23 September 2010

 

 

- Vind je levensdoel – Astro-Essence Nieuwsbrief 23 september 2010

Beste mensen,

In mijn praktijk voor astrologie en coaching breng ik met behulp van de astrologie mensen in contact met hun levensbestemming. Ik help mensen die het innerlijke kompas kwijt zijn weer op de juiste koers te komen. Aan de hand van de geboortehoroscoop die een blauwdruk vormt van de persoonlijkheid worden blokkades zichtbaar die je ervan weerhouden je levensdoel te bereiken.

Je kunt dan denken aan emoties en overtuigingen zoals onzekerheid, twijfel, angst, besluitvaardigheid, maar ook fysieke problemen die je doel misschien blokkeren.

De horoscoop: een energetisch stempel

Ik coach op basis van de horoscoop. Een geboortehoroscoop is een energetisch stempel, deze stempel noemen we ook wel een blauwdruk. Het bevat informatie over je wezen, wat je hebt meegemaakt, wat je levensdoel is, welke kwaliteiten je in je hebt, voor welke valkuilen je dient op te passen. Dat betekent dat een aantal zaken voor je geboorte vaststaan, maar dat het aan jou is hoe je daar op reageert. Ik vertel welke blokkades er zijn, wat de oorzaak is vanuit het verleden en hoe je die blokkades kunt aanpakken, en welke stappen je daarvoor kunt nemen. Daardoor komen geblokkeerde energiestromen weer op gang en neemt je levensvreugde toe.

Karma: de wet van oorzaak en gevolg

Door diverse spirituele stromingen zoals in het boeddhisme worden wij allen geboren met een voorbestemming, een levenstaak, een lot. Zo ook volgens de karmische astrologie waar ik mee werk. Maar wat is karma nu precies? De letterlijke betekenis van karma is “handelen”. Karma is een kosmische wet en wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Dit betekent dat alles wat we doen een oorzaak heeft, die op een later tijdstip een gevolg heeft, gebaseerd op wat we in het verleden hebben gedacht en gedaan. Elke aktie wordt altijd gevolgd door een reactie.

 

Het begrip karma gaat over het huidige en alle vroegere en latere levens. In deze leer gaat het om de lessen die de ziel in het menselijke leven heeft te leren. Het resultaat van de daden die men nú doet, kan in dít leven óf in een volgend leven terugkomen. Hetgeen ons overkomt is het resultaat van een actie die we in het huidige of een vorig leven uitgevoerd hebben, en we zijn in staat om nieuwe daden te verrichten die het resultaat van oude daden beïnvloedt. Ieder individu is door zijn daden zelf verantwoordelijk voor zijn eigen leven, vreugde en pijn.

Wanneer je in contact staat met je levensbestemming gaat alles net even wat makkelijker.  Je zit dan beter in je vel en als vanzelf trek je positieve levenssituaties naar je toe.

Hoe komt het dan toch dat veel mensen afgedwaald lijken van hun levensbestemming? Wanneer wij hier op aarde komen krijgen we een zielsopdracht met ons mee. Een contract met het universum. Iedereen heeft een roeping. Aan die roeping moeten we ook gehoor geven, maar dat doen we niet altijd. Omdat we niet luisteren naar de signalen die we krijgen. 

Als je wilt weten wie je werkelijk bent, als je wilt weten wat de zin van je leven is en als je wilt weten welk werk echt bij je past dan is het goed om aandacht te besteden aan signalen die je krijgt. Dat doe je door de tijd te nemen om stil te zijn door te mediteren of yoga les te volgen.  Let op je ingevingen, intuïtie, gevoelens, dromen. Luister naar antwoorden en handel er ook naar.

Dat brengt je dichter bij jezelf, je bestemming hier op aarde.  Dat je weet wie je bent en wat je hier te doen hebt. Zodat je weet hoe jij je leven kunt inrichten om je gelukkig te voelen. En welk werk jou inspiratie en plezier geeft.

Je levensdoel is simpelweg dat wat 100% bij je past. Als je weet wat je levensdoel is, dan heb je in principe alle mogelijkheden om voldoening te krijgen uit dat wat je doet.
Het enige echte levensdoel voor iedereen is helemaal gelukkig zijn. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je weet welke werkzaamheden, hobby’s en activiteiten 100% bij jou passen. Voor sommigen is het dat waar ze gepassioneerd over zijn, maar vaak zijn het ook bezigheden die je een heel tevreden en rustig gevoel geven. Onderwerpen als gezin, sport, kunst, carrière, spiritualiteit of voeding kunnen allemaal de revue passeren. Dit is voor iedereen verschillend.

Tijdens de sessies ga ik op zoek naar jouw levensdoelen. Welke bezigheden en soort werk bij je passen en waar je je op zou kunnen richten.

Wil je graag jouw levensdoel weten maar weet je niet goed hoe je erachter moet komen?

Meld je dan hier aan voor het coachingtraject basis of plus. In een aantal sessies ontdek je jouw levensdoel en hoe je die kunt vormgeven in je werk.

Ik heb daarvoor je geboortedatum, -tijd en –plaats nodig. Een geboorte-uittreksel  is op te vragen bij het bevolkingsregister in je geboorteplaats.

Wil je weten wat jouw talenten zijn? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een astrologisch consult
Agenda:15 Oktober Astrologie workshop “Een kijkje in je horoscoop” Wil je een kijkje in de keuken van de astrologie? door Mary van Belzen, geef je hier op voor de workshop

Astro-Essence biedt verschillende mogelijkheden binnen Coaching:* Individuele coaching gericht op professionele & persoonlijke ontwikkeling (en eventueel ook spirituele ontwikkeling).
* Burn out preventie,  Astro-Essence#Bedrijven#Coaching

Dit kan op locatie of bij Astro-Essence

Mary van Belzen

Astro-Essence, Praktijk voor Astrologie & Coaching:
Geboortehoroscoop – Loopbaanconsult – Relatiehoroscoop – Jaarprognose

Tweede Constantijn Huygensstraat 43-hs
1054 CP Amsterdam
020-6124051/ 06-29028924
e-mail: info@astro-essence.nl
website: www.astro-essence.nl

*Wil je de nieuwsbrief van Astro-Essence niet langer ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@astro-essence.nl met als onderwerp ‘afmelden nieuwsbrief’. Dan zal ik je uit het bestand verwijderen.