De volle Maan in Ram vindt plaats op 29 september om 11:58 uur op 6 graden Ram.

Dit is de laatste Volle Maan vóór het eclipsseizoen. Deze Volle Maan zal invloed hebben op je emoties en zal je inspireren om gedurfde acties te ondernemen, je onafhankelijkheid te omarmen en de krijger in je aan te wakkeren.

Of je nu een Ram bent of niet, deze hemelse gebeurtenis zal zijn stempel op iedereen drukken. Het is een belangrijke Volle Maan, vooral in Ram, omdat het een heel belangrijk deel van ons leven belicht. Het benadrukt het zelf versus anderen. Je bent voortdurend in relatie met de wereld om je heen.

Of het nu een persoonlijke relatie is of een intieme relatie, een samenwerking of een platonische vriendschap. Deze Volle Maan zal de kern van relaties raken. De Zon en de Maan staan tegenover elkaar, dus je krijgt iets te zien dat je eerder niet zag.

Omdat de symboliek is dat er meer licht op de aarde is, zodat er iets voor jou belicht wordt.  En je beter kunt zien, wat soms zeer sterke emotie kan veroorzaken. Volle Maan is altijd een tijd van sterke emoties.  

Omdat je plotseling iets ontdekt of ervaart dat je nog niet eerder gevoeld hebt. En deze ervaring is altijd emotioneel bij een Volle Maan. Want de Maan vertegenwoordigt je emoties. En wanneer je emoties hoog oplopen, wordt je op de een of andere manier getriggerd.

De Maan staat voor je onbewuste programmeringen die je met je meedraagt uit je kindertijd. Dus kijk waar deze Volle Maan in je horoscoop staat, dit is het huis en levensgebied die voor jou zal worden benadrukt. Maar ongeacht waar deze zich in je horoscoop bevindt, het zal voor iedereen worden benadrukt, de as van Weegschaal en Ram.

Het relatiethema wordt versterkt door Pluto die vierkant de Noordelijke Maansknoop in de Ram staat en dus vierkant de Zuidelijke Maansknoop in Weegschaal en met Mars conjunct de Zuidelijk Maansknoop.

Hoe kun je samenwerken, als besties, goede partnerschappen, teamgenoten, beste vrienden. Romantisch of zakelijk, wereldwijd naties of individueel. Het is gewoon hoe we met elkaar overweg kunnen.

Je moet jezelf laten gelden, je hebt onafhankelijkheid nodig, je moet pionieren en beginnen. Op je instincten vertrouwen, je moet je eigen weg gaan. Je moet niet wachten en hopen en zoeken naar steun en begrip, en een gevoel van verbondenheid, maar echt in die mannelijke energie stappen. De energie van ‘ik ben’.

En je weet intuïtief en instinctief de beste weg vooruit. En hoe je dat kan doen en onafhankelijk zijn en je eigen weg gaan en ook aanwezig zijn voor partnerschap en relaties.

We hebben veel Uranus energie. Misschien voel je je plotseling geshockt. Onvoorspelbare en plotselinge gebeurtenissen van extreme aard die je van streek maken. Die te maken hebben met relaties, partnerschappen, financiën, waarden, zo ongeveer alles wat belangrijk voor je is wordt geüpgraded.

Waarom is dat zo? Het is Venus in Leeuw vierkant Uranus, precies op vrijdag. Mercurius in Maagd driehoek Uranus. Mars in Wegschaal inconjunct Uranus op zaterdag en zondag. Dus er is hier veel Uranus invloed. Mercurius staat maandag opposiet Neptunus.

Met Uranus, Neptunus en Pluto allemaal in de laatste graden, je kunt er de komende karen op rekenen dat ze allemaal op hetzelfde moment worden geactiveerd.

Maak je klaar voor de rodeo rit van je leven waar ALLES kan (en waarschijnlijk zal) gebeuren!

Ben je klaar om in het onbekende te duiken en te experimenteren met je toekomst? Om een mislukking te riskeren door op jezelf te ‘wedden’, op je vermogen om vol te houden en die stier naar de finish te rijden? Dat is Uranus in Stier, een wilde rit.

De kans die de aspecten van deze week je bieden is echte vrijheid, autonomie die je misschien nog nooit eerder hebben ervaren, samen met zelfacceptatie van jezelf zoals je bent met een ‘neem mij of verlaat mij’-houding die behoorlijk verfrissend kan zijn ( en eng). Ben je klaar om de inzet te verhogen, het bod te verhogen en je ‘buitensporige zelf’ te laten zien?

De Zon staat op 6 graden Weegschaal en de Maan op 6 graden Ram, dit is de as van relaties. Dus aan de ene kant wil je onafhankelijk zijn, wil je je waarheid spreken, wil je voor jezelf doen. Het is het ik-deel van jou.

En aan de andere kant wil je samen zijn, wil je een relatie. Je kunt of meer onafhankelijker worden en je vrijheid houden op een natuurlijke wijze, of je kunt meer afhankelijker zijn en in een relatie willen zijn.  Naar welke kant leun je meer? Of zit je in het midden en breng je de balans.

Maar het zal geactiveerd worden in je horoscoop. Dus de belangrijkste thema’s voor de Volle Maan is de Ram en gaat het over het zelf en zelfbevestiging en ik wil dit en dat. En aan de andere kant kameraadschap, saamhorigheid, relatie, wat moet je doen om een relatie te hebben.

Je moet een compromis sluiten, je moet onderhandelen, je moet naar het midden gaan en het eens worden over iets, waar je misschien niet 100% van houdt. Maar voor de relatie wil je het misschien doen. Maar tegelijkertijd wil je je onafhankelijkheid je eigen waarheid bewaren.

Hoe kun je je waarheid behouden, en je waarheid spreken? Hoe kun je ervoor zorgen dat er aan je behoefte wordt voldaan en nog steeds een mooie relatie hebben.  Dat is waar deze Volle Maan zal benadrukken. Hoe ga je deze dans doen tussen ik en wij?

Uranus staat driehoek Mercurius in een driehoek naar Pluto, dit is een grote aarde driehoek. Wat een grote hulp is bij deze impulsieve Volle Maan. Het zou wat frustraties kunnen geven, dat je je niet gehoord voelt, er niet aan je behoeften wordt voldaan.

Dat je ergens uit wil stappen, de Maan in Ram is ongeduldig en wil de dingen nu opgelost hebben. De enige tijd voor Ram is nu. Ongeduldig worden en geïrriteerd raken en reactief worden kan tot een uitbarsting leiden.

Maar met de grote aarde driehoek, met Mercurius de planeet van je vermogen om te communiceren en om helder te denken en met Pluto je vermogen om je ergens op te concentreren. In aarde helpt je om meer stabiliteit te creëren in plaats van irritatie. Het werkt kalmerend, je kunt de praktische kant van elke situatie bekijken.

Trek niet te snel conclusies, in je relatie en loop niet weg. Niet boos worden of gefrustreerd of woorden zeggen die je niet wil zeggen. Dan zul je er spijt van krijgen dat je die hebt gezegd, wees niet te impulsief. Neem de tijd om hier over na te denken.

Dus het beste advies voor deze Volle Maan is om kalm te blijven. Hoezeer die emoties ook opborrelen en je storen. Benut je kans van de aarde driehoek en denk hierover na, denk logisch en breng oplossingen.

Zie meer mogelijkheden,vraag jezelf af waarom deze situatie zich op dit moment in je leven afspeelt. Wat is de boodschap en wat is het geschenk achter deze situatie, wat leert het jou? Wat zie je nu over jezelf dat je moet leren? Meer dit of dat zijn, wat is er aan de hand?

En waarom wordt je zo getriggerd? Waarom ben je zo reactief, omdat de Maan is reactief, en waar je Ram in je horoscoop hebt, je zult daar reactief zijn. Dus kijk daar eens naar, wat is de leerervaring, waarom ben je reactief, wat zit er onder de trigger, wat houd je vast? Is het een overtuiging daar moet je misschien op letten, je kan die overtuiging in balans brengen met jezelf.

Daarvoor een andere reactie creëren voor jezelf. Want elke keer als je reactief bent, is er iets onopgelost in jezelf. Dus wat is het? Een Volle Maan is altijd een mooi moment om te ontdekken wat het is.

Deze Volle Maan is zo belangrijk, Volle Maan staat op 6 graden Ram en de Noordelijke Maansknoop staat in Ram die een signaal geeft aan het collectief. En zegt: hallo allemaal, jullie moeten erachter komen wat je kernidentiteit is en je waarheid laten gelden.

Spreek je waarheid en kijk naar Cheiron, die staat bijna exact tussen de Volle Maan en de Noordelijke Maansknoop en zegt: laten we die gewonde identiteit helen. Want elke keer als je reactief bent, vooral emotioneel dan betekent dit dat je dat deel niet bezit.

Dat je zegt: wat zijn jou of mijn behoeften in een relatie. Als je het op een hele rustige manier zegt, op een praktische manier met de grote aarde driehoek. En je partner of andere mensen horen je, dit bevestigt je waarheid.

Dus hoe kun je duidelijker worden om je uit te drukken, met Mercurius in de grote aardedriehoek en zeggen wat je moet zeggen. Maar het is hoe je het zegt, als je het zegt vanuit een emotionele uitbarsting, dan zeg je het misschien niet op de juiste manier en kun je schade veroorzaken.

Dus denk na over die dynamiek in jezelf. Wat moet je duidelijker en op en heel andere manier zeggen? Om verandering teweeg te brengen. Waarom wil je dingen zeggen, omdat je die relatie of dat contact wil evolueren naar een plaats met meer balans, meer harmonie, meer liefde, meer samenwerking, dit is zijn de eigenschappen van de Weegschaal. De Zon staat in Weegschaal.

Met Mars op de Zuidelijke Maansknoop in Weegschaal. Zijn voornaamste wens is om samenwerking tot stand te brengen. Mars is de heerser van de Maan in Ram, Mars staat op de Zuidknoop en zegt: ik zal wat frustratie creëren in relaties, ik ben gefrustreerd, hier zijn mijn frustraties.  Ik wordt niet gehoord, dit is niet eerlijk, het gaat over gerechtigheid, dit is niet eerlijk, wat is er aan de hand?

Het is een relatie van wederzijdse afhankelijkheid, of je geeft teveel of je krijgt te weinig. Wat het ook is, of je partner klaagt of een soort van relatie klaagt dat er geen eerlijkheid of rechtvaardigheid in die relatie zit. En dat Mars een krijger is en niet echt een luisteraar.

Mars is die impuls om te nemen en Weegschaal wil het niet nemen, het wil een meer evenwichtige situatie creëren, meer harmonie. Dus Mars op de Zuidknoop zegt: laten we onderzoeken wat je reactieve mechanisme uit het verleden is. Vanuit je conditionering vanuit je thuis, van dingen die je in je leven hebt opgepikt.

Wat is deze conditionering, ben je codependent, Weegschaal? Geef je teveel? Heb je gezonde grenzen, Weegschaal? Wordt je geactiveerd door onrecht dat je waarneemt of is het echt waar?

Dus als je vastloopt en vastzit in routines, oogkleppen op hebt en je gestopt bent met experimenteren en stopt met buiten je box te kijken omdat het zo vertrouwd is.

Wat er dan gebeurt is dat Uranus binnen komt en je schokt, en je stel voor plotselinge extreme situaties, onvoorspelbare gebeurtenissen. Dat iemand je verlaat, of je wordt ontslagen of je huis kwijt raakt, ervaringen die je overweldigen.

Dus als je te gefixeerd bent, als je uit angst blijft waar je zit, of op een bepaalde manier te zijn, of om vol te houden en vast houd aan een zinkend schip, of de muren komen op je af, en je zegt nee ik zink naar beneden met mijn schip dan ervaar je meer schokken, wat kan leiden naar meer pijn.

Dus wat Uranus je leert is dat je goed om kunt gaan met veranderingen, accepteren van veranderingen, flexibel zijn, bereid zijn om te experimenteren, nieuwe dingen proberen. Nieuwe manieren, nieuwe wegen. Dit is wat je wordt gevraagd om te doen, om elkaar te tolereren en jezelf te zijn.

Ga het onbekende in en experimenteer, omdat er meer in je zit, er is meer in het leven, er is meer potentieel, je ben tot meer in staat dan je dacht, je bent groter dan je dacht. Dus doe het allemaal!

Alles is mogelijk. Uranus is de planeet van bevrijding door niet gehechtheid. Dus als je bereid bent om los te laten, je dichter bij je waarheid komt. Je komt dichter bij een leven dat je eigen grootsheid weerspiegeld, je unieke gaven en levensdoel.

Dus ga ervoor!

Happy Full Moon,

Mary

P.S. Meld je aan voor een gratis strategiegesprek om te kijken hoe de Astro coaching je daar bij kan helpen.