Mercurius loopt retrograde drie weken lang van 13 december tot en met 1 januari.   Van 13 december op 8 graden Steenbok en reist op 2 januari terug naar 22 graden Boogschutter, wat mogelijkheden bied om opnieuw te evalueren waar je naartoe wilt in 2024 en wat je wilt bereiken.  

Elke Mercurius retrograde heeft hetzelfde advies dat je waarschijnlijk al vaak hebt gehoord, waarbij het belangrijk is om te vertragen, de details controleren, weet dat dingen kunnen veranderen, plannen kunnen in duigen vallen.     Dit is een goed moment om er op te letten dat dingen een beetje anders kunnen lopen dan verwacht. Afspraken kunnen geworden geannuleerd.     

Reisvertragingen kunnen vaker voorkomen dan je denkt, er kan miscommunicatie optreden en alles wat je probeert te bereiken kan wat vertraging oplopen. Deze Mercurius retrograde periode is dus een belangrijke. Je kunt er best goed gebruik van maken. Een ideale periode om orde op zaken te stellen.  

Neem de komende tijd om op adem te komen, om terug te blikken, te herbeoordelen, te herstarten, te herzien en te herontwerpen en herprioriteren. Maar ook ontspannen en reflecteren. Om dingen aan te pakken die je eerder hebt besproken.  

Er kunnen opnieuw gesprekken zijn met mensen waarvan je dacht van we hebben hiertoe besloten maar er komen nieuwe keuzes of er zijn nieuwe opties. Afspraken die eerder gemaakt zijn moet je opnieuw bevestigen. Of je moet iets opnieuw doornemen. Je had iets afgesproken of beloofd maar je ziet er mogelijk vanaf.

Mercurius de boodschapper helpt je om je energie te geven aan datgene wat jou echt inspireert, voordat je jezelf verplicht aan doelen en een richting die niet langer in lijn ligt met jouw groei voor de langere termijn.

De grote vraag hier is om te kijken naar de intentie van je communicatie. Hoe vaak zeg je zomaar ja tegen iets uit plichtsgevoel, of uit verwachting, omdat het zo hoort. Terwijl je dat eigenlijk liever niet zou willen.

Dus kijk naar de intentie van wat je zegt of het echt in lijn is met jouw waarheid en waar je echt op wilt richten wordt benadrukt met Mercurius retrograde.
Steenbok gaat over wat je serieus moet nemen, waar je verantwoordelijkheid voor hebt.

Er is een serieusheid met de Steenbok energie en je verantwoordelijk voelen. Deze Mercurius  geeft je de kans om je waarheid te ontdekken vooral als Mercurius in Steenbok terug loopt naar Boogschutter.

Mercurius is heel serieus, gefocust en toegewijd in Steenbok. De energie gaat terug naar Boogschutter, verbind je opnieuw met een waarheid, met een motivatie of inspiratie.  Verbind je ook met meer mogelijkheden.

Dus aan het einde van het jaar heb je altijd dingen die je gedaan wilt hebben, dingen willen afronden, naar je plannen kijken, gefocust blijven op waar je heen gaat met je business. Hoe stuur je dit schip en wat ligt er op je bord wat je moet afronden.

Als Mercurius teruggaat in Boogschutter, op 23 december is er meer openheid van opties en mogelijkheden. Er is een luchthartigheid van Boogschutter, en denk je ik heb dit te serieus genomen.

En dat is soms nodig maar Boogschutter gaat meer over het plezier, en hoe kan het leuker zijn?

Wat kan je anders doen, dat beter bij je past van wat je echt wilt? Je weet dat je verantwoordelijk moet zijn, maar wat geeft je leven? Wat is meer opliftend, wat maakt je gelukkiger. Hoe kan je het anders zien?

Hoe kan je dingen zien in een bredere visie, of iets dat je nog niet eerder zag? Dus we zitten in een periode dat Mercurius in een aarde teken en terug gaat naar een vuurteken dat de energie heeft van groei, opwinding, die zoiets heeft van laten we ervoor gaan.

De aarde tekens heeft de praktische toepassing van hoe. Het aardse teken heeft de beperking van hoe gaat dit realistisch gezien gebeuren. Met deze Mercurius retrograde gebeurt het in huis met Steenbok op 8 graden in je horoscoop.

Het vraagt je om even een pauze te nemen, te ontspannen, kijk naar wat nodig is, wat essentieel is. En terug naar Boogschutter, wat wil je echt? Als je planeten hebt tussen 8 graden Boogschutter en 22 graden Steenbok, vooral je persoonlijke planeten, zoals Zon, Maan, Mercurius , Venus, Mars heeft het meeste invloed.

Daar is een heroverweging, een herprogrammering over waar je aan hebt gedacht. Waar je mogelijkheden hebt gezien, waar je verplicht was, of vastzat op een bepaalde richting. Er zal een verandering plaatsvinden van richting, en als het niet van jou komt dan wel van iemand anders.

Er kan een situatie uit je verleden weer opduiken, waar je nu écht een punt achter kunt zetten.

Mercurius maakt veel aspecten met Saturnus, Jupiter, Neptunus, het galactische centrum, en de Zon in Steenbok en de Maansknopen, wat aangeeft dar er heel veel gaande is en dat er grote veranderingen aan de gang zijn.   Mercurius maakt gunstige aspecten, een sextiel naar Saturnus in Vissen en een driehoek naar Jupiter in Stier.

Dus wanneer plannen veranderen, wanneer dingen veranderen, of als er teleurstelling is, zal er iets anders zijn dat zelfs nog beter is. Iets wat je nog veel leuker vind, er komt iets beters.

Als Mercurius terug gaat naar Boogschutter maakt hij een driehoek naar de Noordelijke Maansknoop in de Ram, dat zijn positieve ontwikkelingen. Ram is actiegericht, waarbij je iets op je zou kunnen nemen, waardoor je een leidende rol krijgt, iets wat je vooruit helpt.

Dus deze Mercurius retrograde brengt je in een hogere afstemming met wat je echt wilt. Niet wat je denkt wat je moest doen. Er is een kosmisch duw om terug te komen op wat je hebt geleerd, welke aantekeningen je onderweg hebt verzameld, dat je echt over jezelf weet.

Maar misschien heb je het opzij geschoven, en je dacht ‘ik heb een droom’ en ik weet niet of die droom werkelijkheid gaat worden. Het universum zegt, die droom heeft jouw naam erop, die mogelijkheid is nog steeds beschikbaar voor jou.

Vertrouw op de energie die zich opent. Om je open te stellen voor de onbekende, op wat je niet weet en te vertrouwen op wat je nog niet kunt zien. Midden januari worden dingen meer duidelijker en zullen dingen veel beter lopen doordat Mercurius 2 januari weer vooruit gaat lopen.

Het is ook een goede tijd om te kijken wat je plannen zijn voor 2024, en als je van plan bent om in je bedrijf aan de juiste prioriteiten te werken kijk dan zeker eens naar De Soul Challenge Astrologie Business programma.

Ben je klaar om je vaardigheden als ondernemer te ontwikkelen en de astrologische ondersteuning te krijgen in je bedrijf? Meld je dan hier aan voor een gratis strategiegesprek.

Ik wens je een mooie tijd in december en januari, Ik hoop dat deze Mercurius retrograde je ondersteunt in de richting waar je naar toe wil. En je er ook aan herinnert dat alles mogelijk is als je gebruik maakt van de kosmische invloeden.

Nieuw! Gratis Astrologie Webinar: Hoe je Astrologie kunt inzetten voor jouw Business:

Schrijf je nu gratis in!

Kies een datum:
donderdag 21 december om 14:00 uur
donderdag 28 december om 14:00 uur

Met ondernemende groet,  
Mary