Deze week vroeg een klant aan mij: Ik ben heel benieuwd of jij uit de horoscoop kan halen of het nu ook echt de tijd is om uit de kast te komen voor mij?

Ze bedoelde hierbij uit de kast komen met haar bijzondere gave.

Uit de kast komen, ook wel een coming-out genoemd (een verkorting van het Engelse coming out of the closet), is een uitdrukking die wordt gebruikt voor het moment waarop iemand ervoor kiest om openlijk voor de eigen geaardheid of identiteit uit te komen.

Het gaat in je eigen werk om je spirituele geaardheid.

‘Coming out’ wat staat voor jezelf presenteren en ’the closet’ wat staat voor geheimen openbaren, samengesmolten tot één gezegde. Zo is het gezegde ‘uit de kast komen‘ ontstaan.

Om met datgene wat je tot nu toe geheim hield, je bijzondere gave naar buiten te treden, in het openbaar.

We leven in een tijd van grote verschuivingen. Allerlei tegenstellingen komen steeds meer aan het licht.
Fraude, oplichting, strijd, milieurampen, het afbrokkelen van oude hiërarchische structuren: het is aan de orde van de dag.

Aan de andere kant komen onderwerpen als spiritualiteit, meditatie, bewustzijn, persoonlijke verantwoordelijkheid, intuïtie, leiderschap, gelijkwaardigheid, eigen bedrijven steeds vaker ter sprake.

We zijn onderweg van de oude structuren: concurrentie, economie en religie – gebaseerd op overheersing en hiërarchie – naar nieuwe vormen van samen leven en –werken.
Er ontstaan nieuwe gemeenschappen, waarin iedereen gelijkwaardig is en men elkaar ondersteunt.

Ik geloof dat ondernemers
– mensen met een eigen praktijk of bedrijf – de schakel vormen voor deze overgangen. Mensen met een eigen bedrijf hebben namelijk precies de goede karaktereigenschappen en mogelijkheden om die overgang te maken:

Ze zijn initiatiefrijk, koploper, ze doen dingen tegen alle verwachtingen in, ze zijn eigenwijs, doorzetters en heel vaak zijn ze begonnen aan hun onderneming omdat ze de drang voelden om het anders te doen, beter te doen.

Herken je dat?

Ik ben zelf ook zo iemand. Mijn bedrijf bestaat dit jaar 22 jaar. In die jaren heb ik het altijd anders gedaan dan van mij verwacht werd. Ik was altijd een pionier, een koploper op allerlei gebied.

Maar bij elke nieuwe stap was er weer een enorme angst.
Zoals die keer dat ik net mijn studie astrologie afgerond had. Ik woon in een keurige buurt in Amsterdam. Ik spijkerde mijn nieuwe bord aan de voorgevel. Daarop stond te lezen: Praktijk voor persoonlijke groei, astrologie consulten, coaching en advisering. Het moment dat ik naar buiten trad als astroloog. Wat was ik bang voor de reacties van de buren.

En juist op dat moment kwam mijn buurman voorbij lopen en zei: Zo heb je jezelf gepromoveerd? Ja! Zei ik geschrokken.

Later ging ik nog iets veel engers doen: werken als medium.
Dat leek nog zweveriger dan astrologie! En dat voor iemand die van huis uit verwacht wordt praktisch en nuchter bezig te zijn en waar de norm is om te werken in loondienst. ‘Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’   
Ben je opgegroeid met het idee om rustig aanwezig te zijn. Bescheiden te blijven en niet al teveel op te vallen?   Zeg nu eerlijk, bevalt het? Ben je daardoor volledig tot je recht gekomen?   Het recht om jezelf te ontplooien in alle opzichten. De onzekerheden nemen voor wat ze zijn, daar niet in te blijven hangen totdat het als een blok beton aan je been hangt. Dat blok dat je nog steeds met je mee sleept.

Bescheiden of zichtbaar worden Eerlijk, als je gewoon doet val je niet op, ben je niet bijzonder en val je niemand tegen. Je voldoet dan wel aan de verwachtingen van de mensen om je heen en ‘dat is toch al gek genoeg’? Het voelt misschien wel veilig maar wordt het niet tijd voor wat anders?

Zo is er bij ieder niveau telkens weer een grote angst om “uit de kast” te komen.

Dat houdt enorm veel mensen in de greep.
Ze blijven zich maar aanpassen, zelfs als ze al de stap hebben genomen om met hun eigen bedrijf te starten. En zelfs als ze er al jaren mee bezig zijn. En zelfs als het allemaal niet zo lekker loopt.

Maar uit angst wat “men ervan zal vinden” zijn ze soms liever bereid om hun droom op te geven,
hun bedrijf op te doeken, dan door de angst heen te gaan, op te staan en precies te laten weten hoe zij voelen en denken en waar ze van dromen.

Ik ken het zelf ook heel goed. Hoe lang heb ik niet op mezelf moeten wachten soms.

Maar hoe veel voldoening heeft het niet ook gegeven om telkens weer te gaan voor die droom om een grote bijdrage te leveren aan de wereld?
En de wereld te helpen helen?

Stel je voor:
je hebt een bijzondere visie, of
je hebt een bepaalde methode ontwikkeld, je bent er al jaren mee bezig;
of je wilt al heel lang een boek schrijven,
of je hebt een bijzondere boodschap waarmee je mensen zou willen inspireren; je hebt een scheiding meegemaakt,
of je hebt ontdekt dat je hoogsensitief bent, of dat je mensen kunt helen met massage, aura en chakra healing, of met engelen en gidsen werkt of met de energie van de oergodinnen of de kabbala, of je bent heel veel afgevallen dankzij een bepaalde methode en wilt daarmee ook anderen inspireren
of je “weet gewoon” dat jij er bent om kinderen te helpen
of dat voor jezelf kiezen een van de belangrijkste momenten in je leven is geweest en dus wil je voor anderen een schakel zijn,

Of, vul het eens in…wat is jouw boodschap, methode, taak in dit leven?


Kun je ooit gek genoeg zijn om dit allemaal naar buiten te brengen, groots en voor veel mensen?

Kortom: kom jij ook uit de kast?
En: wanneer is het zover?

Ik ben bereid om uit de kast te komen. Ik heb een aantal jaar geleden weer een stap gezet om spirituele astrologie en business coaching met elkaar te verbinden om de mensen in mijn doelgroep nog beter te kunnen helpen.


Mary van Belzen

P.S. Wil jij weten wat jou bijzondere gave is om daarmee uit de kast te komen?

Ik kijk graag samen met jou wat jouw volgende stappen zijn en hoe de astro coaching je daarbij kan helpen.

Je kunt je hier aanmelden voor een strategiegesprek.

  Is dit interessant voor je? Kijk dan even op mijn website, vergeet niet om mijn Facebookpagina te liken. Of meld je aan voor een gratis strategiegesprek.Astro-Essence
Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051 / 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl


Volg mij op: Social Media
Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀