Mercurius Retrograde – Wat je wel en niet moet doen


Mercurius loopt retrograde van 23 augustus 2023 tot 15 september in Maagd, drie weken lang. Dit is een goed moment om er op te letten dat dingen een beetje anders kunnen lopen dan verwacht.

Reisvertragingen kunnen vaker voorkomen dan je denkt, er kan miscommunicatie optreden en alles wat je probeert te bereiken kan wat vertraging oplopen. Deze Mercurius retrograde periode is dus een belangrijke. Je kunt er best goed gebruik van maken. Een ideale periode om orde op zaken te stellen.

Maagd is het teken van analyse en wil graag de details weten, en om exact en onderscheidend te zijn. En praktische plannen te maken. Dus Mercurius in Maagd helpt je om wat meer praktisch te zijn om dat plan te creëren dat je wilt voor je succes.

Mercurius is de heerser van Maagd, op 23 augustus ging ook de Zon in de Maagd. Tegelijk loopt Venus ook retrograde en voor elf dagen lang lopen ze beide retrograde. Dat betekent dat tussen 23 augustus en 3 september (wanneer Venus weer direct gaat lopen), het  goed is om dan een time out te nemen.

Het is nog steeds zomer, dus als je even een pauze kunt nemen om het rustig aan te doen, niet teveel doen, dat zal echt nuttig zijn. Nu met de Zon in Maagd en Mercurius retrograde als heerser van Maagd, gaat de aandacht uit naar gezondheid en genezing. Vooral de zorg voor je lichaam.

Het is een goede tijd om een gezondheids break te nemen. Een break van de technologie, zodat je niet de hele tijd aan de telefoon of op de laptop zit.

Kijk gewoon eens goed naar het feit dat Mercurius retrograde zegt: Ok, ja ik hou van informatie, maar als ik retrograde ben, moet ik reflecteren. En ik kan niet reflecteren als ik constant overspoeld wordt met informatie. Je focust op het integreren van informatie. En dat doe je door reflectie, door herziening, door ontspanning.

En met Venus retrograde zul je het meest ontspannen zijn als je je omringd voelt door schoonheid. Als je plezier hebt, de vijf zintuigen, de verbinding met alles wat schoonheid in je oproept.

De planeet Mercurius staat voor alle soorten communicatie, zoals luisteren, spreken, leren, lezen, redigeren, onderzoeken, onderhandelen, verkopen en kopen. Hoe je spreekt, hoe je lichaamstaal is, als je te hard werkt, als je takenlijst te lang is, dan moet je die aanpassen. Je moet rusten en opladen, focus op zelfzorg (Maagd) verzorging en ontspanning.

Mercurius retrogrades zorgen vaak voor verwarring. Deze planeet gaat over afspraken, contracten, overeenkomsten. Het heeft ook invloed op technologie en reizen. Wanneer Mercurius retrograde loopt, zijn deze levensgebieden makkelijk uit balans.

Het is een goed moment om terug te blikken op het verleden. De retrograde is een goed moment om eventuele misstanden te corrigeren. Het is ook een goed moment om dingen te bereiken die je hebt uitgesteld.

23 augustus en het getal 23 geeft het wekken van vertrouwen, het wekken van moed, dus de periode tot 15 september is bedoeld voor jou om je moediger te laten zijn, in de manier waarop je jezelf uitdrukt. In wat je eigenlijk wilt delen. Via je stem, het schrijven, elke soort communicatie die je hebt en waar je aan denkt.

Zijn je gedachten gevuld met vertrouwen en moed en ben je pro-actief en positief. Dit is eigenlijk de vraag.

Met Venus in de Leeuw tot begin oktober is er de Leeuw energie van creatieve zelfexpressie.

Maagd gaat over je dagelijkse leven en routines, je hebt nu de kans om je leven en je gezondheid te verbeteren. Maagd gaat ook over hoe je anderen van dienst bent en dat je daar nu opnieuw naar kunt kijken door naar de details te kijken.

Stap niet in de valkuil van de schaduwkant van Maagd, door te analytisch te zijn en teveel op details gericht zijn. Of te kritisch te zijn of je teveel zorgen gaan maken.

Met Mercurius retrograde opposiet Neptunus, je moet kijken naar hoe wil je je uitdrukken, wat zijn je intenties, wat zijn je doelen. De schaduw kant van Neptunus kan ook naar voren komen, verwarring, verslaving, ontkenning. Met Saturnus in Vissen gaat het om verantwoordelijkheid nemen voor je spirituele natuur.

Mercurius oppposiet Neptunus in Vissen activeert dit thema. Dus je leven zal in de bloei komen als je de verantwoordelijkheid neemt om te durven geloven dat jij de leiding hebt, dat jij een schepper bent. Dan wordt het leven pas echt goed.

Dus Mercurius en Venus retrograde ze zorgen ervoor dat je je natuurlijke vermogen om te creëren omarmt. Je bent een schepper en Venus is de creatieve planeet in het creatieve sterrenbeeld Leeuw, dus het creatieve gevoel in jou wordt echt tot actie opgeroepen.

Hier zijn de do’s en don’ts van Mercurius Retrograde:

Doen

 • Creatieve projecten
 • Vorm nieuwe gewoonten
 • Stem af op je intuïtie
 • Maak opnieuw contact met oude vrienden
 • Journaling en mediteer
 • Reorganiseren, herbeoordelen en reflecteren
 • Herontwerpen van je dienst of je bedrijf
 • Controleer documenten, e-mails en sms-berichten nogmaals voordat je ze verzendt
 • Maak een back-up van computers
 • Neem extra kaarten mee als je op reis bent en zorg ervoor dat je voldoende benzine hebt
 • Controleer nogmaals of je je spullen hebt
 • Accepteer dat er frustraties, vertragingen, miscommunicaties en herhalingen kunnen zijnNiet doen

 • Onderteken belangrijke contracten of documenten; Mondelinge overeenkomsten worden gelijkgesteld met schriftelijke overeenkomsten
 • Koop nieuwe technologie, vooral computers
 • Lanceer een nieuw project, website of campagne
 • Ga op een eerste date
 • Breng grote fysieke veranderingen aan, zoals plastische chirurgie of een drastische haarverandering
 • Ga naar de tandarts
 • Installeer nieuwe software op je computer
 • Laat werkzaamheden aan je auto uitvoeren
 • Ruzie maken
 • Begin een nieuwe baan
 • Trek samen met je partner conclusies. Stellen hebben de neiging miscommunicatie te creërenNatuurlijk, als je absoluut een van deze dingen moet doen die op de ‘Niet doen’-lijst staan, komt het waarschijnlijk wel goed met je. Als je kunt wachten tot de retrograde voorbij is, zul je betere resultaten ervaren.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een nieuwe telefoon wilt. In plaats van te wachten koop je de nieuwste iPhone tijdens de retrogradeperiode, totdat de volgende wordt aangekondigd een paar dagen nadat de retrogradeperiode is afgelopen.

Elke keer dat Mercurius retrograde gaat, maak ik graag een lijst met mijn doelen die ik tijdens deze periode wil bereiken. Beweeg langzaam, ga met de stroom mee en Mercurius Retrograde zal niet zo slecht zijn.

Mary

Is dit interessant voor je?

Meld je aan voor een gratis strategiegesprek om te kijken hoe de Astro coaching je daar bij kan helpen.