Over Mary


Astro-Essence de praktijk voor Astrologie en Coaching word geleid door Mary van Belzen.

Mijn naam is Mary van Belzen, ik ben spiritueel astroloog en ondernemerscoach. Ik geef coaching aan (aankomend) zelfstandigen. Daarnaast geef ik consulten, workshops en Masterclasses.

In 2000 richtte ik Astro-Essence op. Een praktijk voor Astrologie. Later ben ik de Astrologie met ondernemerscoaching gaan combineren. Het was nieuw, het was anders, het was niet gangbaar, niet wat iedereen al deed, tegen de stroming in. Het was pionieren. Maar pionieren en het lef hebben om het anders te doen zit in mijn karakter.

Ik kom uit de detailhandel. Bij Shiseido, een luxe cosmetica merk werkte ik als verkoop adviseur van verzorgingsproducten. Jaren geleden heb ik een astrologie beroepsopleiding gevolgd en ben me verder gaan verdiepen in de spirituele astrologie. Daarna heb ik een coach opleiding gevolgd en verschillende trainingen op gebied van Sales en marketing. Ik heb ruim 20 jaar ervaring als spiritueel astroloog. Ik kijk met trots naar een groot aantal mensen die ik heb mogen verwelkomen als klant. Van coach tot therapeut, van yoga docent tot manager, van consultant tot schooldirecteur. Hele mooie, getalenteerde mensen.

Ik heb super veel geleerd over hoe belangrijk het is om goed te weten wie je bent en wat je te bieden hebt, en waar je naar toe wilt. Voor dat je dat ook naar buiten toe kunt laten zien. Een stap die heel vaak overgeslagen wordt, maar wat essentieel is in het fundament van je business. Dat is ook de methode die ik toe pas in mijn coachingsprogramma. Ik werk altijd van binnen naar buiten. En Astrologie sluit daar dus heel goed op aan.

Daarmee word je heel aantrekkelijk en trek je de juiste klanten aan. Door mijn achtergrond leerde ik al heel jong om zelfstandig te zijn en mijn eigen weg te volgen. Ik wil altijd verder groeien en mij verder ontwikkelen. Geïnteresseerd in alles wat verborgen is. In mijn werk als astrologisch ondernemescoach gebruik ik mijn talent voor onderzoek om iemand zijn verborgen talenten op te graven. Als een soort detective met röntgenogen zal ik graag diep in een probleem duiken en ik hou ervan als ik kan uitvinden waarom anderen precies zo handelen als ze doen. Wat hun drijfveren zijn. En om een transformatieproces te bewerkstelligen, zodat je goud van je leven maakt.

Ik help anderen om hun unieke kwaliteit te ontdekken, levensdoel te vinden en ongebaande paden te bewandelen en vormgeven aan hun eigen business. Ik hou van actie en beweging. Ik krijg dat ook heel vaak terug in reacties op consulten en coaching sessies dat mensen zich geïnspireerd en gestimuleerd voelen, en ze enthousiast zijn om aan de slag te gaan. Graag wil ik mijn jaarprogramma vertalen naar een online versie.

Ik ben moeder van een dochter en ik woon in Amsterdam. En ik hou van humor, en met veel plezier in het leven staan. Graag help ik anderen hun volle potentie te leven en om zelfstandig te zijn.

Een extra deur

Vanuit de astrologie en met de horoscoop kan ik verder kijken dan dat een reguliere coach doorgaans doet, het is een extra deur die toegang biedt tot kennis en inzicht die verder reikt dan de gemiddelde coach. Het mooie van coaching op basis van je horoscoop is dat astrologie een mooi instrument is om te kijken waar je vermogen ligt, wat je allemaal in huis hebt. Wat je talenten en kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën zijn, waar je grootste kracht, je levensdoel en uitdaging ligt. En welke soort werk en bezigheden daarbij passen.

Mary van Belzen
Op 8 november 1968 ben ik geboren in Amsterdam. Van jongs af aan was ik geboeid door mensen en wat hun drijft. Ik wilde het hoe en waarom van menselijk gedrag begrijpen. Op mijn elfde zag ik hoe verschillende kinderen met verschillende sterrenbeelden uit mijn klas zich gedroegen en hoe uniek elk kind is en begon ik me meer en meer te interesseren voor astrologie.

In 1992 ben ik begonnen met het bestuderen van astrologie. Ik volgde vanaf 1995 een vijfjarige beroepsopleiding Astrologie in Amsterdam. Ik heb diverse trainingen en workshops gevolgd, o.a. spirituele astrologie, relatie astrologie, counseling en coaching, astrologie en loopbaan training, psychologisch ontwikkelingsmodel volgens de Huber-methode. In 2000 ben ik mijn praktijk gestart en sindsdien geef ik coaching, consulten en workshops aan particulieren en bedrijven.

Voor mij is astrologie een uitstekend middel om meer inzicht te krijgen in jezelf. Met behulp van de astrologie breng ik mensen in contact met hun levensdoel. Ik help mensen die het innerlijke kompas kwijt zijn weer op de juiste koers te komen. Aan de hand van de geboortehoroscoop die een blauwdruk vormt van je persoonlijkheid en essentie worden blokkades zichtbaar die je ervan weerhouden je levensdoel te bereiken. Astrologie en coaching laten zich goed met elkaar combineren. De Astrologie geeft inzicht in je talenten en drijfveren, waarmee je die door coaching in de praktijk kunt brengen.

Als astrologe en ondernemerscoach begeleid ik mensen om hun passie en talenten te ontdekken, zodat zij die in kunnen zetten als zelfstandige professional. Om als coach, healer, trainer, therapeut, consultant, adviseur of andere dienstverlener aan de slag te gaan.

“Ontdek je eigen schat. Want een gebaand pad, is het pad van een ander, daar zul jij je eigen schat niet ontdekken”.

Mary van Belzen

Visie

Ik geloof dat ieder mens op aarde komt met een zielsmissie, een taak, of een opdracht om iets bij te dragen aan het grote geheel. Omdat we ons meestal niet meer herinneren wat dit doel is, hebben we de uitdaging dit opnieuw te ontdekken. Ieder mens heeft een bepaalde potentie en een bepaalde weg te lopen, we hebben allemaal een potentie in ons, en als we die potentie gaan leven kunnen we volledig tot bloei komen, als we ons minder laten weerhouden door angsten, door pijnen en ons meer laten leiden door onze verlangens en niet meer denken van dat kan niet, dat is niet mogelijk.

Dat zijn allemaal oude overtuigingen die we in ons systeem hebben die we van onze ouders, van onze leraren en de omgeving. Je hebt recht op vrijheid, om in jouw leven te doen wat jij wilt. Hoe meer vrijheid je ervaart, des te groter zijn je mogelijkheden om invulling te geven aan je levensdoel.

In de tijd waarin we nu leven, het Aquarius of Watermantijdperk is een tijd van veranderingen en van nieuwe energie, er vormt zich een hele nieuwe maatschappij. Van Vissentijdperk naar Watermantijdperk, van religieus bewustzijn naar kosmisch bewustzijn. Oude waarden maken plaats voor nieuwe waarden. Maatschappelijke systemen vallen weg en maken plaats voor het nieuwe. (financieel, gezondheidszorg, onderwijs, geloof, etc.) het sleutelwoord is zelfvoorziening. Door de crises, ontslagen is het daarom belangrijk om goed bij onszelf te blijven. Er word een beroep gedaan op onze eigen verantwoordelijkheid.

Het wordt steeds duidelijker dat de wereld echt aan het veranderen is en dat oude systemen niet meer werken. In deze tijd kun je alleen nog maar je hart volgen en doen wat bij jou past. De tegenpool van Waterman is Leeuw, die met het hart verbonden is. We komen uit een tijdperk waarin de nadruk lag op mannelijke waarden, De nadruk lag vooral op daadkracht, ratio, controleren, plannen, beheersen, assertiviteit, winstmaximalisatie.

De verschuiving van mannelijke naar vrouwelijke waarden. De nieuwe waarden van Waterman die belangrijk worden zijn empathie, intuitie, ontvankelijkheid, speelsheid, verbeeldingskracht, dromen, creativiteit, authenticiteit. Meer gelijkwaardigheid, meer samenwerkingsverbanden. Een tijd waarin hoogsensitieve professionals hun talenten op dit gebied kunnen gaan inzetten.

Veel mensen ontdekken dat ze niet het werk doen dat ze graag zouden willen doen, of dat hun relatie niet meer werkt of ze zijn op zoek naar zingeving. Daarom is het belangrijk om eventuele angsten los te laten en vertrouwen in jezelf te vinden. Er word een beroep gedaan op onze eigen verantwoordelijkheid, om ons eigen werk te creeren als ZZP-er of ondernemer. Het is hierbij goed om je te omringen met mensen die je steunen, samenwerkingsverbanden te zoeken en bij elkaar te komen met gelijkgestemden.

Het is mijn overtuiging en ervaring dat het mogelijk is, in de maatschappij zoals die zich vormt, in je inkomen te voorzien met datgene doen wat je leuk vindt en waar je talent voor hebt. Het Nieuwe Werken is werken vanuit je eigen kwaliteiten, vanuit je innerlijke drive om iets te creëren. Werken onder jouw voorwaarden. Gaan leven vanuit je hart is de sleutel tot het transformeren van deze samenleving. Wie wil jij zijn in deze transformatie? Wat is jouw taak in dit geheel? Wat is jouw rol in de samenleving?

Missie

Het is mijn missie om mensen te inspireren en stimuleren om hun levensdoel en zielsmissie te ontdekken en te manifesteren. Zodat dat ze met hun bezieling het werk kunnen doen wat ze echt willen doen en daarmee een goed inkomen kunnen verdienen. Zodat zij een gelukkig leven kunnen creëren. En daarmee een mooiere wereld kunnen bouwen.