Het is de laatste Volle Maan van het jaar op 27 december op 4.58 graden in het teken Kreeft om 1:33 uur. 

Wat zal het je brengen?

De Volle Maan in Kreeft staat tegenover de Zon in Steenbok. Zoals altijd met een Volle Maan, is de Maan op zijn helderst. De Maan voelt zich thuis in de Kreeft, dus je kunt je bezig zijn met hoe je je voelt, wat je aan het verwerken bent, je innerlijke wereld.

Het is een Volle maan en het kan veel emoties losmaken. Het vraagt om je terug te trekken op jezelf, even terug te kijken op 2023 om vervolgens plannen te maken voor 2024.

Het zal alles versterken wat je nog niet volledig hebt verwerkt of erkent. De Kreeft Maan gaat over het verleden en met Mercurius, Jupiter en Uranus retrograde, en tegen het einde van het jaar kan dit een periode zijn waarin je terugdenkt aan ervaringen uit het verleden, herinneringen en familiebanden.

De as van Kreeft is waar je vandaan komt, je familie en hoe je je verbonden voelt met je familie, of niet en heeft betrekking op de Steenbok, op waar je naar toe gaat, de ervaringen die de wereld je heeft geleerd.

Met de Zon die in tegenoverliggend teken Steenbok staat kun je er vanuit een volwassen perspectief naar kijken, ongeacht wat er eerder is gebeurd.

Zowel de Maan en Saturnus word ondersteund door Jupiter. Het geeft vertrouwen in wat je voelt. Je ziet dingen nu in een ander licht, dingen die je eerder niet zag. Met Jupiter in Stier wil je patronen uit het verleden, dingen die je hebt meegemaakt overdenken. Dat je dingen nu anders wil doen.

Dingen waar je aan vastklampte, het kan nu veilig voelen om dat los te laten.
De Maan in Kreeft vraagt je om je met je hart te verbinden.

Wat is voor jou de essentie van je leven, je werk, je relaties, je liefde? Leef jij vanuit jouw essentie, vanuit je hart? Je kernkwaliteiten? Dit is prachtig moment om je weer te verbinden daarmee. De koesterende zorg van de kreeft geeft je een thuis gevoel. Thuis zijn bij jezelf.

De volle Maan staat afgerond op 5 graden geeft in de numerologie het getal 5, dat betekent dat je echt los mag laten wat je niet langer dient. Het getal 5 staat voor vrijheid. Durf jij te kiezen voor vrijheid, voor een vrije rol, een vrij beroep? Of kies je nog steeds voor zekerheid en de, misschien wel gouden, kooi?

Waar kies jij voor?

Met ondernemende groet,

Mary

P.S. 20% korting op al mijn astrologie consulten t/m 31 december