Volle Maan en Maansverduistering in Schorpioen – 5 mei 2023


Op 5 mei hebben we een volle maan en maansverduistering om 19:34 uur op 14:58 graden in schorpioen. Dit wordt een intense periode.  

Het eclipsseizoen en de tweede eclips van 2023 staan op het punt te gebeuren.

Schorpioen is een teken van emotionele intensiteit, diep graven naar de waarheid en verborgen geheimen blootleggen. Dus laten we eens kijken hoe deze maansverduistering jou zal beïnvloeden en wat er gaande is in de kosmos.

Het eerste wat je kunt zien is dat de zon opposiet staat van de Maan. De Volle Maan heeft een dubbele intensiteit omdat het een maansverduistering is. Het is de laatste maansverduistering in Schorpioen. De verduisteringen gaan waar de Noordelijke Maansknopen naar toe gaan zodat je de kans krijgt om te transformeren in die gebieden van je leven.

Welk bewustzijn krijg je van deze ervaring? Iets in de huizen met Schorpioen en Stier zal in je horoscoop belicht worden.

Met Uranus die een belangrijke rol speelt in deze maansverduistering, zul je een diepere waarheid ontdekken die je uiteindelijk zal bevrijden.

In dit artikel bespreek ik de Schorpioeneclips, de laatste eclips in de Schorpioen/Stier-reeks (de laatste Stier-eclips zal plaatsvinden in oktober 2023).
Dit is een belangrijke maansverduistering want dit is een afsluiting van iets waar je anderhalf jaar aan hebt gewerkt.

Laten we kijken naar Uranus die loopt door de Stier tot 2026 en brengt een enorme verandering in het huis van je horoscoop. Stier houdt niet van Uranus, omdat Uranus abrupt veranderingen brengt. Stier houdt van dat wat alles veilig en vredig is, niet te veel verrassingen. Uranus houdt van verrassingen, en zegt dit deel van je leven is zo stil geweest, laten we iets veranderen.

Laten we de toekomst naar dat stabiele huis van je brengen, want als je daar stagneert, laten we de boel een beetje opschudden. Stier houdt daar niet zo van. Het huis waar je een stier hebt heeft enorme veranderingen ondergaan, vooral als je een Stier bent of een vast teken, Zon of ascendant in Stier, Schorpioen, Waterman of Leeuw.

We hadden wat verandering nodig om te kijken hoe we omgaan met onze hulpbronnen, waar je Stier hebt in je horoscoop dat zijn enkele van je middelen. We moesten ook naar ons financiële systeem kijken en ons realiseren dat we het juiste doen met onze financiën. Dus Uranus in Stier is die noodzakelijke verandering. Wanneer we de Volle Maan zien met Uranus erbij betrokken dan weten we dat er een verrassing zal zijn, dat er iets onverwachts zal opduiken.

We moeten naar dingen kijken vanuit een nieuw perspectief. Want Uranus geeft ons altijd de mogelijkheid om dingen in een overzicht te zien. Misschien hebben we dingen niet eerder gezien zoals nodig is. Misschien moeten we een ander standpunt innemen. Misschien moeten we iets overwegen dat we nog niet hebben gezien of bewust van zijn. De Volle maan zal het voor ons doen. Het zal ons helpen bewust te worden van iets in ons leven.

Het gaat erom dat we een nieuwe versie van onszelf creëren. Het gaat om je vermogen om verandering te omarmen. Omdat deze maansverduistering, dit is waar het allemaal om draait, zowel een maansverduistering, als een volle maan gaat allemaal over het loslaten. Het loslaten van de pijn die de Maan in schorpioen is. Intense emotionele pijn. Intense emotionele gekwetst zijn, intense emotionele wond. Over vertrouwen, jezelf niet vertrouwen, anderen niet vertrouwen, omdat we gekwetst waren.

We hebben allemaal de collectieve Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen, we doen al anderhalf jaar traumawerk, genezing, want we moeten helen als een collectief en als individuen. En hoe meer we helen, hoe beter we worden, hoe meer we vrij zijn en kunnen doen waarvoor we hier gekomen zijn. Dus dit werk is noodzakelijk.

Maar ik denk dat het nog niet is afgelopen, want we krijgen de eclips op deze graad van de dierenriem die Uranus het afgelopen jaar bezette en in vierkant met Saturnus stond. Want in 2021 stond Uranus bijna een jaar lang op ongeveer 15 graden en vierkant Saturnus, wat geen gemakkelijke tijd was met Covid, waarin veel van ons gestrest waren, we wisten niet wat de toekomst zal brengen.

Dus dit is een soort afsluitingsgraad in de kosmos die zegt dat je ergens bent afgestudeerd, en je bent nu op een andere plek. Dus misschien is de tijd om in je kracht te gaan staan, omdat Schorpioen erg sterk is, vastbesloten, gefocust, heel krachtig is. Het is tijd om je krachtige zelf te omarmen en in de betere versie van jezelf te stappen.

Laat los
Transformeer,
Stap in de betere versie van jezelf
Jij bent de alchemist van je leven
Emoties barsten uit in bewustzijn
Stier = wat is van mij, materieel, vredig
Schorpioen = wat is van jou, transformatie, intens

De volle maan werpt een licht op een conflict tussen verzamelen en delen
Wat van mij is wat van jou is en hoe kunnen we de middelen delen

Opnieuw je leven creëren dat is Stier, vanuit duurzaamheid, je vermogen om een vrediger, creatiever, natuurlijker  leven te creëren. Om een mooi leven te leiden ergens in de natuur en genieten van alle zintuigen en het goede dat het leven je te bieden heeft. Mooie dingen, maar grijp je het aan, grijp je de kans, en kom je opdagen, en heel je eerst jezelf en grijp je vervolgens de kansen die het leven je biedt.

Dus deze maansverduistering herinnert je er eigenlijk aan dat je de alchemist van je leven bent, wanneer je uitdagingen in het leven hebt, en zegt dit is me overkomen, dat is er gebeurd. Een aantal moeilijke verhalen, moeilijke ervaringen die je zijn overkomen, maar hoe ga je er mee om?

Het is tijd om je verantwoordelijkheid voor je leven te nemen en beseffen dat als je jezelf verantwoordelijk houdt dat dit niet betekent dat je geen trauma hebt opgelopen, maar hoe kun je reageren en leven met dat trauma en het helen, waar we dit leven echt kunnen genieten van de gaven en de mogelijkheden en de middelen die we hebben, dit is Stier, die gaven van jou, die unieke kwaliteiten die je met je meebracht zijn van jou, hoe ga je ze naar het volgende niveau brengen om te worden wie je bedoeld bent te zijn.

Jupiter gaat vlak na deze maansverduistering van Ram naar Stier voor een heel jaar. Dus voor de Stieren komt er een gemakkelijker tijd aan, na dit Uranus gedoe. Het is een magische tijd voor jou, je gaat een geweldig jaar hebben. En voor alle vaste tekens, Stier, Schorpioen, Waterman, Leeuw, je zult enige verlichting krijgen van die druk van Uranus die vierkant of opposiet stond aan jouw teken.

En met Cheiron in de Ram hielp ons, onze identiteit te helen, omdat we allemaal als een collectief moet herdefienieren wie we zijn. Als een collectief, als een gemeenschap en zeker als individuen. Wat betekent het om mij te zijn, wat betekent het om jou te zijn. En hoe draag je bij aan het grotere goed van iedereen. Dus dit gaat nog steeds door.

Noordelijke Maansknoop staat in de Stier, we bouwen allemaal aan onze nieuwe zekerheid, duurzaamheid en leven, levensstijl, wat voor levensstijl wil je hebben? En we hebben nog steeds Mercurius retrograde, die zal gaan tot 5 graden Stier en direct gaan op 14 mei  en dan is de weg vrij en je kun je vooruitgaan gaan. Tot 14 mei zijn dingen een beetje hobbelig met de Maansverduistering, dus als je iets nieuws wilt beginnen, wacht dan nog even tot Mercurius weer vooruit loopt.

In Oktober 2023 wanneer de Volle maan en Maansverduistering op 5 graden Stier staat zal er iets tot bloei komen dat nu wordt geïnitieerd met die Mercurius die op 5 graden komt, en de Noordelijke Maansknoop dichtbij genoeg om te zeggen, dit is waar je naar toe gaat.

Waar is 5 graden Stier in je horoscoop? Dit is iets waar je aan werkt, het heeft tijd nodig om te groeien. Dus wat is het waar je aan werkt, let op een maansverduistering is altijd een punt van verlichting, iets zien, dus wat kan je in je leven zien verbeteren?

Emoties kunnen heel intens zijn met die Schorpioen, hoe ga je om met je emoties? Het is tijd om te kijken hoe je omgaat met je emotionele mechanisme en hoe je omgaat met uitbarstingen van emoties, wat doe je als er teveel intensiteit is en teveel emoties, ga je naar de negatieve kant en zeg je: laten we alles breken, laten we wegrennen, laten we ons verstoppen. Laten we agressief zijn, laten we vechten. Of kijk je naar dingen die opkomen en hoe kan ik mezelf upgraden, waar heb ik mee te maken?

Mercurius in Stier zegt kalm aan, maak een plan, wees verstandig, wees praktisch. Praktisch zijn is belangrijk, wat het ook is dat je in je leven wilt creëren. Als je eenmaal een plan hebt, je weet waar je naar toe gaat, als je eenmaal een doel hebt, wat voor pad kan je er naar toe leiden.

Dus wees praktisch en kijk of je die emotionele uitbarstingen en het gevoel van verlies van controle kunt verbeteren en jezelf even op een halt zet en volwassener kunt worden met je emotionele reactie. De manier waarop je op het leven reageert is eigenlijk de controle die je hebt en het vertrouwen en het gevoel van zekerheid dat je hebt.

Als je van astrologisch werk houdt, raad ik je ten zeerste aan om mijn programma “De 10 Stappen Soul Challenge” te bekijken.
Het is een premium programma, 1-op -1 coaching, vol met inzichten en een werkboek, en het zal je naar een hoger en dieper begrip brengen van je horoscoop en astrologische timing.

De planeten zijn de klok van de kosmos en door te leren hoe het je horoscoop activeert, leer je hoe JIJ werkt.
Deze Challenge leert je hoe je beter kunt afstemmen op de natuurlijke cyclus van de planeten, evenals op het doel van je ziel.

GEBRUIK DIT PROGRAMMA VOOR JE BUSINESS TIJDENS DIT KRACHTIGE ECLIPSEIZOEN

Ik kijk ernaar uit je daar te zien!

Hier is een link naar het programma:
https://www.astro-essence.nl/astrologie-coaching/de-10-stappen-soul-challenge

Volg mij op @maryvanbelzen

Stuur een reply op deze mail of meld je aan voor een gratis strategie gesprek als je met mij in gesprek wil hierover.

Op een bezield bedrijf,

Mary van Belzen
Astrologisch Business Coach