April draait om de eerste Mercurius Retrograde van het jaar, 1 tot 25 april, en de Nieuwe Maan is een totale zonsverduistering in Ram op 8 april. De grote Jupiter en Uranus conjunctie op 20 april. En een Volle Maan in Schorpioen op 23 april.

 

Een zonsverduistering is een groot keerpunt, het oude maakt plaats voor het nieuwe. Deze grote planeet verschuivingen zorgen voor de meest bewogen maand van 2024!

 

Ik garandeer dat ons hele perspectief op waar we naartoe willen gaan radicaal verandert tegen de tijd dat we aan het einde van de maand komen.

 

Een totale zonsverduistering conjunct Cheiron,  de gewonde genezer in Ram op 8 april 2024.De nieuwe maan staat voor een nieuw begin en Ram is het eerste teken, staat ook voor een nieuw begin. . Met een eclips  of zonsverduistering komt er een drastische, plotselinge verandering in je leven. 

De eclips is zichtbaar in Amerika, Mexico en het oosten van Canada, niet in Nederland.

 

Deze eclipsen zullen verborgen patronen in je relaties aan het licht brengen, het gaat over sociale, intieme relaties met anderen. Dit kan dus de liefdespartner, maar ook een relatie met een zakenpartner, een werkrelatie, familie of en goede vriend of vriendin zijn.

 

Waarbij trauma’s als macht/onmacht, controle/verlies van controle en vrijheid/betrokkenheid aan bod komen. Velen van ons inclusief gezinnen, groepen, worden geconfronteerd met crises in onze relaties. Omdat de behoefte van de ziel om te groeien, oude wonden, angsten en behoeften naar boven haalt, vaak door ontevredenheid met onze huidige situatie.

 

In deze blog verdiep ik me in de dynamiek van eclipsen, hun cyclische aard, betekenis en doel. Ik ga het hebben over hoe de eclipsen elk van de huizen in de geboortehoroscoop beïnvloeden.  

 

De zonsverduistering staat op 8 april op 19:24 graden in Ram. Dit gaat niet alleen over de zonsverduistering want hij staat exact op de minuut conjunct Cheiron. De Zon, de Maan en ook de Noordelijke Maansknoop en Cheiron staan op 8 april allemaal op 19 graden 24 graden in Ram.

 

De Zuidelijke Maansknoop, ook wel de drakenstaart genoemd of Ketu en de Noordelijke Maansknoop ook wel de Drakenkop genoemd of Rahu. De Noordelijke maansknoop gaat omhoog, is positief, gaat richting de toekomst. Dus de Drakenkop is de juiste weg om te groeien. Misschien is het onbekend, het is nieuw terrein,  je bent er nog niet eerder geweest, er is daar niet veel bewustzijn. 

 

Maar het is tijd om naar de Drakenkop te gaan, dat is de toekomst. De drakenstaart is het verleden. Dat is de bekende weg, de gewoontepatronen, de automatische piloot, Conditioneringen uit vorige levens die je meebrengt uit je kindertijd. Dingen die je automatisch doet, onbewust.

 

De Zuidknoop herinnert je waar je bent geweest, de Noordknoop laat je zien waar je heen wilt gaan. De Noordelijke Maansknoop ging in juli 2023 voor het eerst in het teken Ram.  En zal daar blijven tot januari 2025. De cyclus van de Noorknopen bewegen achteruit, retrograde en maken een beweging rond de dierenriem, de ecliptica elke 18,6 jaar. Ze blijven ongeveer 1.5 jaar in elk sterrenbeeld, elk teken. 

 

Cheiron staat in Ram sinds 2018 en zal daar blijven tot 2027. Dus nu tegelijkertijd, niet alleen Cheiron, haalt de pijn naar boven rond het mannelijke principe. En dat is waarom deze eclips zo krachtig is, en dat zoveel mensen een uitdagende tijd hebben. Omdat het onze wonden naar boven brengt. Een grote focus op heling. En velen van ons, deze eclipsen zijn niet voor iedereen.

 

Er ligt een beetje een nadruk op eclipsen, vanuit de oudheid schoof de Maan voor de Zon, de Zon werd verduisterd en het maakte mensen bang. De eclipsen gaan je alleen persoonlijk beïnvloeden als ze een van je persoonlijke planeten raken. Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, ook Met Jupiter en Saturnus of je ascendant of je Midhemel tussen 14 en 24 graden. Maar Neptunus en Pluto zijn onbewust en heeft meer effect op een generatie.

 

Dus kijk naar waar de eclips valt in je geboortehoroscoop. Als hij niet exact een planeet raakt, of je ascendant of je Midhemel dan zal het misschien niet je persoonlijke relatie zijn, je familie, je bedrijf of je bankrekening. 

 

Maar dan zul je het voelen door wereldgebeurtenissen en het zal jou triggeren. En als je dit leest, is het waarschijnlijk omdat de eclips een van je planeten raakt.

 

Ik ga de eclips door de huizen bekijken. Het is niet voor iedereen hetzelfde. Jij bent uniek, je hebt een unieke geschiedenis. Je hebt een unieke zielenbestemming. En bij alle verduisteringen en interpretaties, moet je naar de gehele horoscoop kijken. Voordat je tot een analyse komt.  

 

Dus ik geef je alleen maar een klein stukje van de puzzel. Er zijn zoveel andere factoren.  Voor sommige mensen zal deze eclips hen meer beïnvloeden dan anderen.

 

Cheiron stond in Ram van 1968 en 1977. Iedereen die geboren is tussen 1968 en 1977 heeft Cheiron in de Ram. Als je ouder dan 51 jaar bent, dan heb je de Cheiron terugkeer al gehad.

 

Cheiron, Zon, Maan en Noordelijke Maansknoop staan op 19 graden in Ram. Als je planeten of Cheiron tussen 14 en 24 graden in Steenbok hebt dan maakt de eclips een vierkant, of in Weegschaal of Kreeft een oppositie, in Ram een conjunctie, dan kun je persoonlijk geraakt worden.  

 

Alles tussen 14 en 24 graden in Steenbok, Kreeft, Weegschaal of Ram, dat is waar je een ommekeer kunt verwachten. Het is intens en het is uitdagend op dat levensgebied.

 

Als je tussen planeten tussen 14 en 24 graden in Leeuw of Boogschutter hebt, zoals de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars dan maakt de eclips een driehoek, en dit verlicht het, maakt het makkelijk, het is meer heling dan crisis. Zonder al te veel drama. Ook met de sextielen, 17-22 graden Waterman en Tweelingen. Deze zullen wat milder zijn, maar nog steeds transformerend.   

 

Waar is dit een tijd voor? Van 23 juli 2023 tot januari 2025 beweegt de noordelijke Maansknoop door het teken Ram. Die zegt dat het tijd is om een nieuwe identiteit aan te nemen, een nieuw zelf. Een nieuwe en krachtige, assertieve jij, laten we dit doen, extravert, wees in contact met je lichaam.

 

In contact met je instinct, met je dierlijke natuur, en roep echt die mannelijke energie op om onafhankelijk, autonoom te zijn. Voor jezelf te handelen,  door jezelf, je moet in contact komen met jezelf, je moet je onbewuste zielsverlangens naar je bewuste ego en ernaar handelen.

 

De zuidknoop beweegt door de Weegschaal. Ram-Weegschaal is de relatie as. Ram is ik, mezelf, mij, de relatie met jezelf.  En Weegschaal is jij, zij en hun, de relatie met de ander. Het moet in balans zijn, en elke 9 jaar is het tegenovergestelde teken aan de beurt. De zuidknoop, de weg van de minste weerstand, het gebruikelijke, het onbewuste staat nu in Weegschaal.

 

Dit is waar onze schaduwkant naar voren komt. In en met en door partnerschap en relatie. Waar het allemaal om de relatie gaat. Wij zijn het als team. We hebben vrede en harmonie nodig, ik wil conflicten vermijden. Ik wil mezelf niet laten gelden zonder jou. Het is ons.

 

Dit is net zoiets als loskomen van wederzijdse afhankelijkheid, codependency. Codependency is een disfunctionele relatiedynamiek waarbij de ene persoon de rol op zich neemt van ‘de gever’, waarbij hij zijn eigen behoeften en welzijn opoffert ten behoeve van de ander, ‘de nemer’. De band hoeft niet romantisch te zijn; het kan net zo makkelijk voorkomen tussen ouder en kind, vrienden en familieleden.  

 

Het is tijd om het alleen te doen. En ik zeg niet dat je geen relatie kunt hebben. Maar een kans om de relatie met jezelf te herstellen. We kijken naar de individuele horoscoop, als bijvoorbeeld de Noordelijke Maansknoop in je zevende huis staat, dan is het echt tijd dat je je eigen wil laat gelden, je verlangen in die relatie. Dit is een onderdeel van je zielsbestemming.

 

De eclips valt in de Ram op de Noordelijke Maansknoop, het is een collectieve wake-up call, ik weet zeker dat velen van ons het al voelen. Dit is een tijd dat het ego iets nodig heeft. Het kan opportunisme zijn, egoïsme, automatische patronen, dwangmatige handelingen. Wat ik nodig heb, en ik wil dat onze relatie zo gaat en dat het er zo uitziet.

 

Je bent bang om de ander te verliezen en het brengt al je behoeften naar boven van de Maan. De Maan wil koesteren, veiligheid, bescherming, emotionele verbinding. Warmte, knus, een knuffelbeer soort energie.

 

De Weegschaal energie is van wij kunnen dit samen doen, we kunnen dit redden, we kunnen een compromis sluiten, we kunnen samenwerken. Ik beloof je niet te schreeuwen, of wat dan ook. En als jij belooft dat je niet meer met borden gooit. Dan gaan we allemaal gelukkig samen.

 

De Zuidknoop in Weegschaal wil echt een relatie, en op dit specifieke moment, tijdens de eclips, worden we bewust van wat je nodig hebt in een relatie, en oh mijn god deze relatie heeft het niet. En waar ik naar verlang. Weegschaal is een luchtteken en het is ook de communicatie die je nodig hebt om te praten over dingen.

 

Je moet dingen op tafel kunnen leggen en er diplomatisch over praten. We moeten op een intelligente manier de relatie benaderen. En eraan werken door middel van gesprekken. We zien wat er mist en wijzen de partner erop. Of de partner wijst jou erop aan.

 

Wat de ander nodig heeft en jij niet geeft, waar je tekort schiet, we krijgen allemaal dit schaduwspel van vingerwijzen, de schuld geven. Als je denkt dat je partner te behoeftig is, dan moet je naar jezelf kijken en jij bent te behoeftig op een bepaalde manier.

 

Je doet het zelf, het gaat terug naar de kindertijd. De Zuidknoop brengt het hele verleden naar boven, de kindertijd conditioneringen, je patronen. Dit is de manier waarop je al jaren bent, dit zijn oude groeven. Hele diepe groeven, die het wagenspoor dieper en dieper heeft gemaakt.  En de eclipsen  komen binnen en duwen je uit de oude groeven. Ze dwingen je om uit het oude spoor te gaan.

 

De Zon staat samen met de Noordknoop, de Zon staat sterk, het werpt een licht op onze patronen. Het is tijd om je patronen te zien. Dit is een tijd om objectief naar je relatie met jezelf en met de ander te kijken. Dit is een tijd om je slechte gewoonten te doorbreken, of het nu gaat om eten, roken, drinken, films, internet, gamen, seks , wat dan ook, de Maan zijn je behoeften. En je kunt je gewoonten nu zien. Vooral in, met en door relaties.

 

En op 8 april staat de Maan ook bij de Noordknoop, dat maakt de Maan erg sterk. Het kan een hele uitdaging zijn om er van los te komen. Om uit te breken. Om je gedachten te veranderen en je oude zelf te transformeren in een nieuwe identiteit,  een nieuw zelf, een nieuwe krijger, een hogere vibratie van de krijger.

 

Dus je moet naar deze krijgersenergie kijken vooral omdat Cheiron daar is. En je moet begrijpen dat het mannelijke is vervormt, het mannelijke is vervalst sinds het patriarchaat, 6.500 jaar geleden.

Het is de uitdrukking van het mannelijke die evolueert en verandert. We kunnen dit als een mogelijkheid zien om de mannelijke natuur te ontwikkelen. Of je nou een man of vrouw bent.

 

We hebben allemaal Mars, en de Ram en het mannelijke. Het is het deel van ons dat extravert is en creëert en assertief is in de wereld. De Maan is het ontvankelijke, en de innerlijke, de vrouwelijke natuur. Die ondersteunt en dingen instant houdt. Dit hebben we beide nodig, we zijn allebei. Het is geen toeval dat de Zon en de Maan even groot zijn. Deze hemellichamen hebben evenveel gewicht.

 

Het gewonde mannelijke, we hebben ermee te maken op een mondiaal niveau en op een persoonlijk niveau in onze relaties en partnerschappen.  De wond van Cheiron in Ram, waar deze zonsverduistering geraakt zal worden. Die wond gaat over je bestaansrecht, van ik verdien het niet om te bestaan.

 

Ik verdien het niet om te krijgen wat ik wil. Als ik assertief ben gaat mijn kop eraf. Ram regeert het hoofd. Misschien ging je hoofd eraf in een vorig leven. Er is een angst voor machteloosheid. Zelfs als ik schreeuw, ik krijg nog steeds niet wat ik wil.

 

Het is hopeloos, en ik kan wanhopig worden over hoe machteloos ik ben over mijn eigen lot te veranderen. Ik heb geen controle over mijn leven. Ik word geduwd en geduwd zo niet door mijn partner of mijn ouders door de overheid of mijn baas.

 

We hebben allemaal te maken met een gebrek aan controle, gebrek aan macht. Zo van wat is er hier gaande? Van 2018 tot 2027, dit is Cheiron in Ram, maar het komt nu echt naar voren. En het komt echt naar voren in relaties en partnerschappen. Waar je geen controle hebt over je partner.

 

En ik wil dit en dat en ik kan de ander niet dwingen om het aan mij te geven wat ik wil. Er is zoveel frustratie om niet te krijgen wat ik wil. Soms met Neptunus erbij kan het zijn dat je niet eens weet wat je wilt. Je weet niet wie je bent, je kent jezelf niet.

 

Je hebt geen duidelijke identiteit. Waarom ik hier ben en waar ik heen ga. Op het pad waar ik me op bevind, met een schip met een gebroken zeil, en de zee gooit me gewoon opzij als een blad in de wind. En ik heb er gewoon genoeg van. Je moet ook begrijpen dat Ram woede is. Mars is woede.

 

En als we met deze wond te maken hebben, als je geboren bent met Cheiron in Ram en je hebt je Cheiron terugkeer, Cheiron is je lekke band. Ram werkt voor jou niet, het is niet natuurlijk, het stroomt niet, het is niet makkelijk. Het is niet makkelijk om hulp te vragen.

 

Het is niet makkelijk om dat podium op te klimmen en de microfoon te pakken. Om de controle over te nemen en de leiding te nemen. Veel van deze mensen leven plaatsvervangend via andere mensen, via hun partner. Ze leven via helpers, ze zijn een beetje verlegen.

 

Het belangrijkste is dat deze mensen vaak niet de moed hebben.  Moed is het sleutelwoord voor Ram. Het is actie nemen en de angst onder ogen zien.  Voel de angst en doe het toch. Niet het wegduwen van angst, maar handelen. Ja je bent bang, dat de ander je in het gezicht slaat als je vertelt dat hij er niet goed uitziet.

 

Dat de ander je aanvalt als je hem ergens mee confronteert. Dus je gaat de confrontatie uit de weg, dit is een Cheiron in Ram, een geblokkeerde Mars. En dat creëert een gevoel van schaamte, je voelt je ontoereikend, er kunnen seksuele problemen zijn.

 

Je bent bang om te vragen dat er aan je seksuele behoeften word voldaan. En ze zijn heel primair. Het werkt niet, het stroomt niet , het gebeurt niet. Je partner leest je gedachten niet en geeft je niet wat je nodig heb. En je bent te verlegen of geremd of beschaamd om te vragen wat je wilt. 

 

En wat er gebeurt dan met woede als je je behoeften onderdrukt en je vraagt er niet om en je houd jezelf in? Er zal een natuurlijke reactie komen, wat onderdrukt is word vervormd en de bron van woede. Dus als je niet vraagt om wat je instinctief nodig hebt, zal je uiteindelijk geïrriteerd, gefrustreerd en boos worden.  Dat veroorzaakt conflicten, je ligt met iedereen in de clinch.

 

Je kan naar een situatie gaan van overcompenseren, overrulen, grootsheid, overdreven dramatisch, op het oorlogspad gaan. Het doen van vechtsporten, opdringerig worden en gaan veroveren. Dit is waar oorlog vandaan komt, als het resultaat van, je was niet in staat om erover te praten. Dit is wat Cheiron doet, het is meestal overdreven of te weinig.

 

De komende tijd wordt alles intenser, het bouwt zich op.

 

Ik wil het met je hebben over de zoneclips in de huizen:

 

 

Ram ascendant: De Zoneclips valt in je eerste huis. Je Noordknoop staat in je eerste huis. Dit is een dubbele nadruk op de Ram op de relatie met jezelf.  Dit is een tijd voor jou. Ik wil niet zeggen dat je weg moet gaan van een partnerschap, maar ga weg van te passief zijn, van niet voor jezelf opkomen.

 

Ga weg van wat je partner wil dat je bent, of wat jij denkt dat een partner zou moeten zijn of doen. Of dit is als wachten op goedkeuring, wachten op andere mensen, alsof je wacht tot het hele gezin instapt.

 

Met de Zuidknoop, er is teveel Weegschaal, je teveel aanpassen. Het is zoiets als je kracht weggeven. En als jij zegt dat het goed is, ik heb je toestemming nodig, ik heb je nodig om bij mij te zijn. Ik heb je goedkeuring nodig, ik heb je nodig om mij leuk te vinden.

 

Anders ben ik bang om mijn eigen weg te gaan en mijn eigen ding te doen. Sterker nog, ik heb je misschien nodig dat je me vertelt wie ik ben, of wat mijn ding is. Of met vertelt wat mijn doel is. Vertel me waarom ik hier ben, ik dacht dat ik hier voor jou was. En om jou omhoog te houden en onze relatie. En zonder onze relatie ben ik verdwaald, ben ik leeg, ben ik niemand.

 

Je kan zien hoe erg dat gaat voelen, en toch de partner en dit is waar de eclipsen binnen komen, de partner kan niet zo ondersteunend zijn. De partner kan zeggen, je moet jezelf vinden, je moet je eigen leven hebben, get a life! Wat ben je aan het doen? Doe je niks? Kom van de bank af.

 

Het is alsof je verwacht dat ik met iets thuis moet komen, en je blijft aan me plakken als seconde lijn. Zo van ga weg, ik ben niet je moeder of je vader. Het kan heel pijnlijk en heel kwetsend zijn. Het voelt gewoon niet goed. Het is nodig om tijd alleen door te brengen.

 

Dit vraagt om veel beweging, vuur, zweten, boosheid, neem wat karatelessen en breek wat borden. Of neem een bokszak en kom in contact met je instinct met je kracht. Maak contact met je dierlijke natuur. Dat is wat nodig is.

 

Misschien heb je nu deze argumenten of heb je deze  confrontaties, je word geduwd of je wil iemand duwen, maar dan op 8 april met de nieuwe Maan, is het nieuwe begin.  Het is een tijd om een stap te zetten. Om je oude contract te verscheuren en een nieuw contract te schrijven.

 

Het is een tijd om de relatie te beëindigen, of om de nieuwe relatie te beginnen. Of je aan te melden voor (relatie)therapie en counseling. Zet jezelf en je relatie onder de microscoop dan weet je precies wat je nodig hebt, of waar je mee moet leren omgaan.

 

Stier ascendant: zoneclips in huis 12. Dit kan gezondheidskwesties ter sprake brengen. Het zesde huis gaat over gezondheid, maar ook over slachtoffer zijn, over werk, dit is de masochist, de zelfsaboteur.  Je bent niet perfect genoeg, je kunt een eetstoornis hebben, je kunt een seksuele stoornis hebben.

 

Je denkt dat je het niet verdient. Ik verdien het niet om te winnen, ik verdien het niet om blij en gelukkig te zijn. Omdat ik het beter moet doen, ik zou het beter kunnen doen. Het kan ook een verlangen zijn om de andere persoon te fixen. De relatie te herstellen, de analyse erop los te laten.

 

Er gebeurt teveel in het hoofd, met teveel details. Teveel analyseren, teveel linkerhersenhelft. Het is tijd om je te verbinden met het hart, de wet van eenheid,  geen scheiding. Zet het op het altaar van de heilige geest. Waar het niet allemaal perfect hoeft.

 

Het gaat om intentie, wat wil Spirit? Wat wil het universum, de bron? Je ben teen medium, je bent een kanaal. Een medium van iets hogers, iets groters. Dus je wilt een spirituele krijger zijn. Het is niet voor jezelf, en het is niet linkerhersenhelft, het is niet logisch.  Je moet geleid worden.

 

Je moet je meditaties doen en je innerlijk werk. Je moet wat tijd doorbrengen in je bibliotheek of in je art studio. Of in meditatie, je moet jezelf afzonderen, je moet terug naar de bron. De gehechtheid loslaten van het resultaat. Gehechtheid aan relatie, gehechtheid aan succes en geld.

 

Er is veel overgave, toestaan en accepteren en vertrouwen en geloven dat wat het leven je brengt het beste is voor niet alleen jezelf maar voor alle betrokkenen.

 

Tweelingen ascendant; zoneclips in het elfde huis. Je bent aan het spelen geweest, je hebt gegokt, plezier gehad, recreatie, romantiek, de ster van de show, iedereen kijkt naar jou. Een beetje teveel  van je partnerschap of je relatie draait om jou.   

 

Dus misschien trekt je partner zich terug, en zegt het draait niet alleen om jou. Het is tijd om wat objectiever te worden, doe meer op de boeddhistische manier, raak minder gehecht aan het krijgen van aandacht, of het krijgen van je zin. Kijk meer naar het collectieve bewustzijn.

 

Dit is de wetenschap, de technologie en de toekomst. Misschien moet je samenwerken met vrienden, groepen, organisaties. Waar je niet de enige leider bent. Maar je moet met een groep werken, je moet werken met management en Human Resources, personeelszaken.

 

Zet je vaardigheden in voor het bedrijf, voor de samenleving. Breng de aandacht een beetje af van jezelf.

 

Kreeft ascendant: zoneclips in het tiende huis: je wilt in bed blijven liggen onder de dekens. Je wilt in een jacuzzi zitten en je voelt je lui, je hebt geen zin om naar je werk te gaan, je wilt een massage nemen. Het is tijd om volwassen te worden, stop met zo emotioneel behoeftig te zijn.

 

Of jaloers of bezitterig of emotioneel veeleisend. Of anderen manipuleren zodat ze aan jouw behoefte moeten voldoen. Dat jij het kind bent waar voor gezorgd moet worden, gevoed moet worden, gepamperd moet worden.  Wordt volwassen, er kan een crisis zijn over volwassen worden, verantwoordelijkheid nemen, wees wat objectiever. Denk na over hoe je acties effect hebben op anderen.

 

Je hebt werk te doen en een plicht. Het gaat niet alleen om of je je op je gemak voelt of dat je gelukkig bent. Maar je hebt toezeggingen gedaan, en je hebt het beloofd dus nu moet je je er aan houden.

 

Met Cheiron in het tiende huis, je voelt je niet met waardigheid en respect behandeld.  Met eer, mensen kijken niet tegen je op, je vraagt je af wat moet je doen om wat respect te krijgen.  

 

Leeuw Ascendant: Zoneclips valt in je negende huis. Zorg dat je niet verstrikt raakt in details in het hier en nu. Met social media, in netwerken en business. Bezig met je moet deze maand je huur betalen. Je hebt het zo druk en je bent aan het jongleren om alle ballen in de lucht houden.

 

Dat je niet ziet waar het allemaal om draait. Het grote plaatje, waar je naar toe moet. Wat het lange termijndoel is. Wat de bedoeling op de lange termijn is. Je moet je oogkleppen afzetten van je renpaard. En misschien heeft het ook te maken met je houding. Misschien heb je een slechte houding, en moet je wat optimistischer worden en meer een visionair.

 

En meer zien van dit is mogelijk en dat is mogelijk. Dit is het huis van geloof, je hebt wat geloof nodig.  Je hebt iets nodig om weer in te geloven. En met Ram is het dat je weer in jezelf moet geloven van ja, ik ga winnen, ik ga slagen. Ik ga dit doen.

 

Je hebt een gezonde houding nodig als je je doelen echt wil bereiken. Je partner kan dit naar voren brengen, van je bent altijd zo depressief, hebt altijd de blues, je klaagt altijd. Ga niet voor de dagelijkse besognes en quick fix en steeds brandjes blussen maar maak keuzes die op de lange duur voor je gaan werken.

 

Maagd ascendant: De zoneclips valt in je achtste huis: Er kan een situatie naar voren komen waarin je financieel afhankelijk bent geweest, of je partner heeft vertelt dat je getalenteerd bent, wat je vaardigheden zijn, je capaciteiten zijn. Wie je bent, of heeft je verteld wat je waard bent.

 

En je echt hebt vertrouwd op de mening van andere mensen over de vraag of je waardevol bent of niet. Of je weet of je betaald moet worden of niet. Met Weegschaal ligt het allemaal in de handen van andere mensen. Het is tijd om niet weg te rennen en je te verstoppen maar echt de krijger te zijn. En die Ram te zijn, bam.

 

Het achtste huis, gedeeld geld, seksualiteit, therapie, counseling, zielenvereniging, de onderwereld, het taboe. Het is tijd om uit de veilige zone te komen van het bekende en je in de onbekende donkere rijken te begeven waar je misschien niet de antwoorden hebt. Je bent niet zo zeker en je therapeut kan je vertellen dat jij de slechte persoon bent in de relatie.

 

Maar dit is om moedig in te gaan op wat je werkelijk weet, de onderliggende oorzaak, onder de lakens, waar niet over gesproken wordt. Je hebt al die verborgen behoeften, waar je bang was om dat aan je partner te vertellen. Het moet naar buiten gebracht worden.

 

Weegschaal ascendant: zoneclips in het zevende huis. Misschien ben je teveel op jezelf geweest, teruggetrokken, egocentrisch, narcistisch. Je doet je eigen dingen in je eigen tijd , op je eigen manier. Met zuidknoop in weegschaal kun je heel tactvol zijn, heel diplomatisch, met veel charme, heel intelligent. Je geeft de ander het gevoel dat je beter bent.

 

Of meer ruimte nodig hebt of de leiding zou moeten hebben, omdat je slimmer bent. Dit kan zijn dat je misschien een beetje te vol bent van jezelf. Niet bereid compromissen te sluiten, niet bereid mee te werken. Allerlei excuses of redenen te vinden of wat dan ook.

 

Of voor je eigen plezier en op jezelf gericht. Wat Ram in het zevende huis wil dat je doet is voor jezelf opkomen in partnerschap en relaties. Je kan supercool zijn alleen en met jezelf. In je eentje aan het joggen bent en je top voelen, en als je dan thuiskomt bij je partner, hoe dichterbij je komt bij de ander hoe moeilijker het is om jezelf uit te spreken echt de waarheid uit te spreken.

 

Een crisis in relaties omdat je niet komt opdagen en niet zegt en doet wat je moet zeggen en doen. Jezelf niet laat zien aan de ander. Je moet als een teamspeler verschijnen, een deel van het team zijn. En het moet gelijk zijn, jij bent niet de baas en de ander is niet de baas. Er is hier geen baas. Jullie zijn een coöperatie.

 

Schorpioen ascendant: zoneclips valt in je zesde huis. De weg van de minste weerstand, het zal problemen naar voren brengen rond verslavingen. Waar je voor vlucht, vermijd, ontkent. Teveel films kijken, porno, teveel roken of drinken. Teveel werken, de workaholic, of bookaholic, je stopt niet met lezen.

 

Het twaalfde huis is waar je gevoelig bent, de wereld is te hard, te koud, te wreed, te ver weg, teveel afgescheidenheid, je wil terug naar de hemel. Je wilt jezelf verdoven. Je wilt hier gewoon weg. Dit kan moeilijkheden in je partnerschappenen relaties veroorzaken. 

 

Als je er niet bent, voor je relatie, omdat je op planneet X zit. Sorry, ik moet even gaan roken, laten we hier later over praten. Er is een film in de bioscoop, ik zie je later. Je checkt uit. Hypergevoeligheid, je kan er niet tegen, het is gewoon teveel, je voelt je overweldigt en je verdwijnt gewoon, je bent afwezig.

 

Die problemen kunnen naar boven komen en het zesde huis gaat over aanwezig zijn. Huis 6 en 12 is de gezondheidsas. Het twaalfde huis zijn ziekenhuizen en instellingen waar je checkt of je wel gezond bent. Mijn lichaam is niet in orde dus ik kan er niet voor je zijn.

 

Als je een operatie nodig hebt gehad en herstelt bent dan moet je weer aan het werk. Als je de hele tijd aan het dromen bent, je lichaam gaat protesteren, je relaties lopen niet, je collega’s gaan zeggen kom je nou nog? We hebben je hier nodig, niemand anders gaat je werk doen.

 

Ram in het zesde huis dan moet je je oefeningen doen, yoga doen, een rondje hardlopen, gezonde voeding eten.

 

Boogschutter ascendant: zoneclips valt in je vijfde huis. De noordknoop in huis 5 en de zuidknoop in huis 11. Het elfde huis is niet gehecht zijn. Mondiale politiek. Internet, wetenschap. Het wereld wijde web, wat er in de wereld gebeurt. Je bent helemaal buiten jezelf, buiten je lichaam, buiten je emoties. Je staat buiten de ander, en buiten jezelf.

 

Je bent superslim, je weet wat er allemaal gebeurt. Je bent op de hoogte van Twitter en het nieuws. En je bent druk bezig met vrienden en met de toekomst. Er zal nu naar voren komen dat je teveel in je hoofd zit. Dat je teveel in de toekomst leeft. Vol met ideeën en geen actie. Een hoop gebakken lucht.

 

Geen vervolg, geen authenticiteit. Geen realiteit, je denkt en praat veel. Abtract en concepten en het zal problemen veroorzaken in je relaties. Want je partner wil jou, jij bent een persoon, een mens. Je bent geen computer, je kan met Siri praten, je bent te koud, te afstandelijk te onthecht. Te ver weg.

 

Je moet in het vijfde huis komen, Leeuw, geregeerd door de Zon. Je moet je wonden helen over zelfexpressie. En stoppen met een muurbloempje zijn, verlegen of een grijze muis. Je hebt vuur nodig en om te spelen. Om te creëren, het podium op te gaan, tijd om over je podiumangst heen te komen.

 

 En naar buiten te treden en gezien te worden. Wees geen toeschouwen maar wees deelnemer. Het kan heel ongemakkelijk zijn met Cheiron in het vijfde huis,  dit heeft echt werk nodig en genezing tijdens de eclips.

 

Ascendant Steenbok: De zoneclips valt in je vierde huis: Thuis, wortels en familie. En de Zuidknoop in je tiende huis. Patronen zullen naar boven komen dat je innerlijk kind zich niet geliefd voelde, niet gesteund of gekoesterd. De autoriteiten, zoals vader en moeder waren koud, wreed en beperkend. Om je tegen te houden, je op te sluiten. Andere mensen hadden controle over je leven.

 

Dit is de familie as, het vierde en tiende huis. Vader en moeder, bazen en werkgevers en hoe zij je leven bepaalden. Je zoekt naar goedkeuring. Het tiende huis is zoeken naar onderscheidingen, erkenning. Je wil met waardigheid behandeld worden.

 

Dus ik houd je op de hoogte van de nieuwste haarstijl, de laatste mode. Ik ga me conformeren uit compensatie. Je geeft echt heel veel om je reputatie. Je geeft teveel wat andere mensen zeggen en denken. Tijdens de zoneclips is het tijd om thuis te komen.

 

In je huiselijke omgeving, je persoonlijke leven. En los te laten wat anderen zeggen en denken en hoe ze je controleren, manipuleren door middel van een schuldgevoel. Je moet je eigen vader worden en je eigen moeder. Je eigen support systeem en je eigen beste partner. Jezelf verwennen en in de watten leggen. Je hebt misschien tijd alleen nodig. Het vierde huis heeft een time-out nodig, ruimte, privacy. Dat moet echt gebeuren.

 

Waterman ascendant: De zoneclips valt in je derde huis: En de Zuidknoop in je negende huis. Dit brengt overtuigingen, geloof en je houding met zich mee. Het negende huis beperkt door je kernovertuigingen. Je gelooft niet dat dit mogelijk is. Je gelooft deze persoon niet.

 

Je gelooft niet in astrologie of dat er een vorig leven is of een zielsintentie. Dit is het huis van religie en filosofie. Weegschaal in huis 9, wat je geloofd is sterk beïnvloed door andere mensen. En je moet kijken naar geloof je dat echt of is dat wat je moeder je heeft geleerd of wat ze jou op school hebben geleerd toen je een kind was.

 

Geld is niet de wortel van al het kwaad. Door het leven gaan en denken dat rijke mensen slecht zijn en arme mensen zijn heilig. Dit hele geloofsysteem is gekleurd, je hele benadering van het leven en relaties en mensen en al het andere daar kunnen uitdagingen zijn.

 

Het derde en negende huis as is de as van kennis en visie. De zuidknoop in het negende huis is overdrijving of gewoon leugens en oneerlijkheid in je verleden. Mensen die zich niet aan hun woord hielden. Niet eerlijk zijn tot het punt waarop je niet meer weet wie en wat je moet geloven.

 

Moet je nu dit of dat geloven en dit kan een kramp veroorzaken. Wat deze zonsverduistering doet is het alleen maar naar voren brengen, hoe je teveel beïnvloed kan worden door ander mensen hun benadering en filosofie. Er is je van alles wijsgemaakt, dit is belangrijk en dat niet.

 

Dit is wat echt is en dat niet tot nu toe, want het is nu van wacht eens even. Dat iemand schaamteloos iets aan je verkoopt dat je niet nodig hebt.  Een leugen kan nu aan het licht komen, dat je nu moet weten en dingen op een nieuwe manier en in een ander licht kan zien.

 

Het negende huis is het huis van hoger onderwijs, en het derde huis is van de lagere geest, het lineaire denken, logische communicatie en leren, de linkerhersenhelft. Het kan een situatie zijn dat je het gewoon niet weet. Je onwetendheid over een onderwerp of over een situatie of over de gevolgen van wat je deed of wat je zei.

 

Dat kan nu naar voren komen, dat je denkt daar moet ik een boek over lezen. Of naar school en dingen leren die je nog niet weet. Er zijn je dingen niet verteld door je ouders en op school. De wond van Cheiron in het derde huis is een angst dat je dom bent, dat je niet begrepen zal worden.

 

Of dat je de stof niet zal kunnen begrijpen.  Je raakt in paniek als het tijd is voor een toets of voor een sollicitatiegesprek. Je Mercurius functie, je praten en communiceren is allemaal emotioneel beladen. Met schaduwen en demonen en de angst voor ontoereikendheid.

 

Ik zal niet aangenomen worden, ik ga de test niet halen. Ze gaan me niet begrijpen. En je gaat stotteren. Ram in het derde huis je kan erg gefrustreerd raken door je stotteren. Je kan erg geïrriteerd raken en heel boos worden. Je wil naar buiten toe en je wilt meer weten en meer leren. 

 

En er is social media, schrijven, spreken, lesgeven, bloggen, sociaal netwerken, er kan een crisis zijn, je bent niet verbonden. Waar zijn je vrienden, waar is je familie? Of het kan iets technisch zijn, je mailserver valt uit, of dat je auto gaat kapot en je niet door de stad kunt komen.

 

Je word je heel bewust van hoe je moet functioneren in het hier en nu. Het derde huis is het hier en nu, je directe realiteit. Je dagelijkse realiteit, wat je doet op een dagelijkse basis. Besteed aandacht aan wat er vlak voor je neus gebeurt.

 

Niet volgende maand over 10 jaar, niet in de toekomst of in het verleden, maar nu. Wees je bewust met wie je aan het praten bent en wees super aanwezig. De crisis is dat het absoluut noodzakelijk is.   

 

Vissen Ascendant: De Zoneclips valt in je tweede huis. Met de Zuidknoop in het achtste huis. Dit is een situatie waar de weg van de minste weerstand. Dit is een diepe behoefte aan een zielsmaat, aan een zielsverbinding. Een seksuele, ziels en emotionele verbinding. Dit is dat je heel diep wil gaan, all the way, in het occulte, in het geheim, in het taboe, in het verborgene.

 

Dit zijn je geheimen, dit is het huis van geheimen. Misschien had je wat geheimen verborgen gehouden, maar ze komen nu  naar buiten. Het licht is aan in je achtste huis, en dit is het huis van macht. Je wil meer macht hebben, je kan meer macht voelen, meer controle, je kan meer controle willen, en meer willen weten, je wil de leiding hebben, dus dit kan leiden tot manipulatie.

 

Dit kan tot uitbuiting leiden. Dit kan leiden naar patronen, je bent niet helemaal eerlijk geweest, je bent niet transparant geweest, je hebt de ander gebruikt, of de relatie gebruikt. Of meer genomen dan gegeven. Al die issues over controle en macht.

 

Wie bepaalt waar we ons geld aan uitgeven, wie bepaalt waar we wonen, wie bepaalt waar we vrijdagavond naar toe gaan? Wie bepaalt wat? En worden beide partijen gehoord, naar geluisterd? Heeft de ander de kans om iets te zeggen of niet? Dit is wat er naar boven komt.

 

De controle en macht issues, omdat de noordknoop is in het tweede huis van zelfvoorziening, fysiek en financieel. Het is tijd om wederzijds afhankelijke relatie patronen te beëindigen. Het is tijd om echt een baan te nemen, je eigen inkomen te hebben.

 

In plaats van de ander te manipuleren en de ander schuldig te laten voelen, en geld te willen van de ander of spullen. Dit is het huis van bezittingen. Cheiron in het tweede huis heeft te maken met een lage eigenwaarde. Je niet mooi voelen, je niet waardig voelen, niet talentvol of capabel.

 

Of je vermogen om te ontvangen. Je vrouwelijke capaciteiten, van geef het maar, versus je wil steeds meer en meer. Je moet van jezelf houden. Je moet je waardig voelen en dingen kunnen accepteren in plaats van je hoeft me niet te bedanken, je hoeft me niet te betalen.

 

Jezelf onderwaarderen, je gaven en talenten als je dat doet dan saboteer je jezelf.  En dan het slachtoffer zijn van dat je geen geld hebt. Je kan je dit of dat niet veroorloven. Of je partner steunt je niet, die geeft je mijn geld niet meer, je moet je eigen geld verdienen.

 

Of je partner reageert fysiek niet meer op je, je krijgt niet vanzelfsprekend waar je behoefte aan hebt. Dat zou eigenlijk vanzelf moeten gaan, je zou niet moeten hoeven bedelen om aandacht, tijd, geld energie. De confrontatie van een gebrek aan eigenwaarde. Het is een crisis maar wel een helende crisis.

 

Dus het idee is dat je hier uitkomt, je beter voelt over jezelf, en in staat bent om op te komen voor wat je nodig hebt. En je waarheid uitspreken en tijd alleen doorbrengen. Laat je niet afleiden of door bij jezelf weg te gaan door het partnerschap, door de relatie.

 

Ik hoop dat je nu een beter begrip hebt van de eclipsen, van je vragen over jezelf of van je relaties, en hoe je kunt werken met je schaduw of je wond of waar je je niet bewust van bent.

 

Mary van Belzen


P.S. Wil je een persoonlijk astrologie consult? Meld je hier aan voor Ontdek je Hoogste Potentieel