Wat is jouw purpose? Wat wil je echt van binnenuit? Wat is werkelijk belangrijk en betekenisvol voor jou?

Het is een interessante vraag en belangrijk om hier veel aandacht aan te geven. Een persoonlijke missie, je purpose gaat verder dan alleen het werk wat je doet. Het is een soort leidraad in jouw werk en leven. Een innerlijk kompas dat richting geeft en je helpt bij het maken van de juiste keuzes.

Ondernemen vanuit je levensdoel is goud waard 🙂 Een levensdoel geeft je een gevoel van vreugde, enthousiasme en vervulling. Het zorgt ervoor dat jij een unieke en authentieke business bouwt. Het heeft ook invloed op de programma’s die je maakt, op je doelgroep, op de woorden die jij kiest. Eigenlijk op alles wat je aanbiedt.

Purpose is vertaald in het Nederlands (levens)doel, de reden of zin ergens van. Er zijn dingen waar jij van nature goed in bent. Dingen waar je voldoening uit haalt en die je leuk vindt om te doen; dat is je purpose. Iedereen heeft een purpose.


Kun je succesvol zijn als je niet echt je levensdoel hebt gevonden?

Wanneer je niet precies weet wat jou uniek maakt, waarom je hier bent en wat je te bieden hebt …
Kun je niet makkelijk aan je klanten uitleggen wat je precies doet.  Weet je niet wat voor programma’s je kunt gaan maken en voor wie. En zul je niet de volgende stap kunnen zetten om verder te kunnen groeien met je bedrijf.

Zonder levensdoel kun je je bedrijf niet goed onder woorden brengen en is je boodschap niet helder en kun je die ook niet delen. Je komt niet in de flow, want er is geen richting. Jouw klanten voelen zich niet met jou verbonden omdat je nog niet doet waar je zielsgoed in bent.


Hoe kom je erachter wat jouw purpose is?

Je levensdoel bestaat uit wat jou motiveert in het leven – de reden waarom je ’s morgens opstaat. Een levensdoel is voor iedereen uniek; wat jouw pad is verschilt van anderen. Bovendien kan je levensdoel nog je hele leven veranderen en is niet statisch. Je levensdoel groeit met je mee.


Ieder van ons heeft een uniek levensdoel  

Om een bedrijf met bezieling te bouwen of een andere zinvolle bezigheid te vinden die écht bij je past, is het nodig om eerst te weten wat je eigenlijk wilt en wat je purpose is. Het antwoord ligt in jezelf verscholen. Het vraagt om een stukje zelfonderzoek. Er zijn drie vragen belangrijk voor deze zelfreflectie:


Vragen die je helpen als je nadenkt over je levensdoel zijn:


Zelfkennis. Wie ben jij? Ontdek wie je echt bent en wat echt bij je past. Jij staat ergens voor. Je bent iemand. Wat zijn je unieke eigenschappen en talenten die je misschien nog niet helemaal laat zien? Wat zou je elke dag willen doen?  
Waarden. Vraag jezelf af wat je belangrijk vindt in het leven. Wat zijn je kernwaarden?  

Ervaring. In combinatie met wat is jouw verhaal, wat heb je meegemaakt? Wat is de rode draad in je leven. Als je terugkijkt, wat kun je dan leren van het verleden? Wat waren goede en minder goede ervaringen? Wat heb je zelf gemist in jouw leven?  


Jouw levensdoel ontdekken  

Misschien doe je nog niet waar je zielsgoed in bent, of heb je niet genoeg klanten of heb je weinig energie. Het zijn allemaal gevolgen van een gebrek aan een levensdoel. Wat doe jij?
Hoe kom je nu tot de kern? Bij mij is het kernwoord bijvoorbeeld ‘levensdoel’. Kies het kernwoord uit jouw werkveld. Voeg aan dat kernwoord een unieke en onderscheidende kernkwaliteit toe. Dan word het bijvoorbeeld: Ondernemen vanuit je levensdoel. Dat is dus in de kern wat ik doe en mensen leer. Het is voor jou belangrijk om een helder levensdoel te hebben zodat de ander begrijpt wat je doet.


Jouw levensdoel is jouw bijdrage

Wanneer je levensdoel duidelijk wordt, kun je het met de hele wereld delen. Wat wil jij gaan veranderen in deze wereld?
En echt jezelf serieus gaan nemen. We lachen vaak makkelijk onze dromen weg, onze ideeën, onze meningen. Maar het is zo hard nodig in deze wereld dat je als ondernemer op gaat staan en dat je je boodschap naar buiten gaat brengen en echt van jezelf laat horen.  

Dat je uiteindelijk gaat doen waarvoor je hier op aarde bent gekomen.   Jouw ziel wil namelijk komen tot de beste versie van zichzelf.   En hóe je dit doet, is voor ieder van ons uniek. Je hebt je verlangens, dromen, talenten, passies en roeping waarmee je jouw unieke bijdrage kunt leveren. Maar het begint in het formuleren van een helder doel. Dat is het fundament waar vanuit je je purpose kunt leven.

Purpose


Ik ben Mary van Belzen. Astrologisch businesscoach. Ik help bewuste ondernemers om hun roeping, hun levensdoel te vinden en te leven. Zodat dat ze met bezieling een business kunnen bouwen en daarmee meer dan genoeg inkomen kunnen verdienen zodat zij een gelukkig leven kunnen creëren. En daarmee een mooiere wereld kunnen bouwen.


Hoe ik werk

Vanuit de astrologie en met de horoscoop kan ik verder kijken dan dat een reguliere coach doorgaans doet, het is een extra deur die toegang biedt tot kennis en inzicht die verder reikt dan de gemiddelde coach.

Het mooie van coaching op basis van je horoscoop is dat astrologie een mooi instrument is om te kijken waar je levensdoel over gaat, wat je allemaal in huis hebt. Wat je talenten en zielskwaliteiten zijn. Je valkuilen, allergieën, wat je potentie is en uitdaging ligt. En wat voor soort business, doelgroep en aanbod daarbij passen. Mijn inzichten en kennis deel ik vanuit de astrologie en vanuit mijn eigen ervaring.

Tijdens het Soul Business Programma kom je er onder andere achter:

–          Wat jou uniek maakt en hoe je dit vertaalt naar betekenisvol werk
–          Hoe je jouw passie vertaalt naar een succesvol businessmodel
–          Wat de rode draad is in je levenslessen en wat je door te geven hebt
–          Helder krijgen wat je écht wilt en wat je levensdoel is zodat je een duidelijke koers krijgt
–          Hoe je helemaal afstemt op wie je werkelijk bent: op je volste potentieel

Kortom: je gaat aan de slag met je Levensdoel en maakt het concreet.

1.       Meer lezen?
Klik hier voor informatie over het Soul Business Programma

2.       Benieuwd welke stappen je al na 1 gesprek met mij kunt zetten en of het Soul Business Programma geschikt voor je is?
Hier kun je een persoonlijk gesprek inplannen, ik praat graag verder met je over jouw ambitie.

Twijfel je over een gesprek? Gewoon doen, het is vrijblijvend.
Mocht er nog iets anders zijn waar ik je bij kan helpen. Laat het vooral weten <3

Liefs en ik spreek je graag.

Mary van Belzen