Mei 2012

 Nieuwsbrief Astro-Essence, 10 Mei 2012

Beste mensen,

Inhoud van de nieuwsbrief:

-          Artikel: Een ondernemer en HOE zij haar talent ontdekte en daarmee succesvol werd

-          Artikel: Ontdek welk werk je echt wilt

-          Vanaf nu kun je al je vragen ook stellen via de advieslijn

 

Hopelijk geniet je van het voorjaar en van de zon die zich nu steeds vaker laat zien. Zelf ben ik begin April de koude ontvlucht en heb met mijn vriend een reis gemaakt naar Curaçao. Wat een mooi Eiland!

 De vakantie in Curaçao  gaf mij een kans om even te onthaasten en het leven en mijn werk  te overdenken op mijn manier en in mijn eigen tempo. Vooral de warmte, het is er elke dag 31 graden J vraagt om een heel ander tempo, en …..niemand heeft er haast! De vriendelijke bewoners van het eiland zorgden ervoor en inspireerden mij om weer terug in Nederland deze prettige levensstijl voort te kunnen zetten.Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar de praktijk. Voor mij is het natuurlijk erg leuk om te zien dat mijn werk zoveel mensen weet te bereiken!

De praktijk voor astrologie en coaching lijkt inmiddels een vast begrip in ‘astrologieland’. Vanuit het hele land komen er inmiddels aanmeldingen en ook over de grens weet men mij te vinden. Ik merk dat een astrologieconsult steeds vaker wordt aangevraagd als mensen op een kruispunt van hun leven staan of omdat er een keuze gemaakt moet worden welk werk het best bij hen past.

Onlangs heb ik in mijn praktijk een consult gegeven aan Maureen die daarbij een bijzondere ervaring had, lees hier het artikel.

Artikel over een ondernemer HOE zij haar talent ontdekte en daarmee succesvol werd

Maureen, (55, zie foto) werkt als zelfstandige en maakt presentatiefilmpjes en bedrijfsportretten  voor zelfstandig ondernemers die zich persoonlijk willen profileren.

Voorheen werkte Maureen als theaterregisseur en heeft ook trainingen en les gegeven aan verschillende sociale doelgroepen die een audiovisuele presentatie maakten over hun eigen levenservaringen. Dat kon gaan over het dakloze bestaan, over immigratie, over het overwinnen van een bepaalde ziekte of over keuzes maken. Zij zou wel weer iets willen gaan doen in de richting van groepen begeleiden.

Maureen komt bij mij langs voor een loopbaanconsult op basis van astrologie.

We zitten aan de grote tafel en zij vertelt dat zij haar huidige werk wil uitbreiden dan wel combineren. “Prachtig werk, wat ik met veel plezier maak, maar ik voel dat ik nog andere kwaliteiten heb”. “Het is net of ik een drempel ervaar om initiatieven te nemen waardoor ik niet verder kom.” Zij vraagt zichzelf al sinds een tijd af waar zij haar kwaliteiten nog meer in kwijt kan en hoe zij aan meer klanten komt.

De horoscoop geeft inzicht over de werkelijke talenten die zij in zich draagt en dan vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Uit een uitgebreide analyse van haar horoscoop blijkt dat zij talent heeft op het gebied van organiseren en leiding geven.  De planeet Saturnus staat voor orde, discipline en autoriteit, deze hebben te maken met haar zielskwaliteiten, zij zou die tot bloei kunnen laten komen. Om zich verder te ontplooien zou zij haar talenten moeten inzetten.

De ‘Zwarte Maan’ staat voor je zielskwaliteit. In haar horoscoop komt naar voren dat het haar in het werk gaat om zuivere dienstbaarheid, werken vanuit het hart, omdat zij iets graag doet en werkelijk een bijdrage wil leveren aan datgene wat wezenlijk is. De planeet Mars staat voor daadkracht en ondernemen, deze staat samen met haar ontwikkelingspunt. Door te werken als ondernemer zou zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Zij heeft een organisatietalent  en uitgesproken leidinggevende kwaliteiten. Zij zou een goede bestuurder of een projectmanager kunnen zijn. Spreken in het openbaar en het ondernemerschap liggen in haar lijn.

Maureen heeft haar kwaliteiten en talenten helder in beeld, waardoor haar zelfvertrouwen is gegroeid en is klaar voor de volgende stap. Kort na het consult, vertelt zij dat zij gevraagd is om voor een bepaalde periode het leiderschap op zich te nemen van één van de autonoom werkende afdelingen van een groot zakelijk ondernemersnetwerk.

De volgende keer dat ik haar ontmoet verteld zij, dat zij het heerlijk vind om de vergaderingen voor te zitten en de leiding op zich te nemen. Het past als een handschoen

en sluit naadloos aan bij hetgeen uit haar horoscoop naar voren komt.

Dat smaakt naar meer!

Door het werk bij het ondernemersnetwerk ontmoet zij meer klanten, waar zij verschillende presentatie opdrachten voor doet. 

“Het astrologische consult heeft bijgedragen aan de bewustwording van mijn talenten en kwaliteiten en hoe ik deze kan inzetten. De herkenning en bevestiging die ik daardoor kreeg heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven, niet alleen in mezelf, maar ook in de toekomst. Waardoor ik de stap heb durven nemen naar een leidinggevende functie.”

Wil je meer weten over wat je talenten zijn en hoe je deze talenten kan inzetten? Meld je dan aan voor een consult. Je hoeft niet meer te twijfelen ……, Leer hoe je het aanpakt en er succes mee bereikt. 
Geef je hier op 

 Steeds meer mensen kiezen voor werk dat ze leuk vinden en waar hun passie ligt. Hoe pak je het aan? Dat is het geheim dat ik ga bespreken in dit artikel: 

Artikel – Ontdek welk werk je echt wilt
Hoe komt het dat veel mensen het werk doen dat ze niet leuk vinden?

Eén van de redenen is dat ze niet precies weten hoe leuk werk er uit zou moeten zien omdat zij geen idee hebben waar zij goed in zijn en waar hun passie ligt. Of ze weten dat wel, maar ze durven de stap niet te maken. Of denken dat het niet lukt. Als je werknemer bent, blijf je dan in een cirkel van werken en geld verdienen om de huur of hypotheek te betalen.   

Het gevolg is dat je echte wensen, je verlangens vaak ondergesneeuwd raken. Die worden aan de kant geschoven. Hierdoor kun je ontevreden worden en krijg je geen voldoening. Je voelt je onzeker over jezelf, omdat je niet datgene doet wat echt bij je past. En dat voelt niet goed!
 

 

De belangrijkste manier om dit om te veranderen, is om je passie te ontdekken in je werk. Je passie ontdekken en je angst overwinnen. Ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent. Als je dit gaat doen, gaat je energie weer stromen en groeit je zelfvertrouwen enorm.  

Je passie ontdekken is niet gebruikelijk bij veel mensen. Vaak hebben ze niet eens een passie! Ze laten zich leiden door het werk dat op ze afkomt. Sommige mensen stellen anderen centraal en laten zich door hun omgeving leiden.
 
De reden om wel je passie te ontdekken, en niet het werk te blijven doen om alleen geld te verdienen, is dat je  jezelf veel meer gaat uitdagen en ontwikkelen, en bovendien meer plezier gaat krijgen. 

Je passie ontdekken geeft een enorme impuls. Het betekent dat je zelf de regie in handen gaat nemen. Je laat je niet meer leiden door je omgeving, maar je creëert je eigen werk en je leven elke dag zelf!

Je passie ontdekken, is nodig omdat je je levensdoel pas kunt bereiken, als je je het eerst voorgenomen hebt, zo werkt het. Zonder doel kun je niet scoren.

 
Door mijn passie te ontdekken is het ongelofelijk wat er allemaal bij mij de afgelopen jaren gebeurd is. Ik ben mijn werk heel anders gaan doen. Ik ben helemaal gegaan voor mijn passie, waardoor ik steeds meer het werk doe waar ik echt goed in ben.

Ik ben gestopt met werk dat te veel energie kostte en mij niet de voldoening gaf. Ik ben gestopt met steeds weer zijwegen in te slaan. Ik ben een praktijk gestart waarin ik met enorm veel plezier werk.
 
Niet alleen is mijn zakelijk succes gegroeid, ook als persoon ben ik gegroeid. Ik ben meer op een lijn gekomen met mezelf omdat ik het werk doe wat de bedoeling is, en ik niet meer hoef na te denken over naar welke baan ik nu weer naar op zoek zal gaan… en dat voelt goed!
 
Dus alle reden om er aan te beginnen. Hoe doe je dit precies?
 
1. Stel eerst vast wanneer je je passie duidelijk wilt hebben. Ga daarbij uit van wat haalbaar zou kunnen zijn, bijvoorbeeld binnen een aantal weken of maanden.

2. Stel een tijdslimiet aan de hand van een datum in je agenda.

3. Ga ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent. Wat je daarvoor nodig hebt zijn inzichten en praktische informatie waar je concreet mee aan de slag kunt.

 
Zo bereik je dat je een passie hebt en dus weer plezier hebt!
 

Als je al een tijdje rond loopt met het idee om voor jezelf te beginnen, twijfel niet en kom er mee naar buiten en ga erover in gesprek.

Zit je niet op de juiste werkplek en wil je iets anders, maak er NU werk van.

Als jij hulp nodig hebt bij het ontdekken van wat je écht wilt in je werk, meld je dan aan voor een consult.

 

 

Tip: De 72 uur regel van ‘Dr. Phil’  

De 72 uur regel wil zeggen dat, als je een verandering in de leven wil aanbrengen (werk, privé, gezondheid etc.) je een goede kans van slagen hebt als je binnen 72 uur, nadat je je iets hebt voorgenomen, de eerste acties op touw zet. Succes!

Mei aktie: De hele maand mei kun je je voordeel doen met een gratis adviesgesprek van een half uur. In Amsterdam of telefonisch. Wil je meer grip op jezelf of je werk? Voor de zomer echt wat stappen gaan zetten? Mail me dan snel voor een vrijblijvende afspraak: info@astro-essence.nl

Coach

Mary van Belzen

Mary van Belzen is sinds 2000 als zelfstandig astrologe en coach werkzaam.

“Steeds meer mensen volgen hun hart en kiezen voor werk waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Meer dan voorheen zie ik dat mensen keuzes voor zichzelf maken, zich minder aanpassen aan de wensen van anderen en zekerheden durven los te laten.

Om zelfstandig te worden zijn er stappen nodig. In de praktijk valt dat niet altijd mee.

Ik ontmoet vaak professionals die worstelen met hun talenten en die niet weten hoe ze de stap naar zelfstandig ondernemer kunnen maken. Ondernemerschap is iets moois, maar je moet wel weten welke talenten je kunt inzetten. Coaching is daarvoor een heel geschikte manier!”

Neem contact op met Mary van Belzen

Advieslijn:

Vanaf nu kun je al je vragen ook stellen via de Advieslijn!

Vanuit je horoscoop reik ik je met veel plezier nieuwe inzichten aan. Je kunt mij alles vragen over zeer diverse onderwerpen, over werk en carrière, het realiseren van je dromen, relaties en over spiritualiteit, hooggevoeligheid en persoonlijke bewustwording.

Ik begeleid je graag op je pad, aarzel niet, ik ben er graag voor je!

Je krijgt op deze lijn advies van Mary van Belzen, eigenaresse van Astro-Essence praktijk voor astrologie en coaching.

 

 Mijn missie is mensen inspireren en coachen die weinig voldoening, uitdaging of inkomen halen uit hun werk of leven, zodat zij hun uniek talent ontdekken, ontwikkelen en hier (hun) werk van maken zodat ze een leven leiden dat echt bij hen past. 
 Maak je eigen keuzes, en volg ondanks tegenwind je eigen weg.  Ik wens je veel succes met al je plannen, en wie weet zie ik je binnenkort in Amsterdam!Wil jij ook jouw uniek talent ontdekken, knopen doorhakken en een leven leiden dat helemaal bij jou past?

Lees dan hier mijn aanbod

 Volg Mary via:     
 Neem contact op met:Mary van BelzenTweede Constantijn Huygensstraat 43 huis

1054 CP Amsterdam
Bel  020 612 40 51 / of  06 29028924

Astro-Essence, Praktijk voor Astrologie & Coaching:

Geboortehoroscoop – Loopbaanconsult – Relatiehoroscoop – Jaarprognose – Astrologieworkshop – Coaching  

info@astro-essence.nl

 *Wil je de nieuwsbrief van Astro-Essence niet langer ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@astro-essence.nl met als onderwerp ‘afmelden nieuwsbrief’.