Laatbloeiers, de echte specialisten?

Laatbloeiers, de echte specialisten? Sommige mensen nemen juist in het midden van hun leven radicale beslissingen. Rond hun 40e of 50e jaar. Want midlife is een belangrijke en bijzondere periode in je leven, die veel goeds met zich mee kan brengen. Sommigen ontdekken en ontplooien tot dan toe verborgen talenten. En anderen maken een rigoreuze carrièreswitch.

De “come-back”. Na een lange periode van innerlijke groei kan er soms een complete omwenteling in je leven plaatsvinden. Je vindt eindelijk je bestemming, een nieuwe impuls die het werken vanuit de ziel in de wereld vergemakkelijkt. Het leven biedt je weer opnieuw een opening en groei in dit proces.

Voor de meeste mensen is zo rond het 40e of 50ste levensjaar het proces van leven vanuit je ziel weer actief. In de tweede levenshelft krijg je de kans om te gaan leven vanuit je ziel. Een periode in je leven waarin het gevoel kunt het hebben dat er grote veranderingen staan te gebeuren. Het kan een periode zijn waarin het oude plaats maakt voor het nieuwe.

Vaak lijken deze veranderingen onomkeerbaar. Het begint meestal met iets af te breken zoals een oud levenspatroon, waarna er iets nieuws wordt opgebouwd. Een tijd van transformatie vergezeld van een enorme kracht. Je kunt iemand ontmoeten die je leven volledig omgooit. Je voelt dat veranderingen noodzakelijk zijn.

Echte specialisten zijn het, de laatbloeiers: voor hen is de herfst van hun leven geen toetje of voorafje, maar de hoofdmaaltijd. Ze bewaren het beste van zichzelf voor het laatst, als de rest zijn bloeikruit heeft verschoten en uitgeblust op het einde wacht!

4 maart 2014,

Mary van Belzen
astro-essence.nl