Neptunus de planeet van dromen en illusie, staat retrograde in Vissen. Deze transit vraagt dat we diep in ons onderbewustzijn graven en ons verbinden met onze droomwereld. Gevoelens, gedachten en problemen die zijn onderdrukt, zullen in deze periode naar de oppervlakte borrelen, waardoor we onszelf op een dieper niveau kunnen begrijpen.

Wanneer Neptunus retrograde is, wordt je innerlijke wereld geopend. Bereid je voor om het onverwachte te horen, zien en ervaren!

Het is tijd voor introspectie. Neptunus retrograde geeft ons een soort nieuw inzicht, een nieuwe manier om dingen te zien en veranderingen om je heen aan te brengen. Neptunus heeft invloed op je emoties op je gevoel. Je zult je meer sensitief voelen. Je dromen zullen levendiger zijn.

Zelf keek ik gisteren naar The Graduate, een film uit 1967 met Dustin Hoffman, met de muziek van Simon & Garfunkel, The Sound of Silence. Precies op de dag toen Neptunus retrograde begon te lopen. Op de een of andere manier leek het of de filmbeelden sterker bij me binnen kwamen.

De sfeer van de film en de beelden van het water in het zwembad en de dromerige muziek spreken tot de verbeelding en raken je gevoel aan, ze nemen je mee naar een andere wereld, naar een droomwereld. Beelden met lange stiltes en soms weinig woorden. De taal van Neptunus is woordeloos waardoor je je kunt verbinden met de spirituele dimensie.

Een paar zinnen van de soundtrack ‘The Sound of Silence’ van de film ‘The Graduate’:

People talking without speaking
People hearing without listening
People writing songs that voices never shared

Neptunus retrograde geeft het je de kans om je gedachten, dromen en verlangens op een rijtje te zetten. Je kunt je meer verbonden voelen met je artistieke kant en ben je misschien wel geïnspireerd om je spiritualiteit te ontwikkelen of meer in te gaan zetten. Je paranormale vermogens zullen zich nu sterker ontwikkelen.

Neptunus wakkert je creativiteit aan en zet het je aan het denken over spirituele zaken.

Neptunus is planeet van mystiek en de heerser over het spirituele teken Vissen.

De planeet helpt je om in verbinding te komen met de onzichtbare kant van het leven. De waterige planeet is verbonden met dromen en illusies en wakkert je creativiteit aan en zet het je aan het denken over spirituele zaken. Onder de invloed van Neptunus ben je meer aangetrokken tot kunst zoals dans, fotografie of film.

Je onderbewustzijn is nu actiever en je kunt nu meer met dromen, poëzie, muziek gaan doen. Dit is echt een goed moment om iets met meditatie en healing te gaan doen, tijdens de veranderingen die je in je leven aanbrengt. Dit kan een energieverschuiving teweegbrengen, jezelf echt upgraden.

Je kunt allerlei ingevingen krijgen, boodschappen via dromen, film of muziek die jou iets proberen te vertellen. Contact met gidsen en engelen. Je kunt channelen. Je hebt toegang tot de vijfde dimensie.

Neptunus Retrograde:

·         Besteed aandacht aan je dromen
·         Je ware gevoelens komen naar boven
·         Doorbreken van illusies
·         Zien van de waarheid en realiteit
·         Helderheid
·         Zien wat echt belangrijk is
·         Verhoogde gevoeligheid
·         Laat je creativiteit stromen
·         Tijd voor healing op alle niveaus:
·         Lichaam, ziel en geest
·         Dieper inzicht en intuïtie


Rustige overdenking zijn erg belangrijk in deze periode, vooral als je hoogsensitief bent omdat je erg gevoelig bent voor de eisen en gevoelens van anderen. Dit is een goed moment om je open te stellen voor wat er in je onderbewustzijn leeft. Je kunt een dagboek bijhouden om je dromen, gedachten, je gevoelens, je ideeën op te schrijven.

Bovendien is Neptunus retrograde het perfecte moment om dieper in je persoonlijke ontwikkeling te duiken, of het nu gaat om therapie, coaching, dagboeken, meditatie of een andere zelfliefde-activiteit waarmee je negatieve gevoelens kunt onderzoeken en loslaten. Het is ook een goed moment om te erkennen hoe je misschien zelfmedicatie hebt gebruikt om bepaalde gevoelens te vermijden, zodat je die nu kunt vervangen door een nieuwe strategie.

Neptunus retrograde is een magische tijd die het universum je elk jaar schenkt, dus probeer het verstandig te gebruiken en verras jezelf met je eigen persoonlijke groei.

Jezelf echt geaard houden is belangrijk in deze periode, aangezien je met Neptunus retrograde je soms verward kunt voelen. Neptunus hoort bij het teken Vissen, Vissen is de dromer van de dierenriem en heeft weinig grenzen. Laat je niet meenemen in een zee van emoties. En het integratiepunt voor deze vissenenergie is het teken Maagd: nuchter zijn.

Gevoel voor orde, praktijk en regelmaat en je blik gericht op de dagelijkse werkelijkheid zetten je met de voeten op de grond. Anders loop je het gevaar te zweven. Zo hou je het evenwicht van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Saturnus, Pluto en Neptunus retrograde komen allemaal samen om een aantal grote veranderingen aan te brengen. Meer vertrouwen op je intuïtie. Je kunt je spirituele praktijk verder uitbouwen.

Welke veranderingen wil je maken?

Mary van Belzen
Astrologisch Business Coach

P.S. Heb jij interesse in mijn astrologische business coaching en wil je 5 maanden lang mijn persoonlijke begeleiding? plan dan hier een gratis 30 minuten strategie gesprek in de online agenda.


Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Talmalaan 29
1421 BV Uithoorn
0297-547695 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl