December 2010

Het jaar 2010 is bijna ten einde, de dagen zijn kort en koud, ik krijg weer zin in kaarsjes op tafel en gezelligheid. Sinterklaas is net weer vertrokken, en het kerstfeest komt er aan! Met kerstballen in de boom, knusse momenten en misschien ook cadeautjes voor dierbaren.

Dit is ook dé tijd van het jaar van afronding en bezinning. Een tijd om een na te denken over welke richting je opgaat in je werk. Je hebt misschien al een hele tijd dingen op je lijstje staan… Je bent op zoek naar manieren om je te ontwikkelen en vraagt je af wat voor jou nu een goede stap kan zijn. Je wilt je werk eens onder de loep nemen, je doelen aanscherpen. Je wilt nu eindelijk eens een begin maken om je eigen producten en diensten te gaan creëren om leuker werk te krijgen waarmee je jezelf onafhankelijk maakt van werkgevers.

Je ontkomt niet aan keuzes maken in je werk. Welke richting ga je op?
Heb je de neiging om werk en spiritualiteit, werk en ziel, van elkaar gescheiden te houden? dat is jammer. Voor jezelf, als je daardoor zielloos je werk doet. En voor je omgeving, die daardoor niet het beste van jou krijgt. Want, als je bezield bent in wat jij doet, geef je vanzelf het beste van jezelf en zorg je dat de kwaliteit van wat jij aflevert maximaal is. Oftewel, als jij maar bezield je werk doet, hebben anderen daar ook profijt van!

Van leven vanuit je hoofd en doen wat moet, naar werken en leven vanuit je gevoel, innerlijk weten en passie. Met name het vinden van bezieling en inspiratie, in je werk.

Ik leer je om anders naar jezelf te kijken, jezelf meer als een geheel te zien, waarbij ik veel aandacht besteed aan je levensdoel en kwaliteiten. Ook stimuleer ik je te vertrouwen op jezelf en open te staan voor je gevoeligheid, intuïtie en creativiteit. Tenslotte geef ik je ook mijn overtuiging mee dat als je weet wat je wilt en je kiest er echt voor, je het ook kunt bereiken.

Dit is een belangrijk punt. Als je iets doet waar je eigenlijk geen zin in heb, kost het je veel energie en word je tenslotte ontevreden. En dingen die je graag doet, gaan moeiteloos. Jouw ziel weet heel goed waar ze zin in heeft, maar luister je altijd? Nee, we hebben de neiging ons te laten leiden door het verstand, dat ons laat weten wat er ‘moet’ gebeuren. Dit kan je niet te lang volhouden, en op een gegeven moment voel je wel dat je je weer even naar binnen moet keren om naar je ziel te luisteren. En te gaan doen waar jij zin in heb.

Je eigenheid in de wereld zetten daar wordt je blij van. Mensen blijken vooral vaak écht gelukkig te zijn, als ze ook een betekenis hebben voor anderen. Een bijdrage leveren aan het grotere geheel. Jezelf met alles wat je ten diepste bent aanbieden aan de wereld maakt je een gevend, scheppend en gelukkig mens. Daarom is werk een belangrijke vorm van zingeving. Het is mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en in de wereld uit te drukken. Werk is meer dan ‘brood op de plank’ of ‘iets waar je zekerheid en een maatschappelijke positie mee verwerft’. Werken is een manier om jezelf te laten zien zoals je bent en zo betekenis te geven aan je leven. In deze tijd zeker geen luxe, maar wat mij betreft eerder een noodzaak.

Hoe zou het voor je zijn om hier allemaal meteen in januari mee te beginnen? Je kunt je dan eerst rustig genieten van alle familiefeestjes, van je vrije tijd en heerlijk dagdromen over volgend jaar. Maar in januari ga je echt serieus aan de slag.

Meld je dan nu aan voor het Coachingtraject “In vijf stappen werk doen met bezieling” “In vijf stappen werk doen met bezieling” is een intensief coachingtraject van 3 maanden waarin je de 5 stappen leert om meer bezieling in je werk te krijgen.

Voor ZZP-ers & privé personen: intakegesprek gratis, de eerste sessie is een gesprek op basis van je horoscoop die een blauwdruk vormt van de persoonlijkheid, daarin worden blokkades zichtbaar die je ervan weerhouden je levensdoel te bereiken. In overleg worden er een aantal data’s vastgelegd, waardoor er een traject wordt vastgesteld na het eerste intake gesprek. Totaal 5 sessies. Prijs: 350,- inclusief btw.

Voor meer info over het traject en voor het maken van een afspraak zie contact.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Een interessante column van Paul de Blot, Hoogleraar Business Spiritualiteit aan de van Nyenrode Business Universiteit in Breukelen, over de grote behoefte aan zingeving en verankering en benadrukt dat het bedrijfsleven moet denken in termen van welzijn in plaats van alleen in winst. Het gaat volgens de rector, om een maatschappelijke blik met Hoofd, Hart en Handen, waarbij het Hart een belangrijke rol speelt.

http://pauldeblot.nl/2010/12/01/het-gaat-om-het-welzijn-en-niet-enkel-om-geld/

……………………………………………………………………………………

NIEUW!

Boost nodig?

Boost nodig? Inzicht? Andere invalshoek? Brainstorm? Vragen over je loopbaan? Vragen over je levenskoers? Twijfel je over je relatie? Dertiger met dilemma’s? Vragen over het ‘besturen’ van jezelf? Spiegel nodig? Laten we afspreken!

Ik start weer met Astro-coaching Sessions vanaf 17 december 2010. Ik heb daarvoor je geboortedatum, -tijd en –plaats nodig. Een geboorte-uittreksel is op te vragen bij het bevolkingsregister in je geboorteplaats.

Ik weet de kern te raken en leg snel verbanden vanuit de geboortehoroscoop, en jij kunt gebruik maken van mijn inzicht, creativiteit en ervaring. Inclusief praktische tips en koffie. 70 euro incl. btw. Gesprekken duren een uur (maximaal anderhalf) en vinden plaats in Amsterdam in een gezellig Grand Café.

Welk tijdstip komt jou uit? Locatie & data: Iedere vrijdagmiddag tussen 1400 t/m 1800 uur in Grand Café Vertigo, Amsterdam, (makkelijk te bereiken met de auto, voldoende parkeer gelegenheid)

Vrijdag 17 December Locatie Amsterdam van 1400 t/m 1800 uur
Vrijdag 7 Januari 14:00 t/m 18:00 uur
Vrijdag 14 Januari 14:00 t/m 18:00 uur
Vrijdag 21 Januari 14:00 t/m 18:00 uur
Vrijdag 28 Januari 14:00 t/m 18:00 uur

Meld je ook aan voor een Astro-coaching Sessions spreek uur! Vermeld als onderwerp ‘Astro-coaching Sessions’ Contact
……………………………………………………………………….

Welkom, gebruik en deel de info en tips over hoe je je zelfinzicht kan vergroten gerust, ze zijn voor jou! #astrologie #kernkwaliteiten http://twitter.com/MaryvanBelzen en www.mindz.com/profiles/mvanbelzen/blog

En dan kun je nu met een gerust hart genieten van een heerlijke kerst…
groetjes, fijne dag!

Mary van Belzen

Astro-Essence is een coachingpraktijk voor consulten, begeleiding en advisering voor persoonlijke groei en ontwikkeling en beroepsoriëntatie.

Astro-Essence Astrologie & Coaching Tweede Constantijn Huygensstraat 43-h 1054 CP Amsterdam 020-6124051 / 06-29028924 www.astro-essence.nl info@astro-essence.nl