De volle roze Maan op 6 april staat in Weegschaal om 6:34 uur op 16:07 graden. Deze heeft zijn naam te danken aan een roze wilde bloem Phlox subulata die deze maand bloeit.

Het is de zevende Volle Maan op 16 graden op een rij.

Weegschaal gaat over de harmonie, balans, relaties. Vooral intieme 1-op-1 zakelijke en persoonlijke relaties. Rechtvaardigheid alles wat te maken heeft met schoonheid, kunst en vrede. Creativiteit, liefde, romantiek. Daten, samenwerken, counseling en adviseren.

Waar doe je meer van of minder van, met wie wil je meer of minder tijd doorbrengen. Waar je op dient te focussen waar je niet op je focussen. Wat er moet verdwijnen uit je leven om harmonie en balans te krijgen.   

Elke Volle Maan heeft haar eigen Thema. Elke Volle Maan in Weegschaal is een kans om ons te verplaatsen in andere mensen. En begrijpen waar zij vandaan komen. Deze Volle Maan helpt je om veel bewuster te zijn van je relaties. Het helpt om elkaar beter te leren begrijpen. Het helpt om compassie te hebben. Ook van alles wat je onbewust projecteert op anderen, sommige van onze onopgeloste angsten. Dingen waar je niet bewust van was. Dat wordt nu heel belangrijk.

De Zon staat in het teken Ram en gaat over de IK gerichtheid tegenover het teken Weegschaal de WIJ gerichtheid. Het gaat om de balans tussen autonomie en afhankelijkheid. En dat je gaat kijken van wie wel en wie niet.

Wie neem je mee en wie laat je achter. Bij wie kan je echt jezelf zijn. Als je niet met die relatie resoneert, is het gewoon niet de bedoeling dat die relatie wordt voortgezet. Het kan een intieme relatie zijn, een zakenrelatie, een werkrelatie, een familierelatie, of vriendschappelijk. Misschien ben je bepaalde mensen ontgroeid en zit op een ander level dan dat zij zitten en is het tijd om afscheid te nemen.

Welke relaties versterken jou, tillen jou op. Welke relaties zorgen ervoor dat je steeds spanningen ervaart. Of je niet genoeg voeding geeft. En maak dan een keuze wat je met die relatie wil.

We hebben de Zon conjunct Jupiter, de planeet  van geluk en vreugde, en conjunct Cheiron, die staat voor genezing en staat in Ram tegenover de Maan in Weegschaal. Dus we hebben veel Ram energie in deze Volle maan in Weegschaal. De Ram is heel uniek, heel erg in het voorwaartse momentum, het is een beslissend moment om iets door te zetten. Dit zijn mijn ideeën en ik zou ze graag willen implementeren, en geen tijd verspillen om dat te doen.

Dus met deze Volle Maan in Weegschaal, kun je duidelijker zien waar je uit balans bent, zodat je je koers kunt wijzigen en je evenwicht kunt herstellen. Dat geeft je veel moed en geeft je genezing, en heel veel vreugde. Het maakt het allemaal intenser. Dit is de zevende opeenvolgende Volle Maan op zestien graden sinds de Volle Maan in de Ram in oktober 2022.

Het getal zestien bij elkaar opgeteld is zeven. En 2023 is een universeel jaar van zeven. Dus dit benadrukt het getal zeven. En zeven is het getal om de hemel op aarde te brengen. Zeven is erkennen dat je altijd verbonden bent met de hemel in je hart, want daar komt de bron van liefde vandaan. Die hemel wordt gecreëerd door meditatie, is nauw verbonden met meditatie zowel als intuitie.

Zestien gebruikt intuïtie om uitdagingen te omzeilen, zeven gebruikt meditatie om in sereniteit en vrede te zijn, om inspiratie te kunnen ontvangen, intuïtieve downloads. Het kan een ontdekking zijn, zeven is verbonden met wetenschap vanwege het onderzoeksaspect. Zeven staat voor het luisteren naar je intuïtie, de zeven zegt is dat je buiten in de natuur moet zijn als je kan, zoveel mogelijk afstand nemen van technologie om de schoonheid van de natuur echt te waarderen.

En als we dan kijken naar Jupiter conjunct de Zon en opposiet de Maan. Jupiter is de energie van gelukkig zijn, het draait allemaal om optimisme en groei. Het is een spirituele planeet omdat het ook om hoop en geloof gaat, en er is een gevoel van vervulling en verbinding met de bron door vreugde. Dus vind je deze elementen in je leven van genereus zijn en ontspannen, en laat j e heel open zijn om te delen, zodat je communiceert met je hart en ziel.

Het maakt je bewust van het belang van dankbaarheid waar Jupiter mee verbonden is, dus het is belangrijk om die dankbaarheid ook uit te spreken als een dankbaarheidmantra vlak voor het slapen gaan en als je net wakker wordt. Het is een instant manier om uit het afgescheiden gevoel, je gefrustreerd of boos voelen te stappen. Om in de balans te komen van de Weegschaal. Dus er is geen scheiding. Dus dit is een kans om in die goede energie te komen.

April 2023 is een elf universele maand, elf samen opgeteld maakt twee, en twee is het getal van balans, net als Weegschaal. Weegschaal en het getal elf gaan beide over in balans zijn. Elf de poort volledig openen naar het huidige moment waardoor je in balans kunt zijn. En Weegschaal is heel erg afgestemd op luisteren. Weegschaal bevrijdt wanneer je luistert en accepteer naar wat het is dat je ontdekt. Het leven accepteren zoals het is, mensen accepteren zoals ze zijn. Jezelf accepteren zoals je bent is de sleutel tot innerlijke vrede.

De heersende planeten van De Maan opposiet Zon zijn Venus en Mars. Venus staat in haar eigen teken Stier en Mars heeft net Tweelingen verlaten en staat in Kreeft. Dus we hebben het teken van de moeder, Mars in Kreeft, en Venus in Stier activeert de vrouwelijke en moederenergie in  grote mate voor ons allemaal. Deze Volle Maan in Weegschaal vraagt ons om voor onszelf te zorgen, en te kijken naar de energie waarin je jezelf onderdompelt.

Je bent nu meer gevoelig voor energieën en vibratie, voor frequentie, voor anderen, media, van je omgeving, van geluiden, van geuren, van alles waar je aan deelneemt. Of het nu visueel is, alle vijf zintuigen en je zesde zintuig. Dus voor Venus en Mars die het samenvoegen van mannelijke en vrouwelijke in ons hart. Dit is heel belangrijk want in onze cultuur is het patriarchaat dominanter geweest en dat komt nu in evenwicht.

De vraag is: hak je knopen door en maak je keuzes voor jezelf? Of pas je je liever aan, om het anderen naar de zin te maken?

Het is een periode waarin je het evenwicht in jezelf en je leven vind. Je trekt je minder aan van de mening van anderen.

Zodat jij je droomleven en business kan creëren en bezig zijn met jouw unieke gaven.
En ik heb een Soul Challenge programma gemaakt die ingaat op hoe je jouw hoogste potentieel kunt bereiken.
 
Als je gaat ondernemen vanuit jouw werkelijke talenten en levensdoel krijg je meer vervulling, rijkdom en vrijheid.
 
Ontdek jouw unieke TALENTEN, speciale GAVEN EN LEVENSDOEL, je hoogste potentieel.
 
Wat is jouw purpose in life? Wat wil je echt van binnenuit? Wat is werkelijk belangrijk en betekenisvol voor jou?

Is dit interessant voor je?

Meld je aan voor een gratis strategiegesprek om te kijken hoe de Astro coaching je daar bij kan helpen.

Een Happy Full Moon, en een heel goed paasweekend alvast!

Mary van Belzen