Volle Maan

VOLLE MAAN

Een volle maan is krachtig en staat voor verandering.
De Maan is volledig zichtbaar aan de hemel. Dit is de periode dat de krachten van de Maan het grootst zijn. De aantrekkingskracht van de maan zorgt ervoor dat het water in de oceanen langzaam op en neer gaat. Eb en vloed (de getijden). De Maan heeft invloed op het water, niet alleen het water van de zee maar al het water dus ook het water in ons lichaam, dat voor 70% uit water bestaat. De Maan zend haar kracht uit naar de aarde en heeft invloed op de mens, met name op ons gedrag.

Tijdens de Volle Maan reageren we emotioneler. Gevoelens worden sterker, mensen zijn nerveuzer, reageren kribbiger en maken eerder ruzie. Kenmerken van de volle Maan zijn de grote emotionaliteit en de voelbare onrust. Sommige mensen hebben last van een gevoel van verlatenheid en angsten die niet per se uit dit huidige leven hoeven te stammen. Maar in vorige levens kunnen zijn ontstaan. Verdrongen zaken kunnen weer tevoorschijn komen. Er doen zich nieuwe verlangens op.

Sommige dieren zijn onrustig, honden blaffen en katten janken soms de hele nacht. Kruiden en wortels die op deze dag worden opgegraven hebben een bijzondere intensieve werking. Er worden meer kinderen geboren, er is een hoger alcoholgebruik, meer geweld, opwinding. Genezingsprocessen verlopen trager.
Dit is de opwindendste maanfase. Veel mensen slapen dan slecht, vooral de voorafgaande dagen voor de volle maan. Slaapwandelaars zijn actief. Een slapeloze nacht heeft de functie vergeten wensen en angsten boven te laten komen is vaak heilzamer dan een ongestoorde slaap. Je hebt meer contact met je onderbewustzijn. Naast alle onrust is dit de tijd van innerlijke verandering.

Laat los wat je niet meer dient, laat je oude patronen los … daarmee maak je de weg vrij naar iets beters!

Neem je leven onder loep! Wat wil je anders? De Volle Maan staat in het aardeteken Maagd en helpt bij het concreet vormgeven van je plannen.

25 februari 2013,

Mary van Belzen