De herfstequinox begint op zaterdag 23 september om 8:50 uur als de Zon naar Weegschaal gaat. Het is de overgang van de zomer naar de herfst.

De Zon staat loodrecht boven de evenaar. Dit wordt de herfstequinox genoemd (equinox is Latijn voor ‘gelijke nacht’). De equinox geeft aan dat dag en nacht gelijk zijn, maar dat het na de 23e steeds langer donker zal zijn en minder licht.

De equinox is een ‘evolutionaire poort’. Het is een keerpunt. Dat betekent dat het tijd is om keuzes te maken. Keuzes maken over wat en wie neem je mee, waar ga je meer aandacht aan geven? Wat is klaar, waaraan ga je minder tijd besteden?

Zon gaat in Weegschaal, het is het hoogtepunt, dit is wie ik ben, het gordijn gaat open, het publiek is daar. Het is een periode om je te verbinden met anderen. Met een ander persoon, met een zakenpartner, of met een romantische partner. Met een baan, de samenleving krijgt een grotere rol. Je groeit door de omgang met andere mensen.

Mars staat in de Weegschaal vanaf 27 augustus en wil actief dingen nastreven en vooruitgaan. En het debat aangaan, het podium op gaan, de waarheid spreken. En misschien komen er wat conflicten of wat feedback en reacties. Of intense gesprekken, je moet er mee dealen.

Mercurius driehoek Jupiter op 25 september is een gelukkige samenstand en maakt dat je in staat bent om uit je subjectieve kleine denkwereld te komen, in staat bent te luisteren en je persoonlijke waarheid uit te spreken.

Er is een periode van een paar maanden waarin de Noordelijke Maansknoop in de Ram staat en conjunct staat met Cheiron. En Mars staat opposiet Cheiron. Het is tijd om te helen.

En soms is dat een crisis over hoe je voor jezelf moet zorgen, hoe je de moed hebt om te gaan staan, om je instinct te vertrouwen, om jezelf te vertrouwen. Om assertief te worden, zonder overdreven te reageren. Zonder agressief te zijn, zonder mensen aan te rekenen.

Mars conjunct de Zuidelijke Maanskoop op 6 oktober, dat is de weg van de minste weerstand. Dat is angst om jezelf te verliezen, gemanipuleerd te worden, om uitgebuit te worden, om te worden gebruikt. Dat is de Zuidknoop conjunct Mars, overdreven bang zijn voor confrontatie, bang zijn om jezelf te verliezen. En je terug te trekken en niet eens op het podium te gaan.

Dus de kans is om te helen, deze mannelijke, assertieve kant. Cheiron staat al 8 jaar in Ram, we hebben nog 4 jaar te gaan. Iedereen tussen 47 en 54 jaar heeft Cheiron in Ram. En je bent vervolgd of beschaamd en hebt herinneringen uit vorige levens van toen je jezelf wilde laten gelden, te zeggen wat je wilt, te krijgen wat je wilde, iets of iemand heeft je tegengehouden.

Met Cheiron in het zevende huis kan het een partner geweest zijn, in het vierde huis en familielid en met het negende huis het geloof en de kerk. Je bent op het cruciale punt aangekomen van het recht om jezelf te bezitten, jezelf niet te verliezen. Maar niet wegrennen en bang zijn voor de grote wereld of voor andere mensen.

De Zon staat vierkant de Maan, je kunt herinneringen hebben uit het verleden, twijfels en angsten omdat de Zon op de rand van Weegschaal staat. En je je af kunt vragen, moet ik blijven of moet ik gaan.

Met de Zon in Weegschaal is het tijd om je te verbinden met anderen, er is een publiek daar buiten en de gordijnen zijn open. Je bent geworden wie je bent voor een groter doel. Voor andere mensen. Voor de wereld in het groot. Als je een coach bent, een counselor of een healer, een leraar. Je bent hier niet alleen voor jezelf.

Je bent hier als schakel voor het nieuwe tijdperk en dat gaat niet lukken als je in een grot gaat zitten, of op de bank te zitten en te netflixen. Je bent hier gekomen om je levensdoel in de wereld te zetten.

Het is een evolutionaire poort, Ga de stilte in, ga de leegte in, ga diep naar binnen. Doe je oordopjes in, ga zitten in de natuur. Het is een omslagpunt, het is een krachtige energie.

Kijk naar je geboortehoroscoop, het grote punt dat je nu wilt volgen is het punt tussen 15 en 20 graden Ram. Waar staan deze graden in Ram in jouw horoscoop? Dat is waar Cheiron en de Noordknoop samenkomen. De Noordknoop gaat elke 18,6 jaar rond.

De Noordknoop is op 12 juli 2023 de Ram binnen gekomen, hij zal daar blijven tot januari 2025. Dat is het toonaangevende levensgebied van 1,5 jaar lang voor jouw ontwikkeling. En het is niet hetzelfde voor iedereen.

Als die Noordknoop in Ram voor jou door je eerste huis gaat, is het tijd om op te staan, de leiding te nemen, onafhankelijk zijn, je eigen identiteit te vinden. Je moet echt vertrouwen dat jij bent. Dat je heel bent. Vertrouwen op je eigen instincten, op je lichaam en je eigen waarheid. Het is prima als mensen je willen volgen, maar jij hebt het nodig om te pionieren op een nieuwe weg.

Met de Noordknoop in het tweede huis het is tijd voor jou om je talenten actief tot ontwikkeling te brengen. Je capaciteiten, je bankrekening, het is tijd om echt in jouw schoenen te staan, een ‘sitting bull’ te zijn, vast te houden aan je waarden.

En je niet te laten manipuleren of uit laten buiten of je deze kant of die kant op te laten trekken. Of je te laten overtuigen of bekeren tot iets anders. Maar om je eigen waarheid te vinden.

Met de Noordknoop in het derde huis is het schrijven, spreken, publiceren, communiceer, breng het naar buiten. Neem lessen, volg cursussen, volg je nieuwsgierigheid. Heb debatten en discussies.

Met de Noordknoop in het vierde huis dan is dit de tijd is dat je moet werken aan je fundament, je familie, je gevoel van veiligheid. Je emotionele basis, je innerlijke wereld. Dus wat maakt het uit wat anderen zeggen je hebt het nodig om je veilig en geborgen te voelen. En relaties die je emotionele basis ondersteunen.

Met de Noordknoop in huis vijf, het is tijd om te creëren, het is tijd om risico te nemen en op avontuur te gaan en je authentieke zelf zijn. Dat je openstaat en jezelf laat zien.

De Noordknoop in je zesde huis gaat over werk, collega’s die je kent, je medewerkers en je personeel. Maar ook je levensstijl, je gewoonte patronen, eetgewoonten en je oefeningen doen in de sportschool.

En als de Noordknoop door je zevende huis beweegt is dit een tijd voor jou om jezelf een stukje opzij te zetten. Je eigen wil en je onafhankelijkheid, je eigen overhaaste impulsen en leren ontwikkelen door relaties, partnerschappen, een soulmate. Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe relaties komen op je pad.

In het achtste huis is het intimiteit. Het zevende huis mentaal en sociaal en communicatieve vaardigheden.

Het achtste huis op zoek naar intimiteit, en misschien we een conflict, maar dat je jezelf wilt transformeren.

Met de Noordknoop in huis negen is het reizen, studeren, de universiteit, uitbreiden naar het buitenland op een zoektocht gaan.

Of in het tiende huis van carriere, het is tijd om je daar op te richten of eindelijk de stap te zetten naar je zelfstandig ondernemerschap.

Als de Noordknoop beweegt door je elfde huis dan is het tijd voor groepen en verenigingen, gemeenschappen, vrienden.

Met de Noordknoop door het twaalfde huis, dit is tijd om een stap terug te doen, misschien is het in een spirituele gemeenschap of in een ashram of een stilte retraite of in je kunst studio. Je weg vinden naar het spirituele.

Dus laat je niet leiden door je angst om jezelf te verliezen. Er is die plankenkoorts, het gordijn gaat open, het is tijd om er opuit te gaan en het te doen. Je hebt geoefend en je weet dat de tekst goed is, en iedereen wacht. Het is spannend, maar je moet er wel voor gaan.

Wat zijn jouw voornemens voor deze seizoenshift? Ik hoor graag je ideeen in de reacties!

P.S. Meld je aan voor een gratis strategiegesprek om te kijken hoe de Astro coaching je daar bij kan helpen.

Mary