Hoe maak je focustijd voor je bedrijf?

Hoe maak je focustijd voor je bedrijf?

Afgelopen woensdag heb ik een middagje doorgebracht in de sportschool om daarna met volle focus bezig te kunnen zijn met de ontwikkeling van mijn bedrijf. Tijdens de bodyform groepsles, een combinatie van dans en sport volg ik geconcentreerd de danspassen en de choreografie. Door te bewegen wordt ik gedwongen om volledig met m’n aandacht erbij te zijn. Ook de oefeningen na de les op de fitness apparaten zorgen voor een buitengewoon verscherpt bewustzijn in het hier en nu.

Het nemen van focustijd is voor je bedrijf even belangrijk als bezig zijn met de inhoud van je werk. Zonder dat raak je snel afgeleid door het gedoe van alle dag en kom je niet toe aan de grote lijnen voor je bedrijf. Voor je het weet, blijf je hangen in praktische zaken als de was, de kinderen, de stroom email en alle zaken die erbij komen rondom je werk. Let jij er op dat je ook af en toe die focustijd voor jezelf inplant?

Sporten is de manier je hoofd even rust te gunnen dat vaak overuren draait door alles wat er op je af komt als ondernemer; veel achter je beeldscherm werken, schrijven, mailen, bloggen, twitteren. Zorg dus voor een goede balans in je week tussen werk en sport. Bedenk welke sport er bij jou past, wat vindt je leuk om te doen? Probeer er eerst een aantal uit. Door vervolgens consequent en met regelmaat te bewegen, zo’n drie keer per week, wordt je niet alleen lichamelijk fitter maar ook mentaal sterker.

Je krijgt meer structuur in je week, het geeft je een helder hoofd en je ontwikkelt je zelfsturend vermogen. Je laat immers je planning niet bepalen door omstandigheden van buitenaf zoals het mooie of juist door het slechte weer. Maar jij bepaald dat je in aktie komt. Het maakt je doelgerichter. Een gezonde geest in een gezond lichaam is een bekende stelling die nog steeds van kracht is.

Veel succes!

Hartelijke groet,

Mary van Belzen
Astrologe en Coach
www.astro-essence.nl