De Blauwe Super Maan staat op 31 augustus op 7:25 graden in Vissen. Dit is een unieke volle maan, omdat het een Blauwe Maan is. De tweede Volle Maan in augustus, de eerste was op 1 augustus.
En het is een Supermaan, omdat hij dichter bij de aarde is dan normaal. Dat geeft veel energie!

Het wordt een Blauwe Maan genoemd, dat betekent niet dat de Maan blauw gekleurd is, maar omdat het de tweede Volle Maan is in een maand. Veel magnetische invloed en veel emoties.

Vissen is het teken dat geen grenzen kent, Vissen is het laatste teken en verbonden met Neptunus. Het is alles wat er is. Het is het teken van liefde en mededogen en je afstemmen op het universum. Grote verbeeldingskracht en spiritualiteit.

Dit is waar het bij Vissen over gaat, van droom naar realiteit, of alleen in de droom blijven als het in de Vissen blijft. Maar deze Volle Maan staat vlak naast Saturnus retrograde in Vissen, en Saturnus draait om tasbare resultaten.

Dit is een bijzondere Volle Maan, het is een hoogtepunt van een langdurend proces en het staat ook samen met 7 retrograde planeten. Dus je kunt nu veel intern werk doen. En Vissen helpt je dat innerlijk werk te doen om je misschien iets te laten zien.

Saturnus in Vissen geeft je het begrip en bewustzijn over hoe je het leven kunt manifesteren. Van hoe je van droom naar werkelijkheid kunt creëren. Hoe je ideeën, je gedachten, wensen en verlangens manifesteren in de werkelijkheid.

Met de transit van Saturnus die gedurende 2.5 jaar in Vissen loopt, krijg je een geweldige kans om dat proces van je dromen manifesteren in je leven te begrijpen, want wanneer je dat systeem achter je manifestatie echt begrijpt, kun je dat herhalen.

Saturnus helpt Neptunus, die al een paar jaar in Vissen staat, en loopt daar tot 2026, en helpt bij het verstevigen van de hele spirituele ontwikkeling die Neptunus in Vissen maakt. Als je geïnteresseerd bent in spiritualiteit, kijk maar om je heen het is nog nooit ze geweest.

We hadden altijd een georganiseerde religie, maar we hadden geen spiritualiteit die zo wijd verspreid was. Dat iedereen er op zijn eigen manier gebruik kan maken vanuit zijn eigen definitie. Dat is vrij nieuw, omdat er zoveel mensen zijn die er mee bezig zijn en het wordt het nieuwe normaal, dat is Neptunus in Vissen.

Saturnus in Vissen helpt je om een systeem te creëren en structuur in die spirituele energie, ideeën, vibraties en ingevingen en brengt ze samen in iets dat je kunnen begrijpen en doen. En het deel kan maken van je systeem.

Deze Volle Maan in Vissen op 7 graden gaat over je spirituele vermogen, om daar een bewustzijn op een hogere of diepere manier in je realiteit te brengen.

De Zon in Maagd tegenover (opposiet) Volle Maan in Vissen. De Maan samen (conjunct) met Saturnus heeft de boodschap: laten we een realiteitscheck doen. Saturnus is die karmische planeet die resultaten wil hebben en die wil dat jij komt opdagen, en verantwoordelijk bent.

De verantwoordelijkheid neemt voor je leven en laat zien dat je je prestaties waard bent. En erkenning krijgt voor wat het ook is wat je bereikt. En in Vissen vraagt het je om een structuur te creëren voor je bewustzijnsontwikkeling. Wat betekent dat? Het vraagt je te begrijpen dat de manier waarop je denkt en de manier waarop je voelt en hoe je jouw realiteit creëert.

Dit is geen nieuw concept, het internet staat vol met de wet van aantrekking, en hoe je je realiteit kunt creëren. Maar het is relatief nieuwe kennis voor de massa. Mensen schreven daar enkele boeken over in 1800 en 1900, het was voor een enkeling.

Maar nu is er een massale aanpassing van die kennis. Geweldige kennis die ons helpt omdat het ons helpt onze verantwoordelijkheid voor ons aandeel van het  creëren van onze werkelijkheid, dus in zekere zin kunnen we geen slachtoffers meer zijn. Slachtofferschap is de negatieve kant van Vissen.

Klagen, ik ben niet verantwoordelijk, zij hebben het mij aangedaan, ze zijn verantwoordelijk, ze doen het met opzet. Dat is de negatieve kant van Vissen. Je hebt geen controle over je leven, er moeten andere mensen voor je zorgen, je bent hulpeloos, Vissen op zijn slechtst.

Vissen op zijn best, je bent spiritueel verantwoordelijk voor het creëren van je eigen leven. Van droom naar werkelijkheid. Het hoogste streven, de hoogste verbeelding kan werkelijkheid worden als je weet hoe je het moet doen als je de verantwoordelijkheid neemt.

Dat is Saturnus met de Maan samen, die zegt: als je een betere realiteit wil, en geen slachtoffer wil zijn, doe er dan iets aan. Ga aan het werk en zorg voor resultaat. Als je komt opdagen en je woord nakomt, dan zal deze Volle Maan je het resultaat laten zien dat je hebt gecreëerd.

Als je je woord niet hebt gehouden, en je hebt je werk niet gedaan en je bent niet op komen dagen. Dan zijn er misschien wat karmische consequenties, maar zo gaat het in het leven. Als je iets doet, komt er een reactie op, dus wat heb je tot nu toe gedaan, en wat voor resultaten kun je nu zien bij de Volle Maan?

Elke Volle Maan is een antwoord op een nieuwe Maan in hetzelfde teken. We hadden een nieuwe Maan in Vissen op 20 februari, waar je je intenties hebt gezet om dit of dat te doen. Hoe ver ben je gekomen sinds februari, welk resultaat kun je zien?

Welke transformatie heb je doorgemaakt sinds februari? Er waren heel wat aspecten die je ertoe hebben aangezet om een aantal grote veranderingen in je leven aan te brengen. Waar sta je vergeleken met toen? Ben je blij met die resultaten?

Zo ja, geweldig voor je, zo niet, wat moet er gebeuren? Wat heb je tot nu toe bereikt en wat wil je nog bereiken? De Maan staat samen met Saturnus en beweegt zich richt Neptunus, op 1 september staat de Maan conjunct Neptunus.

Neptunus is inspiratie in zijn hoogste vibratie, Neptunus is eindeloze mogelijkheden om je voor te stellen wat het ook is, je kunt je nu afstemmen op alle mogelijkheden, geen beperkingen.

Mercurius retrograde in Maagd staat op 19 graden inconjunct en op dezelfde graad als Cheiron in Ram. Cheiron is de gewonde genezer, in Ram helpt het je om je identiteit te herdefiniëren. Cheiron in Ram zegt: wie ben je nu? Wat wil je doen? Je hebt het vermogen om dat deel van je zelf in te zetten dat je nog niet eerder hebt gedaan.

Dus initieer een nieuw pad voor jezelf, een nieuwe reis. Vind dat moedige deel van jezelf. En wees moedig, ga erop uit en laat de wereld zien wie je bent. Een inconjunct is een aspect van 150 graden en is ongemakkelijk en vraagt om een aanpassing. De negatieve stem in je hoofd van, niet goed genoeg, je hebt dit en dat verkeerd gedaan.

Dus wat moet je aanpassen, je moet die innerlijke stem aanpassen, als je dat deel van je zelf wilt horen die de ondernemer wil zijn. Dat moedige zelf, die nieuwe persoon die ervoor gaat, en dat gaat krijgen wat het ook is wat je wilt bereiken.

Happy Full Moon!

Mary

Voor astrologische business coaching kijk hier voor meer informatie

Meld je aan voor een gratis strategiegesprek om te kijken hoe de Astro coaching je daar bij kan helpen.