De planeet Neptunus staat voor je spiritualiteit, verbeeldingskracht, dromen, het is de planeet die je grote visioenen laat hebben over een doel in je leven, ook als die ver buiten je bereik ligt. Hij staat ons toe om groter te dromen dan de huidige realiteit waar we in leven. Hij staat voor intuïtie, onze hogere zelf, illusies, idealen, overgave, escapisme, kunst, creativiteit. Over het ongeziene, dingen die je niet kunt zien maar die er wel zijn. Het onderbewustzijn en helderziendheid. Het metafysische, het energieveld en aura’s kunnen zien.

Het effect van retrograde is vertragen, het vraagt je om afstand te nemen, even stil te staan bij jezelf en je naar binnen te richten. Onderzoek wat er diep van binnen speelt.

Als astrologisch business coach is het belangrijk om je te laten zien wat je tegenhoud om een succesvolle praktijk te hebben: Situaties waar je al een tijdje over twijfelt, je onzeker over voelt, die je verwarren. Is dit het werk waar je je kwaliteiten kan inzetten, is dit de partner waar je verder mee kan zoals je je had voorgesteld hoe jouw  toekomst eruit zou moeten zien, zijn dit de vriendschappen die jou respecteren? Is dit de plek waar je wilt blijven wonen?

Neptunus is van illusies en fantasie en heeft de neiging om een roze bril op te zetten. Hij wil het leven mooier zien dan het is, beter dan het is. Met Neptunus wil je soms even ontsnappen aan het aardse leven, met alle druk van de samenleving met werken, geld verdienen, rekeningen betalen en relaties kan het soms zwaar zijn. En wil je soms even alles vergeten en het gewoon leuk hebben.  

Met de invloed van Neptunus kun je heel veel plezier hebben, maar er is een schaduwkant, en dat is het vluchtgedrag. Als je de hele tijd je roze bril wil dragen en je leeft niet in de fysieke werkelijkheid. Dan kun je ontsnappen. Vluchten door drugs, alcohol of shoppen of teveel eten, geen aandacht besteden aan de rekeningen, in een slachtofferrol blijven zitten omdat je de realiteit van het leven niet onder ogen wil zien. Dus je kunt in de problemen raken met het gedrag van Neptunus, dus daar moet je voorzichtig mee zijn.

Met Neptunus retrograde neemt hij je roze bril af. Dit is de tijd dat hij ons wat lessen leert over wanneer je je roze bril kan dragen en wanneer het teveel is. Dus tijdens de retrograde periode is de les om de waarheid onder ogen te zien. Om het opnieuw te doen, opnieuw te begrijpen en terug gaan naar iets om het duidelijker te zien. Het kan een beetje hard zijn om naar de realiteit te kijken. Het is een soort van pauze om stil te staan bij de waarheid.

Mogelijk leef je in een illusie heb je ‘Het kleine huis op de prairie plaatjes’ op de ander geplakt of op de situatie en heb je de (valse) hoop dat het ooit vanzelf ‘beter’ wordt.

Ben je bereid om de waarheid onder ogen te zien en je te ontdoen van de verhalen die je jezelf verteld hebt? De sluier kan eraf gehaald worden door eerlijk te zijn naar jezelf en helder te zien waar je dingen mooier hebt gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. En teveel water bij de wijn hebt gedaan.  

Maar waar je van binnen verlangt naar verandering.
Kijk in welk huis Neptunus loopt in je geboortehoroscoop dat is het levensgebied dat om aandacht vraagt dus waar je dingen moet heronderzoeken, heranalyseren, herverbinden, opnieuw doen.

Neptunus loopt door Vissen sinds 2011 en blijft daar tot 2026. En voelt zich helemaal thuis in zijn eigen teken. Elke 126 jaar komt hij daar terug. Hij staat op 25 graden en gaat retrograde tot 22 graden en heeft dan nog maar 5 graden te gaan tot hij het teken Vissen verlaat. Van 28 juni tot 30 december 2022 gaat hij 3 graden achteruit lopen.

Wat kun je verwachten?

Als de roze bril afgaat krijgen we een soort van ‘realiteit check’ vooral in het levensgebied waar Vissen staat in je geboortehoroscoop. Als Neptunus in je carrière gebied staat wordt het minder rooskleurig om te zien hoe je werksituatie werkelijk is. Je gaat naar je werk en je begint te zien dat je baan, je carrière en je pad niet is zoals je gedacht had dat het zou zijn. Je krijgt waarschijnlijk niet de promotie, of je wilt de promotie helemaal niet. Je ziet dingen minder troebel en meer helder. Dat is het mooie van Neptunus om het helder te zien al kan het wel pijnlijk zijn om te zien dat de waarheid hard is

Neptunus retrograde neemt je mee op een diepere spirituele reis. Je voelt je aangetrokken om je spirituele waarheid neer te zetten. Je kunt tot het besef komen dat je die baan niet meer wilt. Dus je moet gaan uitvinden wat je wilt doen. Veel mensen die nu tegen de muur lopen kunnen juist gaan vertrouwen op hun spiritualiteit. Dus je vraagt aan het universum, de bron, je engelen en gidsen of waar jij in gelooft voor begeleiding, hulp en assistentie. Er zijn nu meer mensen die spiritueel ontwaken, spirituele oefeningen doen, mediteren, verbinden met de bron tijdens de Neptunus retrograde.

Je kunt je nu een beetje wazig, mistig voelen, alsof je een beetje ‘uit’ staat. Je weet niet meer wat nu waar is en wat niet en voelt je gedesoriënteerd. Je dacht de hele tijd dat er geen wolkje aan de lucht was en plotseling beginnen de wolken zich op te stapelen.  En je denkt, hoe heb ik het niet kunnen zien? Wat dacht ik toen? Probeer te navigeren tijdens deze Neptunus retrograde en accepteer de waarheid zoals die zich aan jou laat zien. Daarmee kunnen er veel diepe emoties naar boven komen.

Je hebt veel emoties onderdrukt, omdat je niet onder ogen wilde zien hoe je je daarbij voelde. Dus als je iets traumatisch hebt meegemaakt of er gebeurde iets op je werk, je ging gewoon door naar de volgende baan of de volgende opdracht.
Je sluit deze emoties af. Met de Neptunus retrograde nemen we een stap terug en kunnen we de emoties opnieuw onder ogen zien en herbeleven.

Neptunus en Vissen zijn verbonden met het element water en water staat voor emoties. Vissen is heel gevoelig, sensitief en heel empatisch, heeft hele diepe emoties. Het zal de waarheid onthullen van deze emoties. Het laat je de emoties voelen, ervaren op een intense manier. Op een manier die verhelderend en zuiverend is. Vissen houd van helder, schoon en zuiver.  Ruim het op zodat je een start kunt maken en een nieuw begin wanneer retrograde beëindigd eind december.

Met alles van dit om deze realiteit te gaan zien, emoties die naar boven komen, willen we ontsnappen en is er de neiging meer te drinken, meer roken, meer eten, meer shoppen, zelfs meer sporten. Ik kan je zeer aanbevelen om niet te vluchten en nuchter te blijven. Want als de realiteit zich aandient dan wil je helder kunnen denken. Je wil de realiteit aankunnen, ermee omgaan en weer verder gaan.

Als er een situatie zich voordoet wil je klaar zijn voor de hobbels en tegenslagen die bij bepaalde beslissingen horen. En met je juiste mindset om te kunnen omgaan met de nieuwe situatie.  Dat is waar we Neptunus retrograde voor nodig hebben om te kijken of we issues met middelengebruik hebben. Het is een goede tijd om het opnieuw te analyseren en opnieuw de verbintenis aan te gaan met jezelf.

Neptunus leert je de lessen om de waarheid in jezelf te zien, de waarheid in anderen. Om niet te vluchten en dingen onder ogen zien. Een leven te creëren waar je niet van wil weg vluchten.

Do’s en Dont’s


Do’s:

1. Droom journaal   Op het moment dat je wakker wordt schrijf notities op van je droom, dus zorg voor pen en papier naast je bed. Beelden, emoties, gedachten wat er in je droom verscheen. Neptunus is de spirituele planeet en Vissen het spirituele teken en ze gaan over de droomwereld, het onderbewustzijn, het ongeziene. Dus veel van je dromen tijdens de retrograde periode laten je waarheden zien. Je kunt nu veel intuïtieve boodschappen krijgen, namen, plaatsen, mensen, situaties, dingen die je zou moeten doen. Misschien business ideeën, dus houd je droomschrift klaar.  

2. Werk aan je mentale gezondheid   Het is heel belangrijk dat werkt aan je mentale gezondheid want Vissen gaat over emoties, helderziendheid, onderbewustzijn. Met een helder hoofd kun je de emotionele en helingsprocessen makkelijker verwerken. Het is goed om je te focussen om te werken aan je mentale gezondheid, in therapie gaan, heling.  

3. Een spirituele oefening ontwikkelen   Dat betekent niet dat je naar de kerk hoeft of tarot kaarten moet leggen. Spirituele oefening op de manier die voor jou goed voelt om met je hogere zelf in contact te komen, met je spirituele gidsen, je engelen, met de bron. Met je eigen intuïtie. Dus vind de tijd om opnieuw contact te maken met je essentie.

Dont’s:

4. Negeer de realiteit niet   Als er rekeningen komen, betaal ze. Als er problemen op het werk komen, los ze op. Als er issues zijn thuis, negeer ze niet. Repareer die lekkage. Wat het ook is zie de realiteit onder ogen en doe de aanpassingen, corrigeer het, verander het, repareer het.  

5. Leun niet op escapisme   Leun niet op slechte gewoontes, eten, gokken, shoppen, drinken. Vind een manier om jezelf te helen.

6. Tolereer geen energie vampieren

Bescherm je energie. Neem afscheid van mensen en situaties die je energie kosten. Mensen met zware energie, negatievellingen. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet. Je hebt al je energie nodig voor je eigen processen, wat je niet wil is dat mensen je laatste beetje energie uit je leegzuigen. Dus als je kijkt naar energie lekken kijk naar werk, business, relaties en situaties die je teveel energie kosten en neem daar afscheid van.

Met de energie van Neptunus en Vissen ben je heel gevoelig en empatisch, er komt veel bij je binnen. Je kan de energie in een ruimte voelen als je er binnenloopt. Je voelt iemands aura aan, je kan de energie van het universum voelen. En met Neptunus in Vissen zijn we nu allemaal meer sensitief.   Maak notities, heroverdenk je situatie. Ik ben er als astrologisch business coach om je te helpen om een betere business te krijgen en inzicht te krijgen in de kosmische wetten door middel van de spirituele astrologie.   De lessen die Neptunus je probeert te leren, begeleiden je naar je volgende hoofdstuk en leid je naar je zielendoel, je purpose in life.

Daarom ben ik hier. Als je vragen hebt over je geboortehoroscoop en je wilt weten waar jouw essentie over gaat en je levensdoel, je eigen praktijk wil starten of verder uitbouwen.   Boek dan hier een gratis strategiegesprek        


Met ondernemende groet,

Mary van Belzen

 P.S. Je vragen zijn welkom via: info@astro-essence.nl