Ontdek welk werk je echt wilt

Steeds meer mensen kiezen voor werk dat ze leuk vinden en waar hun passie ligt. Hoe pak je het aan? Dat is het geheim dat ik ga bespreken in dit artikel:

Artikel – Ontdek welk werk je echt wilt

15 mei 2012

Hoe komt het dat veel mensen het werk doen dat ze niet leuk vinden?
Eén van de redenen is dat ze niet precies weten hoe leuk werk er uit zou moeten zien omdat zij geen idee hebben waar zij goed in zijn en waar hun passie ligt. Of ze weten dat wel, maar ze durven de stap niet te maken. Of denken dat het niet lukt. Als je werknemer bent, blijf je dan in een cirkel van werken en geld verdienen om de huur of hypotheek te betalen.
Het gevolg is dat je echte wensen, je verlangens vaak ondergesneeuwd raken. Die worden aan de kant geschoven. Hierdoor kun je ontevreden worden en krijg je geen voldoening. Je voelt je onzeker over jezelf, omdat je niet datgene doet wat echt bij je past. En dat voelt niet goed!

De belangrijkste manier om dit om te veranderen, is om je passie te ontdekken in je werk. Je passie ontdekken en je angst overwinnen. Ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent. Als je dit gaat doen, gaat je energie weer stromen en groeit je zelfvertrouwen enorm.
Je passie ontdekken is niet gebruikelijk bij veel mensen. Vaak hebben ze niet eens een passie! Ze laten zich leiden door het werk dat op ze afkomt. Sommige mensen stellen anderen centraal en laten zich door hun omgeving leiden.

De reden om wel je passie te ontdekken, en niet het werk te blijven doen om alleen geld te verdienen, is dat je jezelf veel meer gaat uitdagen en ontwikkelen, en bovendien meer plezier gaat krijgen.
Je passie ontdekken geeft een enorme impuls. Het betekent dat je zelf de regie in handen gaat nemen. Je laat je niet meer leiden door je omgeving, maar je creëert je eigen werk en je leven elke dag zelf!

Je passie ontdekken, is nodig omdat je je levensdoel pas kunt bereiken, als je je het eerst voorgenomen hebt, zo werkt het. Zonder doel kun je niet scoren.

Door mijn passie te ontdekken is het ongelofelijk wat er allemaal bij mij de afgelopen jaren gebeurd is. Ik ben mijn werk heel anders gaan doen. Ik ben helemaal gegaan voor mijn passie, waardoor ik steeds meer het werk doe waar ik echt goed in ben.

Ik ben gestopt met werk dat te veel energie kostte en mij niet de voldoening gaf. Ik ben gestopt met steeds weer zijwegen in te slaan. Ik ben een praktijk gestart waarin ik met enorm veel plezier werk.

Niet alleen is mijn zakelijk succes gegroeid, ook als persoon ben ik gegroeid. Ik ben meer op een lijn gekomen met mezelf omdat ik het werk doe wat de bedoeling is, en ik niet meer hoef na te denken over naar welke baan ik nu weer naar op zoek zal gaan… en dat voelt goed!

Dus alle reden om er aan te beginnen. Hoe doe je dit precies?

1. Stel eerst vast wanneer je je passie duidelijk wilt hebben. Ga daarbij uit van wat haalbaar zou kunnen zijn, bijvoorbeeld binnen een aantal weken of maanden.

2. Stel een tijdslimiet aan de hand van een datum in je agenda.

3. Ga ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent. Wat je daarvoor nodig hebt zijn inzichten en praktische informatie waar je concreet mee aan de slag kunt.

Zo bereik je dat je een passie hebt en dus weer plezier hebt!

***

Als je al een tijdje rond loopt met het idee om voor jezelf te beginnen, twijfel niet en kom er mee naar buiten en ga erover in gesprek.
Zit je niet op de juiste werkplek en wil je iets anders, maak er NU werk van.

Als jij hulp nodig hebt bij het ontdekken van wat je écht wilt in je werk, meld je dan aan voor een consult.

info@astro-essence.nl

Mary van Belzen