Vorig jaar was ik Marjoleen aan het coachen op het vinden van haar zielsmissie. Ze vertelde dat ze tot dan toe veilig in loondienst zat waar ze werkte als manager in een baan waar ze toch al niet gelukkig mee was en dat haar werk stopte en dat ze de urgentie voelde om voor zichzelf te beginnen.

En dat zij mensen wil helpen die niet op hun plek zitten in hun baan en wat ze nou eigenlijk echt willen gaan doen en waar ze nou het beste tot hun recht komen. Met systemisch werk en familieopstellingen.   Marjoleen kwam bij mij met de vraag: Dat zij in het bedrijfsleven zat en dat ze er niet thuis hoorde. En dat ze een studie volgde systemisch werken voor organisaties. En dat zij meer ziet en meer voelt dan anderen en waarom ze dat heeft en met welk doel? Waar ze steeds tegenaan liep was dat ze ‘niet analytisch genoeg’ is, als HSP’er is zij intuïtief en voelt en ziet zij meer dan ‘haar hoofd registreert’.  

De keer daarvoor dat ik haar sprak zat ze nog vast in loondienst en kon ze ‘alles nog rustig uitzoeken’ vertelde ze me. Het leek wel of er een kruispunt was en er een keuze gemaakt moest worden. In loondienst werken en in het bedrijfsleven was niet haar uitdaging vertelde ze. Haar valkuil was dat ze altijd werk zocht in loondienst. Haar comfortzone.   Het kruispunt was dat ze nu twee dingen kon doen of ze koos voor ‘de veilige weg’ en zou gaan solliciteren en een baan oppakken dat haar ‘rust’ zou geven. Of ze melde zich aan voor een uitkering om een periode te overbruggen om voor zichzelf de ruimte in te nemen om haar ambities waar te maken.

Vanuit haar geboortehoroscoop gezien is zij een organisator en vormgever. Haar kwaliteit is besturen. Haar kracht is om gezag uit te oefenen. Ze heeft ze een helder inzicht in maatschappelijke structuren. En voelt ze glashelder aan hoe de gemeenschap in elkaar zit, zo ook de organisatie. Ze heeft een helder bewustzijn op de maatschappij en voelt zich er verantwoordelijk voor. Het ‘probleem’ was dat ze zich over het algemeen niet thuis voelde in de maatschappij.   Dat komt omdat ze dwars door de organisatiestructuur heen kijkt en dat haar daarom dingen opvallen die anderen niet opvallen. Ze ziet vooral wat er mis is en hoe het beter kan. Dat aangeboren inzicht heeft ze al, maar de kennis over de details moesten opgebouwd worden en leren door ervaring op de werkvloer.  

Ze is geboren om met hart en ziel te werken. Met een sterk verlangen om onder haar toedoen de wereld een stukje beter te maken. Het is haar taak om zich in te zetten zodat iedereen zich op zijn plek voelt. Zij weet hoe het voelt om een werkplek te hebben waar zij niet op haar plaats is. Ze heeft een enorme dosis praktijkervaring opgebouwd en er begon een weg naar boven. Het gaat om de wisselwerking tussen de maatschappelijke structuur en de menselijke structuur. Als de organisatie van het werk verandert dan werken mensen er met meer plezier.  

Ze heeft een passie voor eigen werk. Ze wil impact hebben vanuit een positie die ze zelf gecreëerd heeft. Dat vraagt dat ze zelf de structuur moet aanbrengen. Ze past daarom niet op een reguliere manier in de maatschappij en past niet in een baan in loondienst waar ze een bestaande structuur moet volgen. Er is geen enkele vacature die bij haar aansluit, dat is ook niet de bedoeling. Voor de omslag begreep ze niet waarom ze al die ellende moest meemaken, na de omslag heeft ze door waarom het zo heeft moeten zijn. Als het niet zo gelopen was had ze nooit begrepen dat er op dit gebied veel hulp nodig is. Ze ontdekte door dit proces haar unieke rol in de maatschappij.  

Met haar levensdoel is het haar uitdaging dat ze haar helderheid met betrekking tot maatschappelijke structuren en organisatie structuren tot uiting gaat brengen op het innerlijk, op het psychologisch vlak om zo werk en privé in balans te brengen. Door familiepatronen, de psychologische pijn zonder dat men daar bewust van is, geven conditioneringen en overtuigingen die de maatschappelijke groei blokkeren.  

Het ontslag was een enorme klap voor haar en pijnlijk. Maar ze voelde enthousiasme door ons gesprek en om helder te hebben wat haar echte talenten zijn en wat haar missie is en ze wilde graag een nieuwe richting inslaan. En het werk gaan doen wat ze het allerliefste doet. Tegelijkertijd voelde ze angst en weerstand en vond ze verandering ook spannend.

Ze vondt dat de wereld best wel wat vriendelijker mag zijn, met meer liefde. Wat haar raakte is hoe wereldleiders soms met mensen omgaan. Dat er vluchtelingen in bootjes verdrinken.  

Ze dacht dat ze nog een vervolg opleiding systemisch werk nodig had voor ze kon beginnen. Denken dat je nog meer vakkennis nodig hebt en dat je dan alles weet is een valkuil. Nog meer kennis ging haar niet helpen. Wat ze nodig had waren vaardigheden, ondernemersvaardigheden. Het ging om het DOEN, om haar vak uit te oefenen waar zij voor opgeleid is.

Ik ben niet goed genoeg…
Ik heb nog niet alle kwaliteiten die nodig zijn…
Ik heb te weinig kennis…
Ik moet nog een opleiding volgen
Er zit niemand op mij te wachten…

Er zijn al veel coaches die hetzelfde doen…
Ik heb een baan nodig om geld te verdienen…
Het voelt ongemakkelijk om geld te vragen…
Ik ben nog niet klaar…
Het lukt mij niet…


Zijn deze beperkende overtuigingen herkenbaar voor jou?

Je hebt een innerlijke criticus – een innerlijke stem waarmee je tegen jezelf praat die zegt het moet beter, sneller, mooier, origineler, grootser…. Met als gevolg dat je de lat zo enorm hoog hebt gelegd en allerlei beperkende overtuigingen hebt waardoor je vervolgens het gewoon weer niet gaat DOEN.

Marjoleen had hier óók enorm veel last van.

Ze wilde groeien met haar praktijk maar er waren beperkende overtuigingen die haar tegenhielden in dit proces. Ze was opgeleid als systemisch werker, alleen geloofde ze niet in haar talenten. Ze raakte enorm gefrustreerd en wilde weer een zijweg inslaan naar een baan in loondienst.

Dus ik hielp haar hierbij. Ze kwam in een stroomversnelling. En! Ze groeide enorm! Ze heeft nu haar eigen praktijk die zeer succesvol genoemd mag worden.

Marjoleen ging niet langer focussen op zekerheden zoeken buiten zichzelf, maar ging verder met het uitwerken van haar geweldig mooie ideeën. Ze ging weer DOEN!

Wil jij ook leren hoe jij jouw beperkende overtuigingen ombuigt? En het ook gaan doen en voor je waarde gaan staan?

Dus ga je wachten op betere tijden OF ga je nu aan de slag en doen waar je goed in bent?
Meld je aan voor een gratis strategie gesprek en we bespreken alle stappen die hiervoor nodig zijn. Zodat jij ook een bloeiende praktijk neer kan zetten.


Mary van Belzen
Astro-EssencePS. Heb je vragen, laat het me dan weten, ik help je graag verder! Ik ben op werkdagen bereikbaar van 9 uur tot 17 uur via telefoonnummer 06 29 02 89 24

Astro-Essence – Praktijk voor Astrologie & Coaching
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam – 020-6124051 – 06-29028924e-mail: info@astro-essence.nl – website: www.astro-essence.nl

Ik ben Mary van Belzen, spiritueel astrologe en businesscoach. Ik heb meer dan 19 jaar ervaring om ambitieuze coaches, therapeuten en andere dienstverleners te helpen hun bedrijf te bouwen en geef graag inzichten, ideeën, kennis en inspiratie aan je door.

Mijn persoonlijke missie is om ondernemers te helpen bij het ontdekken van hun unieke kwaliteiten en hun eigen werk creëren dat in overeenstemming is met hun levensdoel en daarmee een goed inkomen verdienen.❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀