Veel ondernemers lopen vast in het gebrek aan zelfkennis en gevoel voor richting. Ze hebben prachtige plannen, maar er komt weinig van terecht. Simpelweg omdat ze de weg er naar toe niet zien.

Ze onvoldoende perspectief zien. Daarom is het goed om te weten waar dan de zelfkennis ontbreekt, zodat je die kan ontwikkelen.

Afgelopen jaren heb ik met duizenden ondernemers gewerkt – letterlijk! En ik heb gezien wat iemand succesvol maakt en wat iemand minder succesvol maakt.

En dat is:

Succesvolle mensen bouwen hun bedrijf vanuit zelfkennis – ze weten goed wie ze zijn en waar ze voor staan wat ze te bieden hebben.
Ze weten wat voor type ondernemer ze zijn, waar ze echt goed in zijn, hun passie, hun missie,  hun visie en wat hun levensdoel is.

Ze slaan geen stappen over met het schieten van hagel – ze weten dat zelfonderzoek nodig is.  

Ze gaan niet alleen voor de vorm zoals zichtbaarheid, strategieën, marketing, sales –  ze gaan eerst voor de inhoud, voor bezieling.
En pas daarna treden ze naar buiten.

En zelfkennis is een belangrijk fundament voor succes.
En dat is net zo goed allemaal onzeker en spannend voor ze, maar ze bouwen zakelijk een bedrijf vanuit hun unieke kwaliteiten.

En door helder te hebben wat hun kwaliteiten zijn en wat hun levensdoel is gaan ze het doen, gaan ze het leren om het beter te doen.

Dit is het geheim.

Dus begin vandaag nog met wat je van plan was – zodat je niet volgend jaar nog steeds bent waar je nu staat.

Op een bezield bedrijf,

Mary

P.S. Als je er al langer over nadenkt om mee te doen met het 5 maanden Soul Challenge programma, dan is dit een goed moment om te starten.

Je kunt hier een gratis 30 minuten strategie gesprek boeken in de online agenda.

Mary van Belzen

Astrologisch Business Coach