De lente is begonnen!

De lente-equinox, die de lente inluidt. Waarin dag en nacht even lang zijn. De wisseling van de seizoenen. En het is vandaag nieuwe Maan in de Ram. Een nieuwe maan staat voor een nieuw begin en nieuwe energie.

Vandaag wil ik het hebben over een belangrijke astrologische gebeurtenis, Pluto die op 24 maart naar Waterman verschuift. Het sluit echt aan bij het begin van dit decennium, een periode van 10 jaar en nog veel meer. En dat is dat zowel Saturnus als Pluto, langzaam bewegende planeten binnen twee weken na elkaar van teken veranderen.

Pluto doet er ongeveer 12 of 28 jaar over om door een sterrenbeeld te gaan, omdat de cyclus van Pluto ongeveer 248 jaar is rond alle 12 tekens. En Saturnus duurt ongeveer 29 jaar, dus als deze 2 planeten tegelijkertijd van teken veranderen staan ze allebei op 29 gaden. En ze staan daarna allebei op 0 graden, wat tegelijkertijd het volgende teken is. En in dit geval de activering van 29 graden wat altijd de laatste graad van elk teken is, omdat elke teken 30 graden is en 12 keer 30 is 360 graden. En 29 is altijd een kritieke eindgraad. Saturnus op 7 maart waar hij van teken verandert van Waterman naar Vissen. En Pluto op 24 maart van Steenbok naar Waterman.

Dus laten we eerst kijken naar de laatste grote verschuivingen tussen deze 2 planeten, het was de conjunctie op 12 januari 2020 tussen Saturnus en Pluto, en het was een enorme grote duw waarin we erachter kwamen waar we tot het uiterste werden gedreven en waarin we ons beperkt voelde. Dus nu sinds Pluto Steenbok verlaat en Saturnus heerst over Steenbok. Steenbok was het teken waarin het stellium plaatsvond. En Pluto gaat Waterman weer in, dus dat betekent dat Waterman een teken is dat echt op de voorgrond moet staan.

Waterman staat voor de gemeenschap, het collectief, wat je voelt over hoe je wilt leven in de toekomst. Dus alles wat je moet doen met je dromen en ambities. Het heeft te maken met vrijheid, met uit elkaar gaan. Doorbraken creëren, dus het is echt een teken van ontwaken. Waterman is verbonden met astrologie en numerologie en de esoterie omdat Waterman is verbonden met codes, met frequenties en verder kijken dan onze beperkte kijk en onbeperkt te zijn. Dus we kijken nu naar waar kan ik op vertrouwen, ik kan alleen vertrouwen op hoe ik me voel tijdens al deze veranderingen.

Met Pluto en Saturnus gaat het echt om jouw vermogen om je eigen realiteit te bepalen. Saturnus gaat over realiteit, Pluto gaat over macht. Dus als je kunt herinneren dat dit echt over je kracht gaat om je realiteit te bepalen. Dat is het grootste leerpunt. Dus dit gaat in de eerste plaats over je realiteit, waar ben je authentiek, wat is je authentieke zelf. Dat betekent dat je beide angsten moet aanpakken en je dromen. In de zin van, dit is waar ik afstand van wil nemen en dit is waar ik naar toe wil. Je hebt nu de kracht om te bepalen waar je naar toe wilt.

Je hebt nu het geduld om je plannen te koesteren en te zien groeien. Vergelijk het met een tuin waar je de zaadjes aan het planten bent, je ziet niet meteen de planten de grond uit schieten, je moet het water geven, goed verzorgen, er moet zon zijn, het heeft tijd nodig. En Saturnus bepaalt de timing, Saturnus gaat over geduld. Dus Saturnus in Vissen op 7 maart legt de focus op de Goddelijke timing, dat alles op de juiste tijd gebeurt. Dat er gunstige tijden zijn om zaden te planten, zoals het begin van de lente, of vlak voor de lente.

Als je de natuurlijke stroom van de goddelijke timing negeert dan mis je de beste en het meest natuurlijke moment van je intenties en je dromen om te bloeien net als bij tuinieren, als je luistert naar de natuurlijke ritmes van de natuur. Zodat alles wat je nu ziet, letterlijk gaat bloeien, je zult de resultaten zien. Je hebt dromen, je hebt visioenen en de natuurlijke timing geeft je de handvatten, het geduld en de middelen om die dromen te koesteren.

Dus houdt er rekening mee dat je energieën aantrekt die overeenkomen met je intenties. Wees je bewust van wat je uitzend in termen van wat je intenties zijn, dit is echt de sleutel want als je niet bewust bent van waar je op focust, zal het zich nog steeds manifesteren. Het zal worden geactualiseerd en dus is het erg belangrijk om heel bewust te zijn.

Laten we nu eens naar Pluto kijken, Pluto is een kleine planeet met een grote impact. Pluto is de planeet van kracht, zuivering en transformatie. Van macht en machteloosheid. Van het onzichtbare zichtbaar te maken. Deze enorme powerplaneet haalt alles naar boven wat uit de schaduw naar het licht wil komen, vaak in de vorm van confrontatie en crisis.

Pluto maakt een sextiel met de Zon, streven naar succes is erg belangrijk. Een verlangen hebben om te doen wat je voorbestemd voelt om te bereiken, wordt verhoogd. Er is veel vertrouwen in het spel en je bent gewoon klaar om de leiding te nemen. Pluto staat voor kracht, dus je voelt je bekrachtigt.
Pluto staat van 24 maart tot 11 juni 2023 in Waterman, en staat dan vanaf 19 november 2024 voor lange tijd in dit teken, het teken van vrijheid.

Als we niet synchroon lopen, hebben we de neiging om ofwel onze kracht weg te geven of onze macht over anderen te willen hebben. Om in de flow te zijn en om ondergedompeld te worden in goedheid, om een leuke tijd te hebben, betekent niet dat je de macht over anderen moet hebben, het betekent alleen dat je de moed in je hart moet voelen. Er is een groot verschil, en Pluto die in Waterman gaat zal je bevrijden van die oude stagnerende denkgewoonten. Of denken dat je eerst moet weten voordat je handelt. Dat je niet alleen op je intuïtie kunt vertrouwen om verder te gaan.

Pluto is van de waarheid, en wanneer Pluto de Waterman ingaat, Waterman gaat over geïnspireerd worden, je gaat de waarheid op onverwachte manieren ontvangen, het zal uit veel verschillende hoeken komen. En als je ervoor kiest om de waarheid te vermijden, die zowel schaduw als licht zal zijn, en je de schaduw wil vermijden, dan zul je machteloos voelen of je zult anderen ontkrachten.

Omdat die energie van Pluto ergens heen moet, het wordt nu vrijgemaakt, Pluto in Steenbok ging over het afbreken van de basis structuren, waar we al ons vertrouwen in hebben gesteld en vergeten dat we het vertrouwen in ons hart moeten stellen. En nu dat Pluto in Waterman loopt, Waterman de waterdrager word de wijsheid getoond die in ons zit door inspiratie en intuïtie die leidt ons naar bekrachtiging. Dus, wees open, groei brengt altijd verandering met zich mee.

Waterman is een lucht teken en beweegt zich heel snel, het is een opwindende periode. En als je te maken hebt met wat er moet worden vrijgelaten, dan moet je duidelijk hebben over hoe het daar kwam, dat het een soort programmering was, eerder in je leven of vorige levens. Dus elke keer dat je een gebrek ervaart, of dat je iets niet hebt, of niet genoeg hebt, je niet hebt wat je wilt, of een scheiding waarbij je je niet verbonden voelt.

Of niet in de flow bent, je niet gelieft voelt, of je voelt je beperkt, onbekwaam of onvoorbereid. Dit zijn tekenen dat je in je oude programmering zit en in de angst. En het is heel moeilijk om vooruit te komen, in feite is het echt onmogelijk als je bang bent om aanwezig te zijn en geïnspireerd, en vanuit je hart te leven. Dus deze angstprogramma’s ze bestaan niet in je hart.

Moed komt als je naar je hart toegaat. Hart gecentreerd bewustzijn brengt de moed om los te breken. En Waterman gaat echt de boventoon voeren in de jaren dat Pluto in Waterman is wat tot 2044 zal zijn. Je intuïtie, je innerlijke leiding, je verbinding met de mysteries van het universum, met de kosmos, deze zullen enorm groeien. En dit is ook te danken aan Saturnus in Vissen, omdat Vissen de mysteries vertegenwoordigt. Vissen staat voor onvoorwaardelijke liefde, het vertegenwoordigt het universum, het goddelijke, en Saturnus in Vissen zullen dat waarmaken. Omdat Saturnus alles waarmaakt.

De timing dat Saturnus in Vissen binnengaat terwijl Pluto een gebrek aan het gevoel van vrijheid, aan het opruimen is en ons laten beseffen dat we soeverein zijn. Dat je beseft dat je een innerlijke autoriteit hebt en dat je dus verantwoordelijk bent voor je eigen leven, dat wordt ook wel soeverein genoemd. En dat we kunnen vliegen en op avontuur kunnen gaan en die opwinding kunnen ervaren om helemaal in het moment te zijn. Die combinatie van Saturnus en Vissen die de ongeziene mysteries echt maakt.

Vissen draait helemaal om het hart, over onvoorwaardelijke liefde. Saturnus in Vissen geven de moed om open te taan voor begeleiding, om nieuwe dingen te proberen, om uniek te zijnen wanneer je vanuit je hart leeft, waar geen van die angstprogramma’s lopen heb je de moed om stappen te ondernemen om ver te onderzoeken om niet te worden beïnvloed of verward of afgeleid door verschillende gedachten, verschillende meningen die overal rond gaan.

Je zult niet overrompeld zijn, je zult niet boos worden als mensen anders denken, anders praten, er anders uitzien. Je wilt niet onderdrukken wie je bent, je zult vertrouwen op wat er in je hart leeft en op wat er in je doorkomt. En dan zul je zien, en dit is waar Pluto binnenkomt, je zult zien watje verbergt, wat je voor jezelf houdt, deze glorieuze uitdrukking van liefde en vreugde die er altijd is.

Pluto aan het einde van Steenbok vraagt je om te kijken waar je je klein voelt, of wanneer je iets doet wat je niet leuk vindt, wat ontkrachtend is, vergeet niet dat Pluto over macht gaat. Dus kijk nu naar die gewoonten, die je ervan weerhouden om meer passie te voelen. Pluto is heel erg gepassioneerd en dat is Vissen ook waar Saturnus doorheen beweegt. Passie komt uit je hart, het komt niet uit je hoofd, als je in je hoofd bent ben je in je angstprogrammering, je ervaart niet veel passie.

Dus het is heel erg belangrijk dat je weet dat wat je geneest in je hart stuurt rimpeleffecten. En dat rimpeleffect zal versterkt worden met Saturnus in Vissen. Omdat Vissen het teken is dat alles omvat, het waterteken dat Neptunus regeert omdat we allemaal een zijn. En dus wordt het tijd dat je begrijpt dat je een bent met alles, en dat alles een is met jou. En dat de rimpel effecten iedereen zo zullen beïnvloeden op een plek van goedheid en jezelf onderdompelen in oneindige mogelijkheden. En je innerlijke hulpbronnen en vertrouwen  op je gevoelens, en weten dat ze je een indicatie geven van de juiste energie.

Het helpt je om een verbinding te maken met je innerlijke goedheid en niet reactionair te zijn. Je wilt je voorstellen dat je altijd op de juiste plaats, op de juiste tijd bent, en dat alles is zoals het bedoeld is.

Dat je pijn kan worden genezen, dat je geheeld kan worden. Omdat het leven energie is, en je kunt ontvangen, je kunt uitzenden, de realiteit kunt kiezen, een omgeving kunt creëren, dit is allemaal in jouw handen. Dus de wereld is levend, het is pulserend, het communiceert met jou op elke moment, en het roept je op om met jezelf naar het nieuwe niveau te gaan. Het leven spiegelt je constant en je moet begrijpen hoe krachtig, bewustzijn is, het Waterman thema van wakker worden is, het wakker worden in bewustzijn. Je bewustzijn is de sleutel tot je hart. De sleutel tot een leven van vreugde. En zo aanwezig zijn dat je niks je meer in de weg staat.

Dus hier gaat het om, gemoedsrust, meer overvloed, genezing, dat zijn allemaal intenties, vrienden, begrip, ondersteuning, samenleving, alles wat te doen heeft met duidelijkheid. Krijg nu duidelijk wat je intenties zijn voor wat je zou willen ervaren als je welvaart wil ervaren, stel die intentie vast. Maar wees duidelijk over hoe je je voelt, het is geen keuze vanuit het hoofd.

Het gaat om jou en het gevoel voor dankbaarheid en het vertrouwen in je gaven. Vergeet niet om altijd te bedanken, vergeet niet dat jij het meest wonderlijke wezen bent. En als je wilt weten hoe krachtig je echt kan zijn in het spirituele leven en werk meld je dan aan voor een gratis strategiegesprek. Het zal je in de richting van je purpose wijzen. En meld je aan voor een gratis strategiegesprek

Mary van Belzen