De nieuwe Maan valt 16 augustus op 17.23 graden Leeuw om 11:38 uur.

Nieuwe Maan betekent het einde van een cyclus en het begin van een nieuwe cyclus. Het is een tijd om intenties te zetten.

Hoewel velen van ons zich een beetje ontmoedigd voelen, dat heeft alles te maken met de Venus retrograde. Is dit toch een hele krachtige invloed om te resetten, opnieuw te starten en opnieuw te verbinden met hoe je je licht kunt laten schijnen en wat belangrijkste voor je is. En er komen serieuze kansen naar je toe.

Leeuw houdt van drama. Passies zullen hoog oplopen en nieuwe behoefte aan expressie hebben nu de mogelijkheid om naar buiten te komen. Het is een gegeven dat de energie die van zowel de Maan en Zon straalt, zal worden vergroot – maar we werken nog steeds aan een belangrijk proces van herwaardering.

Venus, de planeet van liefde, geld, verbinding, waarde, beweegt nog steeds achteruit. Dus ook het oppakken van creatieve projecten die zijn blijven liggen is nu aan de orde. Het is nog niet de tijd om beslissingen te nemen over je relaties, financiën of verbindingen met anderen. Wacht daarmee tot na vier september wanneer Venus weer vooruit gaat lopen.

Deze Nieuwe Maan is een geschikt moment om weer contact te maken met je levensdoel & passie. Het is prima dat ze anders zijn dan ze waren. Het proces dat we doormaken is van een herwaardering van onze “shine”-factor. Soms moet het veranderen – want het leven staat gewoon niet stil. We moeten soms veranderen.

Het hart en het vuur van Leeuw zal je helpen om af te stemmen op je creatieve kant terwijl je moedig aan nieuwe hoofdstukken begint. Leeuw is het teken dat altijd op zoek is naar zelfontdekking. Het vinden van een doel is zijn passie. Dingen doen op je eigen unieke manier.

Er is ook een bepaalde spanning in dit verhaal. Venus, de Zon en de Maan staan in een ongemakkelijk vierkant met Uranus. De druk kan je ertoe aanzetten om iets totaal buiten de kaders te doen. En iets te doen dat totaal niet in je karakter zit, maar noodzakelijk is op dit moment.

Dus gebruik deze nieuwe Maan, ook al voelt het ongemakkelijk, je moet uit je comfortzone gaan om te krijgen wat je wilt. Je kunt niet steeds exact hetzelfde blijven doen, dan groei je niet. Je moet oncomfortabel zijn om te groeien.

Als je moet handelen, zorg ervoor dat je het met vriendelijkheid en liefde doet en niet uit de bocht vliegt.

Een voordeel dat me echt opvalt, heeft alles te maken met het element Aarde. Mercurius en Mars (beiden staan in Maagd) je kunt nu druk bezig zijn om dingen voor elkaar te krijgen. Mercurius en Mars staan in een mooie driehoek met Uranus & Jupiter (in Stier). Dus let op kansen die zich voordoen.

Wat er gebeurt, kan een aanwijzing zijn voor belangrijke bronnen van overvloed die naar 2024 leiden. De reden dat ik dat zeg is omdat dit het punt van 2023 is waar Jupiter en Uranus heel nauw gaan samenwerken. Volgend jaar zullen ze een conjunctie vormen die een zeer belangrijke energiepiek en kans zal zijn.

Er komen nu signalen binnen. Ze raken elkaar niet tot volgend jaar – maar ze beginnen nu wortels te kweken.

Ga na hoe jij je unieke licht kan laten schijnen!

Is dit interessant voor je?

Meld je aan voor een gratis strategiegesprek om te kijken hoe de Astro coaching je daar bij kan helpen.

Happy New Moon!

Mary van Belzen