Nieuwe Maan en zonsverduistering in Schorpioen 25 oktober 2022 – Astrologie updates

De Nieuwe maan staat op 25 oktober om 12:49 uur op 2 graden.

Een kijkje in de sterren om je te helpen en je het beste perspectief te geven voor de komende tijd, zodat je voorbereid bent op de nieuwe situaties die zich voor gaan doen.

Er is een Nieuwe Maan en gedeeltelijke zonsverduistering in Schorpioen.

Je hoeft geen schorpioen te zijn voor deze voorspelling, je hebt ergens een schorpioen in je geboortehoroscoop, dus deze zonsverduistering vind ergens in je horoscoop plaats.

Dus kijk in welk huis de Nieuwe Maan in jouw horoscoop valt
. Dat is het levensgebied waarop jij iets nieuws kan of wil ondernemen.

De Nieuwe maan staat voor een nieuwe maandelijkse cyclus . De Zon staat conjunct met de Maan. In dit geval valt het nieuwe begin samen met de planeet Venus op 2 graden Schorpioen. Venus is erbij betrokken en staat conjunct de Zon en de Maan. Een nieuw begin, we gaan een nieuwe fase in waarbij de energie van Venus zich zal ontwikkelen en we een groot transformatieproces ingaan die deze zonsverduistering uitrolt.

Een zonsverduistering, in het Engels solar eclipse, doet zich voor wanneer de zon, de nieuwe maan en de aarde exact op één lijn staan. Het licht van de zon wordt geblokkeerd door de nieuwe maan. Daardoor valt de schaduw van de maan op een deel van onze planeet.

De zonsverduistering staat symbool voor verandering. Hij brengt vaak belangrijke gebeurtenissen met zich mee. Deze gebeurtenissen zijn meestal geheel onverwachts en ongepland. Hierdoor word je als het ware een nieuwe richting ingeduwd. Ook kunnen bepaalde emoties sterker naar boven komen waardoor je behoeftes duidelijker zijn en je stil kunt staan bij welke groei je zou willen maken.

Door de transformatie kracht van een eclips kun je nieuwe inzichten krijgen over een situatie of persoon waardoor het opeens veel duidelijker is wat je hiermee wilt. Kortom: een goed moment om te reflecteren. Tijdens de nieuwe Maan en zonsverduistering in Schorpioen worden we mee de diepte ingenomen. In de diepten van het innerlijk en transformatie.

Zonsverduisteringen zijn grote kansen. Belangrijke deuren zullen nu gaan openen, terwijl andere belangrijke deuren zullen sluiten. Je kunt kiezen om door die deur te gaan of te blijven waar je bent.

Dit is het begin van iets waar je bewust van wordt. Het gaat echt om het kennen van jezelf op een dieper niveau. Dat je gaat transformeren en waar je doorheengaat. Iets gaat veranderen in je psyche en in je onderbewustzijn, de diepere lagen van je zijn. Het haalt eruit wat je niet langer vooruit brengt. En het is direct verbonden met de Venus thema’s.

Het is een nieuw beginpunt van de onbewuste angsten die je hebt vastgehouden of onderdrukt, vooral rond Venus-gebieden van je leven diepgaand transformeert. Eigenwaarde, verbindingen, intimiteit, kwetsbaarheid, emotionele waarheden, seksualiteit, financiën, geld en relaties. Er is een intens gevoel van ontwaken aan de gang dat je dwingt om een angst of situatie onder ogen te zien die je onbewust hebt – in dit leven of vorige. En om nieuwe ontdekkingen te doen over wat nu waar is voor jou. Dit is wat het universum je vraagt om te zien in jezelf.

De Zon, Maan en Venus staan dichtbij de Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen. De Zuidelijke maansknoop gaat over oude patronen en situaties loslaten.

Met Venus in schorpioen, het teken van de onderwereld zie je een andere kant van jezelf. Je schaduwkant, je angsten en onzekerheid. Als je je eigenwaarde hebt ontleend aan anderen dan kun je nu in je eigenwaarde komen en met meer zelfliefde. Je kunt nu tot een nieuw bewustzijn komen over liefde die niet vanuit je hart komt, die niet meer voor je werkt, niet vervullend is. Die niet over jouw waarheid gaan.

Dit is waar je wat werk kan doen, het deprogrammeren en deconditioneren over wat je dacht wat liefde was. Maar wat je aan het leren bent met de Noordelijke Maansknoop in Stier, die je brengt naar een hoger bewustzijn over wat liefde is, gebaseerd op jouw eigen voorwaarden. Stier gaat over je zelfredzaamheid. En sterk kunnen staan in je eigen energie. Schorpioen gaat over wat je hebt overgenomen van anderen en in je eigen energie hebt gebracht. Waarvan je dacht dat het een doel diende maar nu niet langer meer is verbonden is met wat waar is voor jou.

Deze zonsverduistering brengt je in een nieuwe waarheid over de Venus thema’s, liefde, acceptatie, verbinding, kwetsbaarheid, authenticiteit. Naar voren komen met je kracht. Je opnieuw te verbinden met de hogere kwaliteiten van schorpioen zoals passie. En juist los te laten wat niet meer bij je past. En gaan voor wat voor jou een emotionele waarheid is.

Venus staat voor liefde en relaties, zowel liefdespartners als zakelijke partners. Voor de relatie met anderen en met jezelf. Een relatie die is gebaseerd is op hoge waarden. Schorpioen is verbonden met zuivering, loslaten, en door het loslaten de waarheid ontdekken.

Numerologisch gezien staan alle drie planeten bijna exact op 2 graden en is opgeteld het getal 6. Ook het jaar 2022 is opgeteld het getal 6. Het getal 6 staat voor harmonie en liefde. Venus staat ook voor creativiteit en je vermogen om te kunnen ontvangen. Venus staat ook voor geld. Geld heeft te maken met je eigenwaarde. Het kan een financieel kwestie zijn, iets wat je los moet laten, om plaats te maken voor een nieuw waarde systeem en nieuwe dingen die meer waar zijn voor jou.

In schorpioen is vaak een touwtrekken van ‘ik denk dat ik er nog niet klaar voor ben’, ‘ik denk dat ik het nog niet los kan laten.’ De auto of het huis verkopen, want er is iets waar je energetisch aan vastzit. Schorpioen laat je zien of het nog waar is voor je.

Jupiter loopt retrograde in Ram en staat inconjunct met de drie planeten in Schorpioen en laat jouw nieuwe pad zien, de nieuwe start, de nieuwe kant van jezelf. Het inconjunct geeft een ongemak door de mening van anderen. In plaats van denken ‘wat zullen anderen vinden’, stap je in je eigen waarheid.

Mars in Tweelingen gaat vanaf 30 oktober retrograde lopen en maakt een driehoek met Mercurius in Weegschaal en een driehoek maken met Saturnus. Een grote driehoek luchtdriehoek heeft potentie en biedt mogelijkheden op het gebied van contacten en communicatie. De grote driehoek is als een boom met rijpe vruchten die wachten tot ze geplukt worden.

Saturnus in Waterman opent de richting voor een nieuwe toekomst. De toekomst die je roept maar hoe kom je daar?

Saturnus gaat over lange termijn plannen. Mars ondersteunt Saturnus. Wat moet er veranderen in je dagelijkse leven, tweelingen, in je directe omgeving wat je lange termijn projecten ondersteund? En waar moet je opnieuw prioriteit aangeven en heroverwegen. En je lange termijn doelen opnieuw stellen waar je wilt dat je leven naar toe gaat. Saturnus is ook wat weg moet, wat niet meer past.

Mars in Tweeling retrograde is het heroverwegingen van je keuzes, van wat je dacht dat zou werken. Je gaat andere keuze maken, die in een lijn liggen met wat je wilt bouwen op de langere termijn.

Met Mercurius in Weegschaal kun je lang blijven analyseren wat wel en wat niet. Met Mars in Tweelingen maakt je een keuze wat zou werken in je dagelijks leven en wat zou werken op de lange termijn. De grote driehoek in lucht tekens zijn de gesprekken, de mensen, ideeën, projecten en wat een logische stap zou zijn voor de langere termijn.

Mercurius maakt een vierkant met Pluto. Pluto is de heerser van Schorpioen en speelt een grote rol, je gaat een aantal rigoureuze besluiten nemen. Er kunnen moeilijke gesprekken komen waarin dingen teneinde komen. Eind oktober, begin november. Met de driehoek kun je de vrijheid voelen om te doen wat het beste is, wat je beste route is. Je gaat een moeilijke keuze maken, die invloed heeft op andere mensen. Er zal een nieuwe deur openen.

Mars maakt een driehoek maken met Neptunus, oktober tot in december. Neptunus lost op, het neemt weg. Je nieuwe weg wordt duidelijk, maar met Neptunus weet je niet hoe. Je zult rust in je hoofd moeten vinden. Vanuit je hogere zelf zie je een plan. Je kunt het niet met je hoofd bedenken. Dat kan verwarring geven want je kunt het nog niet aanraken. Je voelt van binnen dat er grote veranderingen aankomen.

De zonsverduistering valt samen met het laatste vierkant tussen Saturnus en Uranus. Vooral de vaste tekens (Stier, Leeuw, Schorpioen & Waterman) zullen het ongemak en irritatie van deze combinatie blijven voelen. Ondanks dat
Saturnus op 24 oktober weer voorwaarts gaat is er nog steeds een gevoel van vast te zitten. De planeten van structuur (Saturnus) en verandering (Uranus) dwingen ons om na te denken en hoe we moeten handelen wanneer we een nieuwe richting inslaan.

Een drang om onszelf opnieuw uit te vinden op een geheel nieuwe manier blijft om ons heen cirkelen. Hoe ongemakkelijk ook, we hebben geen andere keuze dan verandering te omarmen. We maken ons allemaal klaar voor iets geheel nieuws … maar er zijn nog een paar ontdekkingen die moeten plaatsvinden voordat we helemaal opnieuw beginnen.

Het vierkant van Saturnus naar Uranus. Uranus is het nieuwe, de rebel die voor opschudding zorgt. Voor chaos, waardoor de grond gaat schudden. Wat er van binnen trilt. De nieuwe kosmische opening die bedoeld is om door te komen. Uranus conjunct de Noordelijke Maansknoop is een belangrijke levensverandering. Je zelfbewustzijn, je nieuwe waarden, je nieuwe onderdelen van je leven die klaar zijn om te gaan.

Met Uranus retrograde ben je van binnen gegroeid, de laatste 6 maanden. Deze energie van vernieuwing en verandering, en doorbraken is onderweg. Het is je kosmische roeping, je levensbestemming, je purpose. Je hebt een persoonlijke wil om die laatste sprong te nemen. Er zit weerstand op, het is de laatste kans en als je niet instapt dan mis je de boot. Dit is de laatste oproep en ben je klaar voor die verandering?

Venus de heerser van De Noordelijke Maansknoop in Schorpioen is dat je misschien bang bent, je weet niet wat er gaat komen. Ben ik het waard om het leven te hebben waar ik van gedroomd heb?
Het leven waarvoor ik bedoeld ben. Schorpioen is moedig en dan ben je bereid om de sprong te wagen.


Ik heb een volledig programma voor je waarin ik je begeleid op basis van je geboortehoroscoop met alle transits, de thema’s, de mogelijkheden en uitdagingen die er op je pad gaan komen en met je ga delen. Gecombineerd met de ondernemersvaardigheden die je nodig hebt om je eigen praktijk verder te laten groeien.

Dit programma is speciaal ontworpen om de veranderingen, de verschuivingen en de ontwikkelingen te kunnen volgen die zich in je horoscoop voordoen.

Deze zonsverduistering transformeert je Venus thema’s en helpt je om je vrijer te voelen, en te voelen wat waar is, en je een nieuw gevoel van richting te krijgen, en wat je zielsmissie is.

Kijk hier voor meer informatie over het programma.


Meld je hier aan voor een gratis strategiegesprek van 30 minuten om te bespreken of de Astrologische Ondernemerscoaching bij je past.


Op een bloeiend bedrijf,

Mary van Belzen


 Is dit interessant voor je? Kijk dan even op mijn website, vergeet niet om mijn Facebookpagina te liken. Of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl


Volg mij op: Social Media
Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀