Oktober 2011

 Sta jij voor een belangrijke beslissing?

Inhoud van deze Nieuwsbrief:

  • Woordje van Mary
  • Hoe mijn ervaring op m’n werk mij hielp een belangrijke beslissing te nemen
  • Hoofdartikel: 3 methodes om de juiste beslissing te nemen
Hallo, Vaak komen mensen naar mijn praktijk omdat ze twijfelen. Ze willen graag een beslissing nemen over iets dat erg belangrijk is, maar het is moeilijk om de stap te zetten. Ik spreek uit ervaring ;-)
Hoe mijn ervaring op m’n werk hielp een beslissing te nemenEen tijdje geleden kwam ik via een vriendin op het idee om te gaan werken in de cosmetica. Het leek mij leuk om dit te gaan combineren met mijn praktijk. Om wat meer sociale contact te hebben met collega’s en klanten en natuurlijk meer inkomsten te hebben. Werken als beauty advisor beloofde een leuke baan te worden. Na diverse Sales en cosmetica trainingen gevolgd te hebben, ging ik aan de slag in verschillende steden bij het grootste warenhuis van Nederland. 

Maar dat pakte anders uit dan ik dacht. Op de afdelingen zijn er meerdere mensen die leidinggeven, en ieder met zijn eigen benadering. Na bijna een jaar gewerkt te hebben kreeg ik een conflict met een leidinggevende. Een en ander werd niet face tot face uitgepraat maar ging per mail. Per telefoon werd meegedeeld dat het bedrijf en het bureau niet verder met mij wilden ‘samenwerken’. 

Er bleek wel ander werk voor mij te zijn, voor hetzelfde bureau; werken in de hospitality. Ik zei erover na te willen denken maar in periode die volgde voelde ik niks voor ander soort werk. Ik was thuis en nam de tijd voor mezelf. Het voorval op het werk gebeurde blijkbaar niet voor niks. En door een twijfel die ik al een paar maanden had werd het mij duidelijk. Het was alsof alle twijfel weg was en ik gewoon heel duidelijk wist wat ik moest gaan doen. Ik liet mij uitschrijven bij het promotiebureau waar ik aangesloten was en koos ervoor om volledig m’n eigen weg te gaan en mijn missie te realiseren.

Toen ik het besluit had genomen om weer fulltime voor mezelf te gaan werken,  kreeg ik binnen 2 weken een telefoontje. De Eigenares van de telefonische hulp en advieslijn waar ik op werk (op basis van astrologie) heeft mij aanbevolen aan de eigenares van een bekende astrologische website.  Ik ben gevraagd of ik de huisastrologe wil worden van deze site. Zo zie je maar waar je de ene deur sluit, gaat de andere deur open!

Ik kies ervoor om vanaf nu alleen nog te doen waar ik helemaal achter sta vanuit mijn eigen levensovertuiging, vanuit de waarden die ik belangrijk vind. Het leven is te kort, en kan zomaar gedaan zijn, dus… waarom tijd en energie investeren in iets waar je niet helemaal achterstaat?

Je hoef echt niet te wachten op een grote gebeurtenis om een beslissing te nemen over datgene wat je zo bezighoudt. Ga er gewoon voor en neem een risico!

In dit artikel geef ik je graag mijn favoriete manieren om een juiste beslissing te nemen.

 Hoofdartikel: 
3 methodes om tot de juiste beslissing te komen

Ken jij het gevoel van twijfelen, niet goed weten welke beslissing nu de juiste is?
Je twijfelt of:

·         je wel of niet wilt veranderen van werk?

·         je wel of niet de stap zet naar gaan werken als zelfstandige?

·         je wel of niet verder wilt met je huidige relatie?

·         je verder of opnieuw wilt studeren?

·         Je je talenten wel genoeg benut?

·         Je wel of niet genoeg zicht hebt op je aanwezige blokkades?

·         Je wel of niet je persoonlijke levensrichting volgt?

Een belangrijke gebeurtenis in je leven zoals ontslag, scheiding, een sterfgeval, geboorte, trouwen, ziekte, …) maakt dat je soms heel snel een belangrijke beslissing kunt nemen. Het is dan alsof je het met heel je lijf weet en voelt wat de juiste beslissing is. Gelukkig zijn die momenten maar beperkt in aantal, want er gaat natuurlijk erg veel stress mee gepaard.

Hier komen 3 methodes, manieren om een juiste beslissing te nemen:

1.Neem afstand, laat het probleem even los  

Soms zijn we zo gericht op het probleem dat het ons niet meer loslaat. We denken steeds in dezelfde vicieuze cirkels en we doen ook steeds hetzelfde. Het is soms verstandig om even los te laten door afstand te nemen. Door even iets heel anders te gaan doen. Dat kan op allerlei manieren: van even een blokje om tot een dag vrij nemen of een of twee weken op vakantie gaan.

 2. Volg je buikgevoel

Twijfel je al een tijdje? Kom je steeds op hetzelfde buikgevoel maar is het je verstand dat tegenwerking biedt?

Met je verstand is het niet altijd te vatten wat er op je af komt. Ap Dijksterhuis, psycholoog en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen, stelt dat onbewuste beslissingen vaak de beste zijn. Lees: “Bewust beslissen is eigenlijk te moeilijk voor een mens”

http://www.ru.nl/wetenschapsagenda/jaargangen/jaargang_2007-2008/@733554/bewust_beslissen_is/  

Hij is voorstander van het intuïtieve denken. Ergens een nachtje over slapen bij het nemen van een beslissing is dus vaak echt aan te raden.
Volg je buikgevoel, verzamel al je moed bij elkaar en ga ervoor!

3. Vind een coach

Iets wat ikzelf zo nu en dan doe is een coach opzoeken. Het is voor mij heel verhelderend om mijn verhaal te kunnen doen aan iemand die mij een spiegel voorhoudt. Iemand die in alle vertrouwen luistert en die mij helpt de juiste beslissingen te nemen. Zelf heb ik intussen geleerd dat ik iemand ben met veel zorg voor anderen, die graag over dingen nadenkt. Maar mijn valkuilen zijn dat ik soms dat ik zaken uitstel of me verlies in allerlei mogelijkheden. Ik neem dus best actie als ik twijfel. Voor iedereen is dat uiteraard anders, want iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid met kwaliteiten en valkuilen. Een coach helpt je hierbij.

Wat is jouw favoriete manier om tot een beslissing te komen? Welke grote beslissing heb jij genomen?

Over Mary van Belzen  

Verschillende jaren van mijn leven heb ik ervaren wat het is om “je plek niet te vinden”, niet goed te weten wat je écht wilt met je leven en/of werk, te twijfelen, …  .
Die ervaring heeft me aangezet om verder te studeren en zelf coaching te volgen.

Sinds 2000 werk ik grotendeels voor mezelf en heb ik echt gevonden wat ik wil en leef en werk ik vanuit mijn uniek talent. En het werkt!

Mijn missie is mensen inspireren en coachen die weinig voldoening, uitdaging of inkomen halen uit hun werk of leven, zodat zij hun uniek talent ontdekken, ontwikkelen en hier (hun) werk van maken zodat ze een leven leiden dat echt bij hen past.

Wil jij ook jouw uniek talent ontdekken, knopen doorhakken en een leven leiden dat helemaal bij jou past?

Lees dan hier mijn aanbod

Volg Mary via:     
                                                  Deel deze email

 

Stuur de Nieuwsbrief gerust door naar die waarvan je denkt er een plezier mee te doen.

Kreeg je deze mail van iemand doorgestuurd en wil je de komende Nieuwsbrief niet missen?

Schrijf je hier in

Neem contact op met:Mary van Belzen

Tweede Constantijn Huygensstraat 43 huis

1054 CP Amsterdam
Bel  020 612 40 51 / of  06 29028924

Astro-Essence, Praktijk voor Astrologie & Coaching:

Geboortehoroscoop – Loopbaanconsult – Relatiehoroscoop – Jaarprognose 
info@astro-essence.nl

 

 

*Wil je de nieuwsbrief van Astro-Essence niet langer ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@astro-essence.nl met als onderwerp ‘afmelden nieuwsbrief’. Dan zal ik je uit het bestand verwijderen.