus). Maar daar hoef je geen waarde aan te hechten. Je kunt de baas zijn over je eigen leven . Zelfs als je allerlei narigheid overkomt kun je nog altijd zelf bepalen hoe je daar tegenover staat.

Hoe zou je dat kunnen aanpakken?

Ik weet dat ik zelf verantwoordelijk ben voor m’n eigen interacties. Maar ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik wil me weer gelukkig voelen en vrede hebben met m’n leven.

Ik zie vanuit je je horoscoop dat je midden in belangrijke periode voor jou ontwikkeling zit, waarin zich grote veranderingen zich in je leven voordoen. (Pluto vierkant Pluto). In de periode 8 maart 2005 tot en met 11 oktober 2006, stond Pluto 3x vierkant Pluto. Een periode van anderhalf jaar die ook z’n 3 jaar in beslag kan nemen, 1 jaar ervoor en 1 jaar erna of soms wat langer, dat hangt af van de mate waarin je je verzet tegen noodzakelijke veranderingen.

En dat je (met Pluto in huis 4) de ander nodig hebt om jou te verzorgen, om jou te begrijpen en te steunen. En dat je de steun van een partner nodig hebt om je gezin te dragen, wat dus niet gebeurt.
Je verwacht dat de partner je beschermt, je veiligheid biedt en er voor je is, en alles doet wat nodig is in een gezin. Als dat niet gebeurt raak je teleurgesteld in je partner, je gaat zitten mokken. Na verloop van tijd past hij ervoor om die rol voor je in te vullen en vervolgens ‘barst de bom’ (zie Pluto-kraak). En moet je alsnog je eigen privé-sfeer dragen.
Je horoscoop laat zien dat je beschikt over een oerkracht dat je dat ook kan, het is de bedoeling dat je die steun uit jezelf haalt. Je bezit een grote kracht om een stevige innerlijke gevoelsbasis te creëeren. Voor het *kraken van Pluto is het eigenlijk nooit genoeg en voel je je niet werkelijk gesteund. Het gaat erom dat je je daar bewust van wordt.

Er moet een zelfonderzoek komen over je onvrede. Om bij je eigen kern komen.
Tijdens het kraken van Pluto is het belangrijk dat je naar binnen durft te gaan. Angsten en onvrede opgeruimd hebt dan kom je in je kracht. Een innerlijk nest opbouwen, die rust en innerlijke zekerheid maken dat je ieder probleem dat je in je gezin tegenkomt aan kan en kan oplossen. Er komt een rust over je heen.
Daarmee de kracht om op andere levensterrein je vleugels uit te slaan, je vindt een plek waar je je beter thuis voelt. In jezelf geloven en in je eigen oerkracht. Niet alleen om je gezinssituatie te dragen maar ook in je werk.

Ik voel een druk van buitenaf, de instanties doen een beroep op me of ik al aan het werk wil gaan. Maar ik ben bang dat het me niet gaat lukken om mezelf neer te zetten.

Ik zie in je horoscoop dat je leidinggevende kwaliteiten te ontwikkelen hebt en dat je een intens verlangen hebt om iets te betekenen in de wereld. (met de Noordknoop in huis 10). Zodat er onder jouw leiding mooie dingen ontstaan. Je wil iets te vertellen hebben, het voor het zeggen hebben. En dat je in het verleden vanuit een ondergeschikte rol een minderwaardigheidsgevoel hebt opgelopen en ondergewaardeerd bent geweest. Dat je zelfrespect moet terugwinnen door midden in het leven te staan en door te laten zien dat je een leidinggevende positie aankan. Je drijfveer is je ambitie, het vinden van je plek in de maatschappij. Het vinden van een vorm voor je leiderschap is ontzettend belangrijk voor je ontwikkeling.

Je kwaliteit is om vrolijkheid, dansen en beweging in de wereld te brengen. (Zwarte Maan in huis 1)

Dansen is mijn grootste passie, maar in welke vorm? Zodat ik volledig tot mijn recht zal komen.

De belofte is dat je na het kraken van Pluto volledig in je kracht komt en op bescheiden schaal je kwaliteiten in de wereld zet. Er vindt een transformatie plaats waardoor je je weer laat zien aan de wereld. Je zal zien dat je gevraagt wordt, je ziet een taak, een behoefte, een bestuurcommissie of stichting of een organisatie als je maar naar buiten treed. Waardoor je maatschappelijk bezig bent vanuit een innerlijke drijfveer vanuit innerlijk leiderschap.
Je wilt er een mooie wereld van maken en vanuit je bescheidenheid Het middelpunt worden, vanuit bescheidenheid omdat je weet dat het niet om jou gaat maar iets geeft voor het grotere geheel, voor het algemeen belang. Als je daar van doordrongen bent dan krijg je uitstraling, en wordt je vanzelf betrokken in de gang van zaken, zo werkt het. Je kwaliteiten met verantwoordelijkheidsgevoel neerzetten.