MERCURIUS staat RETROGRADE van 14 januari tot 4 februari 2022
Zelfonderzoek beloond in je bedrijf

De retrograde Mercurius staat op 14 januari op 10 graden 19 in het luchtteken Waterman. En op 26 januari loopt Mercurius terug naar Steenbok.Mercurius retrograde
De planeet Mercurius is weer retrograde gaan lopen. De planeet van communicatie, reizen, handel. Dat gebeurt drie of vier keer per jaar. Wat betekent dat? Vanuit de aarde gezien lijkt het of de planeet terugloopt aan de hemel.

Dat betekent dat het vanaf de aarde gezien lijkt alsof deze planeet plotseling tegen de klok in draait. Dit heeft vaak als effect vertragingen in communicatie, in het verkeer, in de handel. Let goed op je uitspraken of afspraken, je hebt grote kans dat je er weer op terug moet komen. Zet afspraken met potlood in je agenda.

Hoe wordt je beïnvloed door retrograde Mercurius?
Wanneer een planeet retrograde loopt, wordt je innerlijke wereld actief. En kan het een remmende invloed hebben op je uiterlijke wereld. Wanneer een planeet retrograde loopt is er sprake van een pauze of stilstand in de voortgang van die planeet. Er wordt van je gevraagd om te vertragen, te stoppen en stilstaan bij wat je aan het doen bent.

Het wijst op een periode waarin je in plaats van onophoudelijk te blijven door jakkeren, de kans krijgen om op adem te komen. Een periode van herziening, heroverweging en reorganisatie. Ook is het een periode waarin we de energieën op onszelf richten. Tijd voor introspectie. De kans om dingen te overdenken, bij te stellen en zaken aan te passen. Het is voor ons allemaal goed om dat van tijd tot tijd te doen.

Een ideale periode om orde op zaken te stellen.
Deze Mercurius retrograde periode is dus een belangrijke. Benut deze tijd goed. De communicatieve energie is naar binnen gericht. De kracht van de planeet kan niet naar buiten. Daardoor is het is een goede tijd om bv. (zelf)onderzoek te doen, je te verdiepen in dingen, je achterstallige administratie en papierwerk op orde te brengen, laatjes opruimen of klusjes die zijn blijven liggen nu op te pakken.

Oude Plannen en ideeën die je eerder had kun je nu gaan uitvoeren. Niet goed voor het nieuwe wel goed voor het oude. Die cursus of dat programma of opleiding die je van plan was te gaan volgen nu juist te gaan doen. Mailen of bellen met je oude klanten. Ook kun je weer in contact komen met oude vrienden of mensen uit je verleden.

Wat goed is om te doen tijdens een Mercurius retrograde?
Alles waar ‘her’ voor staat, dus: herzien, herstellen, heroriënteren, herkansing, etc.


·        Opnieuw doen, opnieuw nadenken, beoordelen
·         Je leven te reorganiseren
·         Je plannen te herzien
·         Oude verplichtingen opnieuw te bekijken
·         Oude materialen opnieuw bestuderen zoals E-book, webinar, aanbod, website
·         Financiën grondig opschonen
·         Benader eerdere klanten voor zaken
·         Een back-up maken van alle belangrijke documenten
·         Vermijd het nemen van levensveranderende beslissingen
·         Vermijd iets nieuws te beginnen
·        Geen nieuwe onderneming starten
·        Ga plannen uitwerken die je al eerder op de plank had liggen
·         Vermijd het ondertekenen van contracten
·         Vermijd het doen van grote aankopen
·         Vermijd discussies en debat
·         Rij voorzichtig en laat je auto goed afstellen
·         Denk na voor je spreekt


Retrograde Mercurius in waterman dan kijken we naar technologie, de toekomst, doorbraken en vrijheid. We heroverwegen situaties, wat technologie betreft kunnen dingen wellicht wat simpeler. Onderzoeken van nieuwe concepten, je kunt briljante ideeën hebben, diepere inzichten ontvangen over toekomstige trends. En over je eigen toekomst hoe je je verbind met mensen om je heen, zoals je werkkring, vriendenkring of familiekring.

Bevrijding van verwachtingen en overtuigingen gebaseerd op het verleden en ons leven organiseren op wat werkelijk belangrijk is.
Op 26 januari gaat Mercurius retrograde naar Steenbok en kun je je nieuwe plannen en ideeën vormgeven en ben je meer gericht op jouw carrière. Je vind praktische oplossingen voor je plannen.

In januari staat de retrograde Mercurius conjunct Saturnus en vierkant Uranus en is de sfeer serieus in gesprekken en kunnen er discussies zijn Mercurius. Maar ook je waarheid uitspreken met Mercurius vierkant Uranus in Stier.

Het is een periode van bijzondere creatieve inspiratie. Ontspannen zijn is van belang voor creativiteit en inspiratie. Tijdens ontspanning kunnen je hersenen complexe problemen oplossen.

“Creativiteit is het vermogen om dingen te verbinden” – Steve Jobs

Deze capaciteit doet zich meestal voor als je geest kalm en ontspannen is, in een staat van ontvankelijkheid. Volgens de zen-filosofie is het geheim van creativiteit stoppen met forceren, dus niet meer gaan op wilskracht, maar genieten van het landschap en zien hoe alles stroomt en verbindt.

Het is een periode waarin opvallend meer mensen aan yoga of meditatie beginnen. Een retrograde periode is er een van reflectie, van het oprakelen van het verleden, het opnieuw structureren of het verder werken aan projecten die je hebt laten liggen. Maar ook van achterstallig onderhoud of reparaties. Schrijvers kunnen in zo’n periode hun teksten herschrijven of redigeren, en daarbij een andere en vernieuwende kijk op hun teksten krijgen. Dus: als je iets verwaarloosd hebt, wat nu je aandacht nodig heeft, is dit een prima tijd.

Mercurius retrograde kan ons de rust geven in het ‘nu’ te zijn.
Mercurius retrograde wordt beschouwd als een soort rustperiode op communicatief gebied. Er is een vertraging en de energie is naar binnengericht. Het is een goede periode voor je terugtrekken in de natuur, in de stilte.

“When you are present in this moment, you break the continuity of your story, of past and future. Then true intelligence arises, and also love.” – Eckhart Tolle

Met Mercurius retrograde en Venus in de Steenbok is het een goede tijd voor innerlijk werk, voor zelfzorg. Het verleden weer op te rakelen, om zelfonderzoek te doen voor het opruimen van onverwerkte zaken. De wonden te helen uit het verleden. Onszelf en anderen vergeven. Als je het verleden negeert of vergeet, dan ben je een gevangene van je verleden.  

De buitenwereld eist soms veel van je aandacht maar dat is een test, van hoeveel zelfliefde je hebt. De beloningen zijn groot voor het innerlijke werk. Zodat je weer volop kunt leven!

Hiermee kun je een mooi leven vol overvloed, liefde en winst creëren.

Hoe zou het zijn als je een positieve mindset, gaat koppelen aan ondernemen? Dan gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open.

Je gaat je realiseren dat jij je eigen leven en werk creëert.
Dat besef verandert je leven.

Wil jij dit ook in de praktijk brengen?

Boek een astrologie consult in als je helderheid wilt over je levensdoel en wanneer het een goede tijd is om vooruit te gaan met je plannen.

Ik kijk uit naar je reactie!

Een ondernemende groet,

Mary van Belzen

Astrologsich Business Coach
Ontdek je levensdoel 
Is dit interessant voor je? Kijk dan even op mijn website, vergeet niet om mijn Facebookpagina te liken. Of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nlwebsite: www.astro-essence.nl


Volg mij op: Social Media
Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀