Over Mary


Astro-Essence de praktijk voor Astrologie en Coaching word geleid door Mary van Belzen.

Ik ben ondernemer sinds 2000. Als Astrologe en Coach begeleid ik mensen bij het ontdekken van hun talent en levensdoel en dat te manifesteren. Vanuit m’n praktijk in Amsterdam coach ik mensen op basis van hun horoscoop. Dit werk is ontstaan vanuit mijn eigen ervaring en de behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid, afwisseling, verantwoordelijkheid. Als hooggevoelig persoon liep ik steeds weer tegen dezelfde dingen aan in een reguliere baan: Leidinggevenden die vanuit hun ego werken en niet vanuit een natuurlijk overwicht. Hoe er met mensen omgegaan wordt in organisaties verdient meestal geen schoonheidsprijs. De machtsspelletjes, de achterkamertjespolitiek, hoe mensen tegen elkaar uitgespeeld worden. Ik wilde voor mezelf beginnen, werken onder mijn voorwaarden. Daarom heb ik gekozen voor het ondernemerschap. Ondernemerschap is een manier om je eigen werk te creëren. Graag draag ik mijn kennis aan je over!

Een extra deur
Vanuit de astrologie en met de horoscoop kan ik verder kijken dan dat een reguliere coach doorgaans doet, het is een extra deur die toegang biedt tot kennis en inzicht die verder reikt dan de gemiddelde coach. Het mooie van coaching op basis van je horoscoop is dat astrologie een mooi instrument is om te kijken waar je vermogen ligt, wat je allemaal in huis hebt. Wat je talenten en kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën zijn, waar je grootste kracht, je levensdoel en uitdaging ligt. En welke soort werk en bezigheden daarbij passen.

Mary van Belzen
Op 8 november 1968 ben ik geboren in Amsterdam. Van jongs af aan was ik geboeid door mensen en wat hun drijft. Ik wilde het hoe en waarom van menselijk gedrag begrijpen. Op mijn elfde zag ik hoe verschillende kinderen met verschillende sterrenbeelden uit mijn klas zich gedroegen en hoe uniek elk kind is en begon ik me meer en meer te interesseren voor astrologie.

In 1992 ben ik begonnen met het bestuderen van astrologie. Ik volgde vanaf 1995 een vijfjarige beroepsopleiding Astrologie in Amsterdam. Ik heb diverse trainingen en workshops gevolgd, o.a. spirituele astrologie, relatie astrologie, counseling en coaching, astrologie en loopbaan training, psychologisch ontwikkelingsmodel volgens de Huber-methode. In 2000 ben ik mijn praktijk gestart en sindsdien geef ik coaching, consulten en workshops aan particulieren en bedrijven.

Voor mij is astrologie een uitstekend middel om meer inzicht te krijgen in jezelf. Met behulp van de astrologie breng ik mensen in contact met hun levensdoel. Ik help mensen die het innerlijke kompas kwijt zijn weer op de juiste koers te komen. Aan de hand van de geboortehoroscoop die een blauwdruk vormt van je persoonlijkheid en essentie worden blokkades zichtbaar die je ervan weerhouden je levensdoel te bereiken. Astrologie en coaching laten zich goed met elkaar combineren. De Astrologie geeft inzicht in je talenten en drijfveren, waarmee je die door coaching in de praktijk kunt brengen.

Als astrologe en coach begeleid ik mensen om hun passie en talenten te ontdekken, zodat zij die in kunnen zetten als zelfstandige professional. Om als coach, healer, trainer, therapeut, consultant, adviseur of andere dienstverlener aan de slag te gaan.

“Ontdek je eigen schat. Want een gebaand pad, is het pad van een ander, daar zul jij je eigen schat niet ontdekken”.

Mary van Belzen

Opleidingen:

• Opleiding administratief medewerker ECABO, Amstelveen
• Cursus praktische Astrologie NTI
• Opleiding Astrologie beroepsopleiding Jupiter, spiritueel centrum de Roos in Amsterdam
• Gestart eigen praktijk als Astroloog en Spiritueel Coach in Amsterdam
• Cursus Spirituele Astrologie, over de essentie
• Cursus Spirituele Astrologie en Relatie in de Astrologie
• Cursus Magnetiseren, Aurareading en Aurahealing
• Opleiding Counsellor en Coach, Academie voor Counseling en Coaching in Amsterdam
• Cursus ondernemen, Start je eigen bedrijf, Ondernemershuis West
• Training Astrologie en Loopbaanbegeleiding
• Individuele begeleiding d.m.v. het Talentenspel
• Cursus mediumschap, Spiritueel centrum de Roos, Amsterdam
• (Online) Marketing Training & Coaching
• Ik laat me continue scholen door topondernemers.
Ik bezoek jaarlijks diverse business-seminars, lees
boeken over ondernemerschap en luister naar
inspirerende webinars en podcastsVisie

Ik geloof dat ieder mens op aarde komt met een zielsmissie, een taak, of een opdracht om iets bij te dragen aan het grote geheel. Omdat we ons meestal niet meer herinneren wat dit doel is, hebben we de uitdaging dit opnieuw te ontdekken. Ieder mens heeft een bepaalde potentie en een bepaalde weg te lopen, we hebben allemaal een potentie in ons, en als we die potentie gaan leven kunnen we volledig tot bloei komen, als we ons minder laten weerhouden door angsten, door pijnen en ons meer laten leiden door onze verlangens en niet meer denken van dat kan niet, dat is niet mogelijk.

Dat zijn allemaal oude overtuigingen die we in ons systeem hebben die we van onze ouders, van onze leraren en de omgeving. Je hebt recht op vrijheid, om in jouw leven te doen wat jij wilt. Hoe meer vrijheid je ervaart, des te groter zijn je mogelijkheden om invulling te geven aan je levensdoel.

In de tijd waarin we nu leven, het Aquarius of Watermantijdperk is een tijd van veranderingen en van nieuwe energie, er vormt zich een hele nieuwe maatschappij. Van Vissentijdperk naar Watermantijdperk, van religieus bewustzijn naar kosmisch bewustzijn. Oude waarden maken plaats voor nieuwe waarden. Maatschappelijke systemen vallen weg en maken plaats voor het nieuwe. (financieel, gezondheidszorg, onderwijs, geloof, etc.) het sleutelwoord is zelfvoorziening. Door de crises, ontslagen is het daarom belangrijk om goed bij onszelf te blijven. Er word een beroep gedaan op onze eigen verantwoordelijkheid.

Het wordt steeds duidelijker dat de wereld echt aan het veranderen is en dat oude systemen niet meer werken. In deze tijd kun je alleen nog maar je hart volgen en doen wat bij jou past. De tegenpool van Waterman is Leeuw, die met het hart verbonden is. We komen uit een tijdperk waarin de nadruk lag op mannelijke waarden, De nadruk lag vooral op daadkracht, ratio, controleren, plannen, beheersen, assertiviteit, winstmaximalisatie.

De verschuiving van mannelijke naar vrouwelijke waarden. De nieuwe waarden van Waterman die belangrijk worden zijn empathie, intuitie, ontvankelijkheid, speelsheid, verbeeldingskracht, dromen, creativiteit, authenticiteit. Meer gelijkwaardigheid, meer samenwerkingsverbanden. Een tijd waarin hoogsensitieve professionals hun talenten op dit gebied kunnen gaan inzetten.

Veel mensen ontdekken dat ze niet het werk doen dat ze graag zouden willen doen, of dat hun relatie niet meer werkt of ze zijn op zoek naar zingeving. Daarom is het belangrijk om eventuele angsten los te laten en vertrouwen in jezelf te vinden. Er word een beroep gedaan op onze eigen verantwoordelijkheid, om ons eigen werk te creeren als ZZP-er of ondernemer. Het is hierbij goed om je te omringen met mensen die je steunen, samenwerkingsverbanden te zoeken en bij elkaar te komen met gelijkgestemden.

Het is mijn overtuiging en ervaring dat het mogelijk is, in de maatschappij zoals die zich vormt, in je inkomen te voorzien met datgene doen wat je leuk vindt en waar je talent voor hebt. Het Nieuwe Werken is werken vanuit je eigen kwaliteiten, vanuit je innerlijke drive om iets te creëren. Werken onder jouw voorwaarden. Gaan leven vanuit je hart is de sleutel tot het transformeren van deze samenleving. Wie wil jij zijn in deze transformatie? Wat is jouw taak in dit geheel? Wat is jouw rol in de samenleving?

Missie

Het is mijn missie om mensen te inspireren en stimuleren om hun levensdoel en zielsmissie te ontdekken en te manifesteren. Zodat dat ze met hun bezieling het werk kunnen doen wat ze echt willen doen en daarmee geld kunnen verdienen. Zodat zij een gelukkig leven kunnen creëren. En daarmee een mooiere wereld kunnen bouwen.