Deze volle Maan op 7 maart om 13:40 uur (exact op 16’40 graden) zal het aarde element ten volle activeren. Je kunt je opnieuw verbinden met de aarde. Dit is een periode waarin je dingen tastbaar wil maken.

De volle Maan in Maagd met Zon in Vissen. Er is zoveel aan de hand met deze Volle maan. Volle manen zijn een perfecte tijd om in contact te komen met wat er ontbreekt, en om een bewustzijn te krijgen op bepaalde zaken. Ons vermogen om dingen volledig scherp te zien is altijd groter wanneer de Maan het helderst is.

Deze keer zien we een logische kant (Maagd) het opnemen tegen een emotionele teken (Vissen). Elke keer dat er een volle maan komt, krijgen we de kans om twee totaal verschillende energieën weer in evenwicht te brengen. Omdat je beide energieën nodig hebt om dingen harmonieus te laten werken.  

De Maagd, staat erom bekend om alles op te merken. Maagd is het teken van logica, organisatie, precisie en details. Hij is geweldig in het opmerken van de details en het organiseren van dingen tot in de puntjes. Terwijl de Zon in Vissen, niet naar de feiten wil kijken en gewoon naar zijn hart wil luisteren. Vissen geeft veel minder om de details en houdt ervan om naar het gevoel te luisteren en de creatieve energie te laten stromen.  

De Vissen-kant zal ons ertoe brengen om emotioneel naar dingen te kijken en Maagd – rationeel. Ons hart zal willen dat wat ons hoofd ons vertelt niet kan gebeuren. Het is een evenwichtsoefening die moeilijk kan zijn om doorheen te komen.  
De energie van deze Volle maan zal de essentie van beide tekens erbij betrekken en ons ertoe aanzetten om de juiste balans in ons leven te vinden. De ene persoon is misschien meer geneigd om naar de logische kant te kijken, omdat het makkelijker is om het praktische te doen. Terwijl de andere het moeilijk zal hebben om die gevoelens opzij te zetten en om te doen wat je hart wil.  

Het is op 7 maart Volle Maan. Het is de 6e volle maan op 16 graden. 1 + 6 = 7, Mercurius is conjunct Zon ook op 7 graden. En 7 is het getal van inspiratie, 7 staat voor de hemel en aarde. De 7 staat voor de spirituele verbinding. Dit betekent een enorme zuiverende Volle Maan. Ook omdat Saturnus op deze dag van Waterman naar Vissen verschuift. De Zon staat in Vissen. Vissen is het laatste teken van de dierenriem.

Saturnus zal op 29 graden 56 Waterman staan, Pluto zal op hetzelfde moment op 29 graden Steenbok staan. Steenbok is het teken waar Saturnus over heerst. Pluto is aan het einde van de cyclus waar hij aan begon in 2008. Pluto gaat de steenbok uit Saturnus de Vissen in. Vissen staat voor eindes, de Volle maan representeert eindes. 2023 bij elkaar opgeteld is een 7 jaar.

Maagd wil graag dienstbaar zijn om anderen te helpen op een reis van zelfontdekking gaan. Maagd is een aardeteken en aardetekens zijn erg praktisch. En Maagd houdt van logische analyses en wil er voor zorgen dat dingen efficiënt lopen. Saturnus in Vissen helpt je om op je innerlijke leiding te vertrouwen. Het vertrouwen op je verbinding met het universum, met het goddelijke zal enorm toenemen. Want we komen in een grote overgangstijd die leidt tot 2025.

Wanneer alle grote planeten die beginnen aan het einde van 2024 en tot juli 2025 van teken veranderen. Dus daar leidt het allemaal naartoe.
En Maagd zijn liefde voor persoonlijke groei, zelfbewustzijn is heel erg belangrijk op dit moment.

De Maan maakt een driehoek naar Uranus, en Uranus staat in Stier en dat creëert een aardedriehoek tussen Stier en Maagd. En dat met Uranus die verbonden is met inspiratie en verandering, vrijheid en jezelf bevrijden van die dingen die je tegenhouden.

Dit is een tijd om te genieten van je (innerlijke) ontdekkingsreis en ervoor te gaan en nieuwe dingen te proberen.
De Zon staat sextiel Uranus, dat betekent dat ze samen een mooie driehoek naar Uranus creëren en sta dus open voor ongewone ervaringen en vertrouw op je intuïtie.

De Zon en de Maan staan vierkant Mars en in een T-vierkant. Er zal en sterke emotionele focus, een gevoel van richting zijn zodat je opstaat en iets doet met de zeer creatieve energie. Wees niet ongeduldig of agressief, maar focus je op iets waar je warm voor loopt.  Dit is een zeer sterke impulsieve energie dus je gebruikt de energie op een productieve manier. Dat is wat Mars graag doet.
Venus staat conjunct Jupiter en Cheiron in de Ram, met Mars in een t-square is er veel Mars energie van een nieuw begin tijdens deze Volle maan in Maagd.

Jupiter en Cheiron vergroot je blikveld. Jupiter maakt dingen altijd groter en geeft je het grote uitzicht zodat je voorbij de horizon kunt zien. Dus lichaam, ziel en geest met Cheiron de gewonde genezer. Je krijgt een diep begrip van je leven. En Jupiter neemt je verder mee, naar verre landen, of gedachten die je niet had overwogen en je ontdekt nieuwe  perspectieven. Dus het herstelt een gevoel van vrede in je leven en relaties. Je ziet dat er veel meer mogelijk is dan je realiseerde.

Venus staat sextiel naar Mars, met al die Mars energie is er een sterke drang om hier vooruit te gaan. Venus sextiel Mars is echt geweldig, een sterk verlangen om je te verbinden met anderen. Voor genegenheid, voor samenkomen met anderen. Voor het waarderen van schoonheid en het oplossen van persoonlijke problemen. En voor loslaten en plezier hebben, je leven in vuur en vlam te zetten en creatief te zijn. Het is heel sensueel, liefdevol en leuk.

Venus en Mars vertegenwoordigen onze vrouwelijke mannelijke energieën en als deze samenkomen helpt het ons gewoon echt om ons verbonden te voelen.

Enjoy de Full Moon, ik wens je een mooi week!

P.S. Wil je alles weten over je persoonlijke horoscoop? Meld je aan voor een Astrologie Consult, Ontdek je Hoogste Potentieel

Mary van Belzen