Op 2 maart is het Nieuwe Maan in Vissen om 18:36 uur op 12’07 graden. De Nieuwe Maan samen met de Zon en de geluksplaneet Jupiter in het teken Vissen. Vissen is een teken van liefde, eenheid, mededogen van creativiteit, dromen en spiritualiteit.

En Jupiter staat dichtbij Neptunus, alle 4 planeten in Vissen en dit creëert een stellium. En stelliums zijn zeer intense gefocuste energieën. In dit geval heel positief. Er is ook en sextiel met Uranus van de nieuwe Maan dat voor verrassende situaties en spirituele doorbraken zorgt. Er is een gevoel van vrijheid, inspiratie en ontwaken.

De Nieuwe Maan staat op 12 graden en 12 reduceert een 3, en maart is de derde maand. Het getal 3 staat voor het kind, voor spelen en voor creativiteit. De drie staat voor zelfexpressie, voor vreugde. De drie representeert het verleden het heden en de toekomst en staat voor vader, moeder, kind. Voor lichaam, ziel en geest. Alles wat in 3 komt is zeer krachtige energie.

Dit is een zeer positief moment door de conjunctie met Jupiter en de heerser  van Vissen is Neptunus. Jupiter staat voor vreugde, wijsheid en uitbreiding. Je kunt in deze periode sterk worden geïnspireerd waardoor creativiteit op alle gebied kan ontstaan. Je kunt anderen inspireren met jouw originele ideeën en aanmoedigen op hun levenspad, bijvoorbeeld als coach of adviseur. Of bezig zijn met kunst en alles op het gebied van creatieve expressie en communicatie.

Vissen zorgt ervoor dat dingen kunnen worden losgelaten. Vissen staat voor het einde van iets en tegelijkertijd creëert de Nieuwe Maan een nieuw begin.
Dit leidt tot een van de belangrijkste astrologische gebeurtenissen van dit jaar en dat is wanneer Neptunus en Jupiter een exacte conjunctie vormen op 12 april.
Als je erover nadenkt dat we het Vissen tijdperk achter ons hebben gelaten, we bewegen ons naar het Waterman tijdperk waar we aan het begin staan van een tijperk van 2000 jaar.

De schaduwzijde van Vissen is om je kracht weg te geven en een slachtoffer te zijn. We staan echt aan een nieuw begin van vrijheid. Daarom is het textiel naar Uranus zo belangrijk het is een heel harmonieus aspect. Uranus gaat over vrijheid van denken en we gaan naar de toekomst zonder enige beperkingen.

We hebben een groot en lang hoofdstuk afgesloten in de geschiedenis van de mensheid om ons te laten vertellen wat te doen, wat te denken of wat te geloven. En beginnen aan een gloednieuw 2000 jaar, een hoofdstuk van vrijheid. Waar de twee golven van Waterman eigenlijk gescheiden zijn. Dat betekent dat we een eigen identiteit hebben en wij sluiten ons aan bij het collectief bewustzijn. We zijn allen een. Maar waar je wel voor jezelf kan denken.

De magie van de Nieuwe Maan is dat je ruimte creëert om los te laten zodat je open staat voor nieuwe frequenties, nieuw kansen, nieuwe wijsheid van Jupiter. Iets doen wat beter past bij jouw golflengte. Op een harmonieuzere manier, Neptunus en Vissen gaan over schoonheid en harmonie.
Ze staan ook voor dromen, dus je komt uit je droom, je bewust worden van wat moet worden beëindigd. Zodat je met een nieuwe frisse start kan beginnen.

Let op de symbolen die op je pad komen, boodschappen die in je dromen komen. Je kunt nu ingevingen krijgen over de toekomst, visioenen hebben. Jupiter, Neptunus in Vissen maakt heel intuïtief. Je kunt meer begrip hebben dat je meer bent dan een plat mens, dat je een eindeloos bewustzijn hebt. Dat betekent dat alles mogelijk is.

Deze Neptunus, Jupiter met de Zon en Maan in Vissen, activeert je levensbestemming, jouw purpose in life. Jupiter zorgt voor enorme persoonlijke groei en veel kansen. Je kunt op zoveel gebieden verbeteren, rijkdom, gezondheid, geluk, welzijn, spiritueel, relaties.

We hebben Mercurius conjunct Saturnus wat goed is voor je concentratie en om heel helder te denken. Kritisch te kijken, productief zijn. Geduldig te zijn. Om oude gewoontes achter je te laten.

De conjunctie met Venus, Mars en Pluto staat exact op een paar uur na de Nieuwe Maan op 3 maart. Deze 3 planeten samen creëren intense krachtige energie, want Pluto is bekrachtigend. Pluto zuivert, en door het loslaten en ruimte maken voor wat er werkelijk toe doet bekrachtig je jezelf. Wanneer je dit gebruikt voor een duidelijk doel met goede intenties gaat het voor jou werken op een magische manier.

Dus waar je ook een passie voor hebt, met waar je vol van bent, je wilt die lijn gaan volgen.
Als je deze kans gaat benutten, je focust en stappen gaat zetten want Mars is erbij betrokken dan kun je nu jouw purpose gaan volgen. Een grote transformatie is mogelijk, met Venus en Mars om het licht en het donker, het mannelijke en vrouwelijke in balans te krijgen. Het vermogen om geen partij te kiezen maar in balans te zijn.

We hebben nu een uitdagende situatie met wat er in de wereld gebeurt. Er is een gebrek aan evenwicht, het conflict dat nu gaande is, als we kijken naar de situatie Oekraïne en Rusland. Een situatie die we niet willen herhalen dat we tegen de andere partij vechten om een bepaald doel te bereiken. Er is niets wat bereikt kan worden door de frequentie van conflicten.

De Venus en Mars conjunctie herinnert ons eraan om niet in een oorlog terecht te komen. Of een interne oorlog in jezelf of wanneer je die innerlijke verdeeldheid voelt. Want die verdeeldheid haalt je weg van je vermogen om intuïtief te zijn en erboven te blijven staan voor het gebrek aan compassie voor een ander dus het is echt een uitnodiging om zelfs de meest onaantrekkelijke situatie en personen lief te hebben.

En dat is wanneer je weet dat je verbonden bent met het goddelijke bewustzijn met de bron. Wanneer je liefde kunt delen zelf met situaties die je onaantrekkelijk vind.

De Pluto, Mars en Venus conjunctie is belangrijk om je gevoel van liefde te verdiepen. Venus is heerser van Stier en dat is waar Uranus nu staat, de heerser van het Waterman tijdperk. Venus gaat over affectie en het belang van het zien van schoonheid en om niet af te wijken van je waarden. Als je waarden staan voor liefde dan is dat waar je naar toe gaat. Wat je waarden ook zijn, Pluto gaat het vergroten en Jupiter ook.

Neptunus is grenzeloos, wat je focus ook is, je voelt het nu meer. Als je focust op afgescheidenheid dan voel je dat nu nog meer. Het is belangrijk dat je je aandacht richt op liefde, passie, schoonheid op vrede en creatie, op innerlijke wijsheid en focus je op dat je jezelf uit elke situatie kunt redden door vertrouwen, door te luisteren.

Dit is een magische Nieuwe Maan, het geeft je heel veel kracht om te creëren. Het zal datgene vergroten waar je je ook op focust. De energie van Vissen is verbinden met wat er achter de vorm is, je verbinden met de bron, met het universum, met liefde en licht. Als je je daar op gaat richten dan zal de sluier wegvallen en zien we de nieuwe wereld.

Deze nieuwe Maan is een spirituele hergeboorte. Die vraagt om overgave, overgave naar liefde. Dus als je je overgeeft aan je gedachten die je afhouden van de verbinding met je hart. De gedachten die je afleiden door te luisteren naar het nieuws, kijken naar de tv dat is een goede manier om de verbinding te verliezen met de bron. Het is heel belangrijk om naar jezelf te kijken, te observeren en je over te geven aan liefde, dat is de sleutel voor innerlijke vrede.

Als je probeert te vechten tegen wat er is dan voel de die afscheiding en je zul je een leven van lijden hebben. In plaats van te vertrouwen op het leven zelf dat je de weg wijst. Het is niet aan ons om te reageren op andere mensen die een bepaalde kijk hebben. Het is aan ons om te verbinden met de kosmos en ons te gedragen op de meest liefdevolle manier.

Dat is hoe je intuned op de goedheid, dat is hoe het leven goed voelt en je ondersteund wat er ook om je heen gebeurt. Laat die gedachten en oordelen los die je scheiden van de bron van het licht van wijsheid. Het is eigenlijk heel simpel, stem je af op de schoonheid van je leven, het huidige moment dat is gevuld met potentieel, dat verandert alles.

De nieuwe Maan conjunct Jupiter gaat over het vinden van je geluk en leven in het hier en nu in een rijk, gelukkig en vervult leven. Dat je je rijk voelt van binnen. Vreugde en vrede zit van binnen.

Happy New moon!

Inspiratie: Cosmic Collage

Weet dat je persoonlijke blauwdruk, je geboortehoroscoop je kan helpen om je koers te bepalen.
Om daar meer over te ontdekken ga naar De 10 Stappen Soul Challenge


Een ondernemende groet,

Mary van Belzen

Astrologsich Business Coach
Ontdek je levensdoel 
Is dit interessant voor je? Vergeet niet om mijn Facebookpagina te liken. Of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nlwebsite: www.astro-essence.nl


Volg mij op: Social Media
Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀