Leer denken en doen als een ondernemer dan is groei van je praktijk het resultaat

Beste lezer,

Laatst had ik een gesprek met Janet. Ze is pas officieel begonnen met haar eigen praktijk.
Ze doet daar af en toe- naast haar baan in loondienst leuke opdrachten mee. Dan is ze helemaal in haar element. Dan doet ze het werk waar ze zo blij van wordt. Dat wil ze het liefst elke dag doen.

Alleen ze voelt zich nog geen ondernemer. Waardoor ze steeds niet de stappen zet die nodig zijn om haar bedrijf te laten groeien. Misschien ook omdat ze naast haar bedrijf (nog) een baan in loondienst heeft. Maar ook omdat ze zichzelf niet ziet als ondernemer.

Wanneer je jezelf niet ziet als ondernemer, ben je het ook niet.
Zolang je je geen ondernemer voelt of als je jezelf niet als ondernemer ziet, blijft het een hobby. Op deze manier blijft het iets dat je ‘erbij’ doet. Naast een baan in loondienst. Gewoon omdat je het leuk vindt om te doen. En is dat wat je wilt?

Ik ga er vanuit dat je graag je eigen bedrijf wilt en daar goed mee wilt verdienen. Maar iets willen, is niet genoeg. Ook niet als je het heel graag wilt. De oplossing is doen. Door te doen krijg je de gewenste resultaten. Als je van je hobby je werk wilt maken, is er meer nodig dan het alleen maar leuk vinden om te doen.

Hobby of bedrijf

Heb je wel een bedrijf maar voel je je geen ondernemer? Als je goed bent in je vak betekent het nog niet dat je een ondernemer bent. Ondernemen valt te leren. Het belangrijkste punt is, naast mindset, dat ondernemen een vaardigheid is die je kunt ontwikkelen.

Wat je gelooft is waar! Je mindset is wat je gelooft. Als jij het niet gelooft, wie gelooft het dan wel? In hoeverre geloof jij in wie je bent en wat je doet? Vraag het jezelf eens af. Geloof is iets van het hart, niet van het hoofd. Als het hoofd zich er mee gaat bemoeien, ga je juist twijfelen. Alleen het hart weet. Hoe wetenschappelijker je opleiding hoe groter de kans dat je hoofd je hart domineert. De deur naar vertrouwen is dan dicht. Veel mensen denken nog vanuit angst en twijfel zo van kan ik het wel, ik ben niet goed genoeg, waar betaal ik straks de rekeningen van, en dat is jammer.

Ondernemen vanuit je Essentie

De tijd dat het alleen maar draaide om WAT je doet is echt voorbij (en komt ook niet meer terug). WIE je bent als mens en wat je kunt betekenen voor een ander is wat je uniek maakt! Ik geloof niet zomaar in ondernemen, ik geloof in ondernemen vanuit je Essentie, vanuit wie jij bent zodat je altijd blijft doen wat bij je past. Wie jij bent als ondernemer. Jij bent je eigen bedrijf.

Waar word je echt gelukkig van? Wat is belangrijk voor jou? En waarom is dat eigenlijk belangrijk? Besluit wie je wilt zijn en ga daar 100% voor. Ik deed hetzelfde ondanks dat mensen niet altijd in mij geloofde. Werken met bezieling levert je veel op. Ben in de flow en zet je jouw unieke persoonlijke kwaliteiten in dan functioneer je optimaal.

Als je kunt zijn wie je bent, als je je autonoom en als je je geïnspireerd voelt dan ontwikkel je je volledig potentieel. Je bent dan in contact met je kern, met je essentie, je kosmisch bewustzijn en kunt dan putten uit een oneindige bron.

We hebben het afgeleerd om naar onszelf te luisteren, we luisteren naar anderen die het denken beter weten. Het is een gewoontepatroon geworden, we zijn het vanzelfsprekend gaan vinden. Als je ziet hoe weinig geloof en vertrouwen mensen nog hebben in zichzelf. En hoeveel we daarmee het gezag buiten onszelf plaatsten. We dachten dat de maatschappij, de regering onze vader en moeder was, waar je veiligheid en zekerheid kon vinden. Die tijd is voorbij.

Met de huidige systemen die af brokkelen. Maatschappelijke structuren, zoals banken, schoolsystemen, pensioen, subsidie, zorg hiërarchische systemen, bedrijfsstructuren, machtsstructuren vallen uit elkaar. Werken voor een baas raakt uit de tijd. De prikklok maakt plaats voor de hartslag.

We zijn ons steeds meer op de buitenwereld gaan richten en zo het contact met de binnenwereld kwijtgeraakt. In de nieuwe tijd van het Waterman tijdperk gaan we steeds meer contact maken met ons innerlijk en zullen we de autoriteit steeds minder buiten onszelf leggen. Onze gedachten bepalen wie we zijn, wat we ervaren en wat we creëren in ons leven. Je denken bepaalt je gevoel. De gedachten die je vaak herhaald worden een geloof. Als je gelooft dat je het niet kan of dat het moeilijk is, dan is dat ook zo. Als je gelooft dat je het wel kan en besluit om van je eigen werk een succes te maken, dan is dat ook zo.

Wat is jouw reden? Waarom ben je met je bedrijf begonnen? Het is goed om regelmatig stil te staan bij jouw reden. Vraag je zelf af waarom je met je bedrijf bent begonnen. Waarom wilde je het zo graag? Wat had je voor ogen met je bedrijf toen je net begon? Wat wilde je bereiken? Wat wilde je met de wereld delen? Want in de antwoorden op deze vragen, is wat jouw motivatie is.

In jou ‘waarom’. En die motivatie zorgt dat je ervoor blijft gaan, ondanks de eventuele obstakels onderweg. Daarom is het goed om jou waarom, je zielsmissie te weten. Zodat je voor ogen blijft houden waarvoor je het allemaal doet.

Ondernemersbloed

Zelf kom ik niet echt uit een ondernemersfamilie. Mijn vader was eerst manager in een herenmodezaak en heeft daarna een eigen patatkraam gehad. Mijn moeder was zorgverlener. Maar ik kan je vertellen, dat ondernemersbloed heb ik dus niet geërfd. Misschien wel om ondernemer te worden, wat ik pas op mijn 30e ben gaan doen. Maar het ondernemen zelf heb ik echt moeten leren. Dat ging niet vanzelf.

Dus het maakt helemaal niet uit of je wel of niet bent opgegroeid in een ondernemersfamilie. Het gaat erom wat jij ermee doet. Welke acties jij neemt. Wat je ervoor over hebt om ondernemer te worden. En om ondernemer te zijn.

Een bijna ondernemer

Ik deed eerst mijn bedrijf nog naast mijn baan in loondienst. Daardoor hoefde ik niet te ondernemen. Het was altijd leuk als ik een nieuwe klant kreeg. En voor ‘erbij’ was het prima zoals het ging. Ik hield het klein, lekker veilig, op een laag pitje, gas geven en remmen tegelijk. Dus met ondernemen hoefde ik dan nog niet bezig te zijn.

Totdat ik besloot om mijn vaste baan in loondienst op te zeggen. En niet omdat mijn bedrijf al zo’n groot succes was. In tegendeel. Want ik haalde er toen nog lang niet mijn inkomen uit. Maar omdat ik wist dat mijn bedrijf nooit verder kon groeien als ik het ‘erbij’ bleef doen. Ik kon mijn aandacht en mijn energie er namelijk niet voor de volle 100% op richten.

En ja, het was het een grote stap om de zekerheid van een vaste baan en een vast inkomen op te zeggen. En ook vooral heel erg spannend. Maar ik kon niet anders, omdat ik vreselijk tegenstond om nog langer werk te doen wat voor mij zo leeg en zinloos voelde. Niets meer toevoegde. Omdat ik er toen al van overtuigd was dat ik van mijn bedrijf een succes ging maken.

Ik voelde van binnenuit een diep verlangen, een weten, mijn levensdoel. Ik wil heel veel mensen inspireren om zich te verbinden met hun essentie, met wie ze werkelijk zijn. Om hun hoogste goed te gaan leven. Om te gaan doen waarvoor ze geboren zijn. Datgene te gaan doen waar zij nou echt heel erg goed in zijn. Om daarmee hun eigen werk te creëren en financieel zelfstandig te worden. Dat zorgt er voor dat ik blijf doorgaan. Want je levensdoel geef je niet zomaar op.

De juiste mindset

Dankzij mijn mindset heb ik mezelf steeds weer gemotiveerd om door te pakken. Heb ik mezelf elke keer bij elkaar geraapt als ik even niet wist hoe het nu verder moest. En wat ik vooral heb geleerd hoe je moet ondernemen. Hoe marketing werkt. En ik heb de juiste mensen ingeschakeld om mij dat te leren. Ik heb dingen uitgeprobeerd. Net zo lang tot het wel werkte.

Ondernemen kun je leren

Je kunt heel goed zijn in je vak maar daarmee ben je nog geen ondernemer. Ondernemer ben je niet vanzelf. Je kunt leren om ondernemer te zijn. Er is meer voor nodig om een goedlopend bedrijf op te bouwen, dan alleen goed te zijn in je vak en er zelf klaar voor te zijn.

Ik geloof dat het niet moeilijk is om ondernemer te worden. Op het moment dat je voelt dat dit jouw levensdoel is. Dat dit je missie is. Dat je het vuur van binnen voelt als je er mee bezig bent. Dat dit het is wat je met de wereld wilt delen. Dat je dit niet langer voor jezelf kan en wilt houden. Dat je het verlangen voelt om er volledig voor te gaan. Dat is wat ik zelf heb ervaren.

Dat is waarom het me gelukt is, ik heb de juiste mindset aangenomen. Wat denk je dat er gebeurd zou zijn als ik vast was blijven houden aan mijn overtuiging van wie-ben-ik- nou wat-kan-ik-nu-helemaal en wie-zit-er-op-mij-te-wachten? Dan was ik niet geweest waar ik nu ben.

Niet omdat ik als ondernemer geboren ben, maar omdat ik het heb geleerd. Omdat ik ervoor gekozen heb het ondernemersvak te leren. Omdat ik mij er volledig in vastbeet. Bijna alle dagen, avonden en weekenden, jaren werkte ik aan mijn bedrijf.

Alles wat ik nodig had leerde ik van de experts. En het belangrijkste; ik heb de acties genomen die nodig waren. En ik ben elke keer de volgende stap blijven zetten. Dat maakt dat ik ben waar ik nu sta. Omdat ik heb doorgezet. Omdat ik ben doorgegaan waar anderen waarschijnlijk waren gestopt.

Ik hoor ook mensen zeggen ja ik heb geen geld en dan denk ik; ‘ik heb geen geld’ dat is een overtuiging. Welke overtuiging zit daarachter? Het is niet dat je geld op is, je ideeën zijn op! Als je in een geldkramp schiet, dan gaat het niet lukken. Je creëert je eigen werkelijkheid. Als je zegt ‘Wat kan er wel?’ dan is er ineens van alles mogelijk.

Zo had mijn klant die coaching van mij wilde maar geen geld, toen kwam ze op het idée om met haar massage een 10-rittenkaart aan te bieden waarin je een sessie gratis kreeg. Een andere klant kreeg mijn coaching vergoed bij haar toenmalige werkgever. Het geld kwam er. Ga iets bedenken, ga iets verkopen, verzin een nieuw aanbod, mail je oude klanten met dat je nieuwe kennis hebt verworven die van toepassing is op hun situatie en doe een aanbod, of verzin een leuke actie.

Ondernemersmindset

Neem volledige verantwoordelijkheid voor jezelf en je bedrijf. Om een succesvolle praktijk te hebben moet je in de rol van ondernemer stappen. Dat is een keuze. Niemand geeft jou die rol, die rol moet je jezelf geven. Dat jij de verantwoordelijkheid neemt voor jouw resultaten. Voor alles wat je wel en niet bereikt. Voor alle stappen die je wel of niet zet. Dat je altijd kijkt hoe het anders kan als iets niet werkt. Dat je stopt met al die excuses die je tot nu toe hebben tegengehouden.

Denk als een ondernemer, handel als een ondernemer. Zie jezelf als een ondernemer. Voel hoe je je voelt als ondernemer. Hoor jezelf praten als ondernemer. Voelt het nog niet zo, doe dan alsof het al zo is. Doe alsof je ondernemer bent. Stap in je rol. En herhaal dit vaak. Net zolang tot je jezelf ondernemer voelt.

En dat kan jij ook leren!

Elke dag het werk doen wat je het allerliefste doet

Nu doe ik elke dag wat ik het allerliefst doe. En mag ik elke week nieuwe klanten verwelkomen die onder mijn persoonlijke begeleiding aan de slag gaan met hun Zielsmissie. Dat is wat ik jou ook gun. Dat gevoel is niet in woorden uit te drukken. Dat moet je zelf gaan ervaren.

Hoe is dat bij jou?

Voelt het voor jou dat je maar wat doet met je bedrijf. Doe je het erbij. Voelt het meer als een hobby. Is dat wat je wilt. Of zou je wel meer willen met je bedrijf?

Wat heb je als ondernemer nodig?

Als ondernemer heb je uiteraard kennis nodig van je vak. Daarnaast heb je ondernemersvaardigheden nodig, marketing, verkopen en een businessplan. Het belangrijkste is zelfkennis en de juiste mindset. Je zielsmissie en je visie, je unieke gaven en talenten, je kwaliteiten. Zodat je kunt ondernemen vanuit je Essentie. Als spiritueel businesscoach richt ik me voornamelijk op dat laatste, je Essentie.

En dan nu wat ik echt wil zeggen: Waar zet jij ‘Ja maar’ voor? Dus welke gedachte heb jij van ‘ja, maar bij mij is het nou eenmaal zo’. Een partner die jou niet support. Je relatie die even niet lekker loopt. Of je verschuilt je achter je kinderen. Aan wie zijn verwachtingen wil jij voldoen? Gebruik je de ander steeds als excuus? Al die dingen die je belemmeren. Je leeft dan naar de verwachtingen van je omgeving. Hoe lang wil jij je leven nog laten bepalen door je omgeving? ‘Ja maar’ is vandaag niet. Wat is je eigen standaard? Ga daar naar leven.

Een succesvolle praktijk vraagt om commitment. Wat ik om me heen zie is dat er nog veel mensen op zoek zijn naar een quickfix. Ze verwachten bij mij een paar trucjes te leren dat ze in een korte tijd een booming business hebben. Maar zo werkt het niet, een succesvolle praktijk vraagt om liefdevolle toewijding, aandacht, tijd energie, consequent acties nemen en veel inzet.

Hoe hou ik motivatie en commitment? Hoe zorg ik dat ik in de juiste flow kom? Ik zeg dan de reden de intentie waarom jij doet wat je doet komt uit jezelf. Commitment is voor mij de afspraak die je met jezelf hebt gemaakt. En je daaraan houden. Stel jezelf een doel, een gelddoel. En maak elke dag een to-do lijstje van 5 maximaal 7 punten. En ga die afvinken. Doe daar in ieder geval 1 ding per dag goed. Je hebt een commitment naar jezelf naar je gezin, naar je relatie en naar je bedrijf. Je zegt ook niet van nou we eten vandaag maar even niet, we eten morgen wel. Dat kan niet.

De energie komt bij mij uit het doen. Dat is dus echt heel belangrijk. Van de interactie met klanten. Van dagelijks acties nemen. Schrijven, netwerken, Facebook lives doen, coachen, workshops geven, webinars geven, spreken in het openbaar. Maar ook van een wandeling in het park, samen eten met mijn vriend.

Zorg ervoor dat je dingen doet waar je blij van wordt. Ik doe elke dag 1 of meerdere dingen waar ik blij van wordt, bij mij is dat elke dag een uur dansles en sportles volgen. En ik sta het liefst elke dag voor groepen daar word ik zielsgelukkig van. Als je werk doet wat je het allerleukst vindt voelt het niet als werken.

De vraag is dan: is de droom van een succesvolle coachpraktijk een illusie? Zeker niet. Er zijn genoeg voorbeelden van succesvolle coaches die zeer goed verdienen. Wat is hun geheim?

Coaches die succesvol zijn, zijn niet alleen maar coaches, maar ook ondernemer. Ze hebben een specialisme waar ze over spreken en schrijven. Ze hebben een winstgevend aanbod van diensten waar ze klanten mee aantrekken. Ze hebben een businessmodel waarmee ze 1-op1-werken overstijgen, dat winstgevend is en niet tot uitputting leidt. Naast het werken 1-op 1- bieden ze een groepsprogramma of online diensten aan.

Zet die stap

Wanneer je er klaar mee bent om nog langer je bedrijf erbij te doen. Als je jouw droom wil omzetten in werkelijkheid. Als je het liefst alleen nog maar het werk gaat doen dat je het allerliefste doet. En daar je geld mee gaat verdienen. Als je bereid bent daar alles voor te doen, no matter what it takes. Zet dan vandaag de volgende stap. Niet morgen, niet volgende week, niet als het juiste moment er is. Nee, vandaag!

Want je weet zelf denk ik inmiddels ook dat je waarschijnlijk over een paar maanden nog steeds niet veel verder bent, als je nu weer niet de volgende stappen gaat zetten. Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Wil je een bezielde en succesvolle praktijk, dan moet je anders denken en anders doen.

Mijn Missie:

Het is mijn missie om mensen te inspireren en stimuleren om hun levensdoel en zielsmissie te ontdekken en te manifesteren. Zodat dat ze met hun bezieling het werk kunnen doen wat ze echt willen doen en daarmee een goed inkomen te verdienen. Zodat zij een gelukkig leven kunnen creëren. En daarmee een mooiere wereld kunnen bouwen.

Kun jij wel een zetje gebruiken? Wil je nu echt stappen gaan maken ik denk graag met je mee hoe jij dit kunt doen. Dit doe ik tijdens een strategie gesprek van 30 minuten gratis. Klik op bedrijfsadvies en coaching en op gratis strategie gesprek: https://widget.onlineafspraken.nl/consumer/booking/book/key/mhom25artk11-azdi01/at/0/st/0/ln/3/l/11111/t/f8c/f/e0c010e/c/00aeef,f49bc1,111,ed008c,9e005c,fff,0,f49bc1/s/550_1500/o/theme:advanced,dp:modern,interval:week/exclude/mobiledetect/output/html Want je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Laat mij jou helpen om de volgende stap te maken. Door jou tijdens de strategie sessie minstens 2 praktische to the point tips mee te geven die aansluiten bij jouw persoonlijke geboortehoroscoop en jouw persoonlijke situatie. En die je direct in jouw dagelijks leven kunt toepassen om wel de volgende stap te gaan maken. De enige voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen is dat je gemotiveerd bent om te gaan voor wat je echt graag wilt.

Meteen met het echte werk aan de slag? Wanneer je met het echte werk aan de slag wilt, check dan even deze pagina voor meer informatie over mijn coachingsprogramma’s. Want als startende of herstartende ondernemer kun je daar nu zeer voordelig je voordeel mee doen. 50% KORTING TOT 1 SEPTEMBER.

Ondernemen vanuit je Essentie stelt je in staat om volledig je intuïtie te omarmen. Wil je ook leren je werk op jouw manier te doen en een enorme impact én omzet te creëren. Doe dan mee met en van mijn coachingsprogramma’s. De coachingsprogramma’s staan in het teken van met bezieling je eigen werk creëren. Waarin je je missie kunt leven en dát kunt gaan doen waarvoor je geboren bent en daarmee ook nog eens klanten aantrekt.

Let op: Tot 1 september geldt een speciale zomeraanbieding met 50% korting op alle coachingsprogramma’s. Heb je een eigen bedrijf of praktijk dan is het coachingsprogramma 100% aftrekbaar als kostenpost bij de belasting.)Wacht niet te lang, want er zijn 10 plaatsen beschikbaar! Vol=Vol. Meld je dus vandaag nog aan. BESTEL HET SOUL BUSINESS JAAR PROGRAMMA MET 50% KORTING. Je kunt dat doen via deze link

Ik verwelkom je graag.

Bekijk de video:
Leer denken en doen als een ondernemer dan is groei van je praktijk het resultaat

Heb je vragen?

Laat het me weten. Mail mij op info@astro-essence.nl

Een ondernemende groet,

Mary van Belzen

Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl

Ik ben Mary van Belzen, spiritueel astrologe en businesscoach. Ik heb meer dan 18 jaar ervaring om zelfstandige coaches, therapeuten en andere dienstverleners te helpen en geef graag ideeën, kennis en inspiratie aan je door.

Ik ben gespecialiseerd in het helpen van mensen om zich te verbinden met hun authentieke zelf om hun eigen werk te creëren dat in overeenstemming is met hun levensdoel. Ik bied transformatie door individuele coaching, presentaties, groepen en workshops.

Volg mij op: Social Media

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀