Als je je unieke kwaliteiten niet kent, is het runnen van een bedrijf een worsteling. Ik zie het vaak om me heen. Coaches, therapeuten, adviseurs, ze werken te hard. Hoe meer ze doen en hoe harder ze werken, hoe meer klanten ze krijgen en hoe drukker ze het hebben.  

Maar ze blijven op zoek, want het werk put hen uit. Niet alleen omdat ze te hard werken – ik geloof niet dat je uitgeput raakt van hard werken alleen. Maar hun leven is niet in balans: het word beheerst door werk. Continu jagen en presteren vervuld hen niet.

Veel ondernemers lopen hierin vast. Ze komen niet verder en vervullen niet hun potentieel. Waarom is dat?

Hier een voorbeeld uit de praktijk waarom mensen niet doorbreken met hun bedrijf, en wat je eraan kunt doen om wél richting een goed inkomen te gaan.

In het verlangen om zelfstandig te worden kun je doorschieten en als het ware ‘te doelgericht‘ zijn. Niet dat je geen actie moet ondernemen, integendeel. Maar zodra jij je teveel focust op de resultaten ga je daarmee op de rem staan. Het nieuwe ondernemen is vanuit passie en betekenis.

Waar het om gaat in het nieuwe ondernemen is dat je iets in jou gaat volgen, je innerlijke leiding, en logica enigszins loslaat. Dat jij dat doet wat in jou zit en dat te voelen en naar buiten te brengen.

Door de vrouwelijke energie te omarmen. Niet op wilskracht en forceren door te doen, maar ook door achterover te leunen, door meer te zijn.

Astrologie leert je te leven en te werken vanuit je hogere zelf. Van wie jij in Essentie bent en hoe je kan leven en werken van daaruit. Dat is wijsheid ontwikkelen.

We gaan eerst terug naar de basis, naar wie jij bent. Terug naar de kern van jouw wezen. Je essentie. En welke essentiële kwaliteiten bij jou horen. En ook je talenten en levensdoel, je purpose.

Kwaliteiten zijn persoonlijke eigenschappen die iets zeggen over wie je bent, bijvoorbeeld ‘gestructureerd’, ‘expressief’ of ‘empatisch’. Het zijn kenmerken die niet zijn aangeleerd, maar die je van nature in je hebt. Je hoeft er dan ook niet je best voor te doen om ze in te zetten.

Waarom je je grootste kwaliteit zelf niet ontdekt

Je talenten krijg je meestal mee van je ouders en voorouders. Dat geldt niet voor je grootste gave. Je zielskwaliteit is kosmisch bewustzijn waarmee je op aarde komt. Het is een buitengewone en heldere kwaliteit die je hebt en die voortkomt vanuit je essentie.

Kosmisch bewustzijn dat je al opgebouwd hebt. (uit vorige levens) Het is je oerbewustzijn dat is, was en altijd zal zijn. Het is je kernkwaliteit. Deze kwaliteit is verbonden met je essentie en brengt een essentiële gave voort.

Je verdient het makkelijkste je geld met je grootste gave. Je doet wie je bent en je doet het moeiteloos. Het ingewikkelde is alleen, dat je grootste gave verborgen zit onder je grootste verdriet.

Hoe ontdek je je grootste kwaliteit?

Ik begeleid Marianne. Ze heeft een moeilijke relatie met haar moeder. Alles wat ze voorstelt aan haar moeder, wijst ze af. Ze is in essentie ontkend door haar moeder. Ze vindt het moeilijk om zich voor mensen emotioneel open te stellen. Ze voelt zich afgewezen, niet gezien en niet gehoord. Door de afwijzing kon ze niet helemaal zichzelf zijn.

Ook in haar huwelijk waarop na 15 jaar een scheiding volgde, voelde zij zich opnieuw afgewezen. En op het gebied van werk, vroeg ze zich af waarom ze nog steeds geen succesvol bedrijf heeft.

Ze straalt warmte uit, rust en zorgzaamheid, maar ook leiderschap. Mensen voelen zich veilig en thuis bij haar. “Ja, dat zeggen anderen ook” zei ze toen ik dat benoemde. Daarbij heeft ze een aangeboren psychologisch inzicht. Mensen komen altijd naar haar toe vertelt ze, met vragen over relaties, familie, werk.

Uit haar geboortehoroscoop lees ik dat ze een bijzondere gave heeft om te zien wat zich afspeelt binnen families. Haar kracht ligt in haar heldere kijk op familiepatronen. Ze is coach, en heeft jarenlange consulten gegeven in numerologie, meditaties, retraites en workshops gegeven over thuiskomen bij jezelf. Maar wilde haar praktijk verder uitbouwen en meer naar buiten treden.

Wat haar volgende stap is? Mensen begeleiden in het oplossen van trauma’s van voorouders d.m.v. coaching en retraites geven in Portugal.

Hoe gespannen of moeilijk de band met haar moeder ook was, het is altijd mogelijk om er kracht uit te halen. Kinderen van afwezige moeders zijn bijvoorbeeld vaak zorgzaam. Ze hebben zorgkwaliteiten en zijn zich erg bewust van anderen hun emotionele behoeften, juist omdat ze het zelf niet kregen. Ze kunnen anderen met een gebrek aan geborgenheid en thuisgevoel het gevoel van veiligheid en geborgenheid geven.

Hoe ontdek jij je zielskwaliteiten?

Je talenten ontdekken is niet heel moeilijk. Die kun je vinden door een test te doen op internet.

Maar waar de passie vanaf straalt? Dat zijn je zielskwaliteiten!

Hoe je die ontdekt? Daar help ik je graag bij. Ook om je grootste gave te ontdekken, waar je het makkelijkste je geld mee verdient.

Hoe? Heel makkelijk!

Ik leg je uit, hoe je met je gave en je zielskwaliteiten vanuit jouw purpose een bedrijf kunt bouwen.

Geef je hier op voor een gesprek als jij hier mijn persoonlijke hulp bij wil.

En als laatste wil je uitnodigen om mij te volgen op Instagram door hier te klikken, dagelijks updates!

Een fantastische jaarwisseling toegewenst!

Mary van Belzen