Ik wou dat iemand me dit eerder had verteld.

Deze week vroeg een klant aan mij: Hoe trek ik meer klanten aan?

Ik ben heel benieuwd of jij uit de horoscoop kan halen of het nu ook echt de tijd is om uit de kast te komen voor mij?

Ze bedoelde hierbij uit de kast komen met haar bijzondere gave.

Uit de kast komen, ook wel een coming-out genoemd (een verkorting van de Engelse coming out of the closet), is een uitdrukking die wordt gebruikt voor het moment waarop iemand ervoor kiest om openlijk voor de eigen geaardheid of identiteit uit te komen.

In dit geval je spirituele geaardheid.

‘Coming out’ wat staat voor jezelf presenteren en ’the closet’ wat staat voor geheimen openbaren, samengesmolten tot één gezegde. Zo is het gezegde ‘uit de kast komen’ ontstaan.

Om met datgene wat je tot nu toe geheim hield, je bijzondere gave naar buiten te treden, in het openbaar.

We leven in een bijzondere tijd, een tijd van transitie en veel veranderingen.

Veel mensen ontdekken dat ze niet het werk doen wat ze graag zouden willen doen, of dat hun relatie niet meer werkt, of zijn op zoek naar zingeving.

Oude structuren vallen om van een samenleving gebaseerd op controle en macht, overheersing en hiërarchie naar nieuwe vormen van samen leven en –werken. Er ontstaan meer samenwerkingsverbanden, waarin meer gelijkwaardigheid is en men elkaar ondersteunt.

In de politiek, fraude, oplichting, strijd, oorlog, milieurampen, het afbrokkelen van oude hiërarchische structuren: het is aan de orde van de dag.

Aan de andere kant komen onderwerpen als spiritualiteit, meditatie, bewustzijn, persoonlijke verantwoordelijkheid, intuïtie, leiderschap, gelijkwaardigheid, eigen bedrijven steeds vaker ter sprake.

We zijn onderweg van de oude structuren: concurrentie, economie en religie – gebaseerd op overheersing en hiërarchie – naar nieuwe vormen van samen leven en –werken.
Er ontstaan nieuwe gemeenschappen, waarin iedereen gelijkwaardig is en men elkaar ondersteunt.

Ik geloof dat ondernemers
– mensen met een eigen praktijk of bedrijf – de schakel vormen voor deze overgangen. Mensen met een eigen bedrijf hebben namelijk precies de goede karaktereigenschappen en mogelijkheden om die overgang te maken:

Ze zijn initiatiefrijk, koploper, ze doen dingen tegen alle verwachtingen in, ze zijn eigenwijs, doorzetters en heel vaak zijn ze begonnen aan hun onderneming omdat ze de drang voelden om het anders te doen, beter te doen.

Herken je dat?


Ik ben zelf ook zo iemand. Mijn bedrijf bestaat dit jaar 24 jaar.
In die jaren heb ik het altijd anders gedaan dan van mij verwacht werd. Ik was altijd een pionier, een koploper op allerlei gebied.

Maar bij elke nieuwe stap was er weer een enorme angst.
Zoals die keer dat ik net mijn studie astrologie afgerond had. Ik woon in een keurige buurt in Amsterdam. Ik spijkerde mijn nieuwe bord aan de voorgevel. Daarop stond te lezen: Praktijk voor persoonlijke groei, astrologie consulten, coaching en advisering.

Het moment dat ik naar buiten trad als astroloog. Wat was ik bang voor de reacties van de buren. En juist op dat moment kwam mijn buurman voorbij lopen en zei: Zo heb je jezelf gepromoveerd? Ja! Zei ik geschrokken.

Later ging ik nog iets veel engers doen: werken als spiritueel coach.
Dat leek nog zweveriger dan astrologie! En dat voor iemand die van huis uit verwacht wordt praktisch en nuchter bezig te zijn en waar de norm is om te werken in loondienst. ‘Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’   

Zo is er bij ieder niveau telkens weer een grote angst om “uit de kast” te komen.

Dat houdt enorm veel mensen in de greep.
Ze blijven zich maar aanpassen, zelfs als ze al de stap hebben genomen om met hun eigen bedrijf te starten. En zelfs als ze er al jaren mee bezig zijn. En zelfs als het allemaal niet zo lekker loopt.

Maar uit angst wat “men ervan zal vinden” zijn ze soms liever bereid om hun droom op te geven,
hun bedrijf op te doeken, dan door de angst heen te gaan, op te staan en precies te laten weten hoe ze zich voelen en zeggen wat ze echt denken en waar ze van dromen.

Ik ken het zelf ook heel goed. Hoe lang heb ik niet op mezelf moeten wachten soms.

Had iemand mij dit maar eerder verteld, want op het moment dat ik authentiek werd en naar buiten durfde te treden en te laten zien wie ik echt ben en te gaan zeggen wat ik echt denk, trok ik heel makkelijk klanten naar me toe.

En hoe veel voldoening heeft het niet ook gegeven om telkens weer te gaan voor die droom om een grote bijdrage te leveren aan de wereld? En de wereld te helpen helen?

Stel je voor:
je hebt een bijzondere visie, of
je hebt een bepaalde methode ontwikkeld, je bent er al jaren mee bezig;
of je wilt al heel lang een boek schrijven,
of je hebt een bijzondere boodschap waarmee je mensen zou willen inspireren; je hebt een scheiding meegemaakt,
of je hebt ontdekt dat je hoogsensitief bent, of dat je mensen kunt helen met massage, aura en chakra healing, of met engelen en gidsen werkt of met de energie van de oergodinnen of de kabbala, human design, of je bent heel veel afgevallen dankzij een bepaalde methode en wilt daarmee ook anderen inspireren
of je “weet gewoon” dat jij er bent om kinderen te helpen of je liep vast in een maatschappelijk systeem dat niet voor jou werkt en waar jij je plek niet in kan vinden  of dat voor jezelf kiezen een van de belangrijkste momenten in je leven is geweest en dus wil je voor anderen een schakel zijn,

Of, vul het eens in…wat is jouw boodschap, methode, taak in dit leven?

Kun je ooit gek genoeg zijn om dit allemaal naar buiten te brengen, groots en voor veel mensen?Juist daarmee ga je je onderscheiden.

Kortom: kom jij ook uit de kast?
En: wanneer is het zover?

Ik ben bereid om uit de kast te komen. Ik heb een aantal jaar geleden weer een stap gezet om spirituele astrologie en business coaching met elkaar te verbinden om mensen in mijn doelgroep op de allerbeste manier te kunnen helpen.

P.S. Wil je leven en ondernemen onder jouw voorwaarden? Vraag hier je gratis strategiesessie aan met mij om te bekijken wat jouw mogelijkheden zijn.

 

Volg mij op: Social Media

Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin