Het ging opeens heel snel allemaal, maar het ging niet vanzelf.

Het echte verhaal:
In mijn huizenjacht naar een grotere woning buiten de stad die hieraan vooraf ging, was er een ware vonk van het dorp naar mijn hart overgesprongen. Het is groen, landelijk, relaxed, vlakbij Amsterdam, restaurants met goed eten, een mooie haven met terrassen en vriendelijke mensen.

ALLEEN

Ik wilde dat toen nog niet toegeven aan mezelf. Sterker nog, ik had me voorgenomen geen ‘gekheid’ meer in mijn leven toe te laten. Geen wilde avonturen. Het moest naar ‘Rustig en Stabiel’ in mijn toekomst. Dat was tenminste mijn visie.

Maar het gaat altijd anders:

Terug in Amsterdam na mijn woningbezichtiging benauwde het Amsterdamse leven en mentaliteit mij al. En dat was al een paar jaar aan de hand. Alleen dacht ik omdat ik hier geboren ben en al mijn hele leven in Amsterdam woon dat ik hier ‘hoorde’.  

Amsterdam is voor mij niet meer wat het geweest is, de drukte, de stress, de toenemende anonimiteit, ik was de stad ontgroeid.

En ik kreeg steeds meer signalen. Behalve dat de stad overspoelt is met mensen, veel expats, werd er vijf jaar geleden een sportschool gebouwd op de hoek tegenover me. Om 6:30 uur s’morgens begint er een spinningles met een keiharde technohouse beat, die je tot in de slaapkamer hoort, ook in je slaap. Ook op zondag.

Zodra ik de deur uitliep struikelde ik over de mensen, en over de geparkeerde fietsen van de sportschool bezoekers. Volgend jaar in 2024 wonen er in totaal een miljoen mensen in Amsterdam. Ik woonde er niet meer prettig en verlangde steeds meer naar rust en ruimte.

Toen dacht ik: ‘Wat is er aan de hand?’

En toen viel het kwartje: Shit ik durf het niet echt toe te geven, maar hoe geweldig zou het zijn een huis aan de Amstel te hebben en daar te wonen!
En toen besloot ik, drukte meteen op de knop, regelde de papieren van mijn droomhuis en kreeg de sleutel van het huis.

Het is hier fantastisch. Ik ben hoogsensitief en stadsgeluiden komen dan extra hard binnen. In de natuur heb ik rust. Leven in een dorp is een andere manier van leven.

Je bent meer met de natuur bezig. Als het warm is, dan drogen de planten uit. Ik moet zelf zorgen dat de planten op tijd water krijgen.  Amsterdam is dichtbij, maar ik zit in een paradijsje. Dat ik zelf heb gemanifesteerd.

Ja, soms kan het snel gaan als je toe durft te geven wat je ECHT wilt.

Wil jij ook een droomhuis manifesteren?

Mocht jij ECHT naar een hoger level ondernemerschap willen? Worstel je nog dit aan jezelf toe te geven?

Check dan mijn gratis strategiegesprek uit en misschien is er nog een plek in mijn agenda voor een persoonlijk gesprek met mij. Die kan je inplannen via deze link.  

Groetjes Mary